رویداد۲۴| علی خضریان درباره معضل کارگاههای غیرمجاز تفکیک پسماند در اراضی کشاورزی ری، اظهار داشت: موضوع ساماندهی تفکیک زباله را بارها از شهردار تهران و استاندار تهران پیگیری کردم، زیرا که در صورت اجرای طرح جمعآوری و تفکیک پسماند از مبدأ، مشکل انتقال پسماند به روستاهای ری برطرف خواهد شد.
به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه پسماند تهران موضوعی پیچیده، حساس و متکثر است، افزود: یکی از دلایل اصلی معضل پسماند رانت و فسادی است که پشت مافیا پسماند وجود دارد.
نماینده مردم تهران در ادامه گفت: در حال حاضر شرکتهای خصوصی، پیمانکارها، واسطهها و برخی مدیران شهرداری سالانه در حدود ۶ هزار میلیارد تومان از محل تفکیک پسماند درآمد کسب میکنند.
خضریان با بیان اینکه باند بزرگی در حوزه پسماند تهران وجود داد که میبایست در خصوص آن تصمیمگیری ملی انجام شود، تصریح کرد: در شهرداری عوامل ذینفعی حضور دارند که اجازه نمیدهند معضل پسماند حل شود و یا MRF در تهران راهاندازی شود، زیرا که با راهاندازی این طرح درآمد کلانی از دست مافیا خارج میشود.
وی تأکید کرد: براساس شواهد موجود، چون برخی مدیران میانی شهرداری در این موضوع ذینفع هستند، هیچگاه تصمیمگیری اساسی در این موضوع انجام نمیگیرد.
بیشتر بخوانید:
شهرداری تهران: حقوق پاکبانان برای جمع آوری زبالههای خشک ۲۰ میلیون تومان است
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران: زباله گردی جرم است
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در ادامه گفت: در مقطعی اعلام شد که شهرداری قصد اجرای تفکیک پسماند در مبدأ و جمعآوری پسماند به شیوه MRF را در شهر تهران دارد، اما طرح شکست خورد و تعطیل شد، در صورتی که اگر اصولی و دقیق اجرایی میشد، دیگر معضل تفکیک پلاستیک در اراضی کشاورزی ری را شاهد نبودیم.
وی افزود: در طرح MRF، شهر تهران به ۸ پهنه تقسیم میشد و در هر پهنه نیاز به مرکز کوچکی برای تفکیک سطحی وجود داشت که در نهایت پسماند ورودی به آرادکوه نیز تفکیک شده و کاهش یافته به این منطقه منتقل میشد.
خضریان در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر تفکیک زباله در مبدأ در استان اصفهان به صورت بسیار موفق اجرایی شده که کمکی نیز برای اقتصاد خانوادهها محسوب میشود، اما در تهران دستهای پشت پردهای در کار است که اجازه به ثمر رسیدن این طرح را نمیدهد.