رویداد۲۴ مهدی توفیقی: علی مصفا، بازیگر سینما و تلویزیون، در تاریخ ۱۱ آذر ۱۳۴۵ در تهران به دنیا آمد. او فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران از دانشگاه تهران است. در طول زندگی خود، در یک خانواده فرهنگی بزرگ شد و در حال حاضر همراه با بازیگری و کارگردانی، یک همسر مشهور دارد.
علی مصفا به عنوان فرزند اول در خانوادهای به دنیا آمد و یک خواهر و دو برادر کوچکتر دارد. پدرش، مظاهر مصفا، شاعر و استاد دانشگاه تهران و استاد تمام وقت در دورههای دکترای دانشگاه آزاد بود.
مادرش خانم امیربانو کریمی نیز از اساتید ادبیات فارسی و متخصص سبک هندی است. او در سال ۱۳۸۳ به عنوان چهره ماندگار ادبی سال شناخته شد.
علی مصفا برادرزادهای به نام حسینعلی خان نکیسا دارد که یک موسیقیدان و خواننده است. وی نیز نوه کریم امیری فیروزکوهی، یکی از شاعران معروف معاصر، است. همچنین، علی مصفا نتیجه مالا رجبعلی، تعزیه خوان دوره ناصری است.
در سال ۱۳۷۰، علی مصفا در سن ۲۵ سالگی به صورت حرفهای وارد عرصه سینما شد و در فیلمی به نام "امید" به کارگردانی حبیب کاووش همراه با نسرین مقانلو و سوسن تسلیمی در نقشهای اصلی به تصویر کشیده شد.
علاوه بر فعالیتهای بازیگری، در سال ۱۳۸۱، علی مصفا مستندی به نام "فریب شعر" و فیلم کوتاهی به نام "همسایه" را به عنوان کارگردان ساخت. همچنین، در سال ۱۳۸۲، فیلم بلندی با نام "سیمای زنی در دوست" را ساخت.
در سال ۱۳۸۶، علی مصفا با سریال "پریدخت" وارد دنیای تلویزیون شد و در سال بعد با سریال "کیف انگلیسی" به همراه محمدرضا شریفی نیا و فرهاد اصلانی به شهرت رسید.
در سال ۱۳۷۷، علی مصفا در سن ۳۲ سالگی با لیلا حاتمی، بازیگری ۲۶ ساله، ازدواج کردند. رابطه عاشقانه آنها از زمان فیلم "لیلا" در سال ۱۳۷۵ که در آن به عنوان زوجی عاشق حضور داشتند، آغاز شد و در نهایت دو سال بعد به ازدواج ختم شد.
نتیجه این زندگی موفق در حوزه هنری، دو فرزند به نامهای مانی و عسل است.
علی مصفا برای اولین بار در سال ۱۳۷۳، در سن ۲۸ سالگی، جایزه سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد را برای بازی در فیلم "پری" به دست آوردند.
سپس در سال ۱۳۹۰، جایزه سیمرغ بهترین فیلمنامه اقتباسی برای فیلم "پله آخر" و در سال ۱۳۹۵ نیز جایزه سیمرغ بهترین بازیگر نقش مرد را برای فیلم "تابستان داغ" دریافت کردند.
«بنظر من لیلا نسبت به من خیلی فطریتر بازی میکند، ایشان سعی میکند چیزهایی را که نوشته شده، همانطور که نوشته شده بپذیرد و اجرا کند.
من، اما نمیتوانم چیزی را که نوشته شده دقیقا همانطور اجرا کنم، من انعطاف و جنس بازی فطری خانم را ندارم».
● آهو – ۱۳۹۹
● جهان با من برقص – ۱۳۹۷
● مردی بدون سایه – ۱۳۹۷
● روزهای نارنجی – ۱۳۹۶
● سال دوم دانشکده من – ۱۳۹۶
● درساژ – ۱۳۹۶
● خوک – ۱۳۹۶
● گرگ بازی – ۱۳۹۶
● حکایت دریا – ۱۳۹۵
● تابستان داغ – ۱۳۹۵
● خانهای در خیابان چهل و یکم – ۱۳۹۴
● دوئت – ۱۳۹۴
● وارونگی – ۱۳۹۴
● چاقی – ۱۳۹۳
● در دنیای تو ساعت چند است؟ – ۱۳۹۳
● مرگ ماهی – ۱۳۹۳
● گذشته – ۱۳۹۱
● پله آخر – ۱۳۹۰
● چیزهایی هست که نمیدانی – ۱۳۸۹
● آسمان محبوب – ۱۳۸۸
● دوزخ، برزخ، بهشت – ۱۳۸۷
● چه کسی امیر را کشت؟ – ۱۳۸۴
● قایقهای من – ۱۳۸۴
● جایی دیگر – ۱۳۸۱
● پارتی – ۱۳۷۹
● میکس – ۱۳۷۸
● دختردایی گم شده – ۱۳۷۸
● لیلا – ۱۳۷۵
● برج مینو – ۱۳۷۴
● پری – ۱۳۷۳
● همه دختران من – ۱۳۷۲
● امید – ۱۳۷۱
● کیف انگلیسی – ۱۳۷۸
● پریدخت – ۱۳۸۶
نمایش خانگی
● میدان سرخ – ۱۴۰۰
نویسنده و کارگردان
● همسایه – ۱۳۸۱
● فریب شعر – ۱۳۸۱
● سیمای زنی در دوردست – ۱۳۸۲
● پله آخر – ۱۳۹۰
● خط فرضی – ۱۳۹۸
● مسخره باز – ۱۳۹۷
● یلدا – ۱۳۹۷
● در دنیای تو ساعت چند است؟ – ۱۳۹۲
● پله آخر – ۱۳۹۰