رویداد۲۴-رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با ارتباطات درست، اکثر کشورهای منطقه میتوانند از ایران برای نیازهای خود استفاده کنند که شرطش پرهیز از بازیهای سیاسی است.
آیتالله هاشمیرفسنجانی، در ادامه سفرش به جزیره خارک، عصر امروز در همایش تجلیل از دریانوردان، صنعتگران، کاپیتانهای ناوگان حمل و نقل دریایی کشور، هیأت مؤسس، استادان، کارکنان و دانشجویان ممتاز دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دریایی جزیره خارک، با تأکید بر تلفیق بسیار کارآمد دانشگاه آزاد و علوم مربوط به دریانوردی در واحد جزیره خارک، گفت: این واحد که آن روز در یک جزیره کوچک و ناامن تأسیس شده بود، امروز به گونهای شده که در امور دریایی و امید دنیا شده است.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، با یادآوری شرایط تحصیلات دانشگاهی در سالهای اول پیروزی انقلاب گفت: در سایه انقلاب اسلامی به جایی رسیدیم که بر خلاف صف طولانی کنکور که جوانان و خانواده ها ناامید از موفقیت بر می گشتند امروز بسیاری از صندلیهای دانشگاهها خالی است و هرکس می خواهد می تواند تحصیل کند.
هاشمی رفسنجانی، با اشاره به سوابق حضور خویش در جزیره خارک گفت: برخلاف دورههای گذشته، امروز جزیره را شاداب و سرسبز دیدم.
وی مخازن نفت جزیره خارک را تمیز و سالم توصیف کرد و گفت: از همه کسانی که مخربههای پس از جنگ این جزیره را به اینجا رساندهاند، تشکر میکنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان این مطلب که «در سیاستهای کلی ما بود که از نفت منقطع شویم»، به شرایط کشور در 8 سال دو دوره دولت سابق اشاره کرد و گفت: متأسفانه در آن چند سال درجا زدیم و حتی عقبگرد داشتیم که باید چند سالی کار کنیم تا زمینه برای اجرای کامل آن سیاستها فراهم شود.
هاشمی رفسجانی، با اشاره به حضور ایرانیان دانشمند در کشورهای پیشرفته جهان و اشتیاق کشورهای دنیا برای سرمایهگذاری در ایران گفت: رأی مردم ایران به اعتدال، نشان از جهانی شدن کشور است.
وی افزود: شایده عدهای این را نپسندند، اما این شیوه برای مردم ایران پسندیده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خویش با تأکید بر اهمیت علم، به جایگاه دانش و دانشمندان در قرآن اشاره کرد و گفت: خداوند صراحتاً به انسانها میفرماید که زمین چون اسبی راهوار در اختیار شماست که باید برا آن سوار شوید و هر چه میتوانید از آن بهرهمند شوید.
هاشمی رفسجانی، با بیان این مطلب که «بدون دانش نمیتوانیم اسرار طبیعت را کشف کنیم و نمیتوانیم از ذرات طبیعت استفاده کنیم»، گفت: اهمیت دانش به روز اول خلقت بشر برمیگردد که خداوند فرشتگان را در مقابل انسانهای عالم خاضع کرد که سجده کردند.
وی با تشریح تصمیمات مسئولان انقلاب اسلامی در سالهای اول پس از پیروزی،
گفت: آن موقع همه کارها دولتی شده بود و ورود بخش خصوصی به کارها، مخصوصاً
مسائل آموزشی ممنوع بود.
هاشمی رفسنجانی، با یادآوری جلسه خویش با امام(ره) در خصوص ضرورت تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی و پذیرش آن براساس هوش و آیندهنگری امام، گفت: میدانستیم تقاضا در کشور هست که به محض تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی، موجی از سراسر کشور برخاست و مردم و مسئولین برای شروع کار زمین، ساختمان و حتی نیازهای دیگر را میدادند که امروز بزرگترین دانشگاه حضوری دنیاست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به انتقاد بعضیها درباره کیفیت دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: جواب این انتقادات را دانشجویان و استادان دادهاند که در همین بوشهر 80 درصد استادان دانشگاهها از دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
وی دانشگاه آزاد اسلامی را مرکزی از مردم و برای مردم دانست و گفت: 40 هزار کارمند و 70 هزار عضو هیأت علمی در این دانشگاه مشغول هستند که مسئولان دولتی صراحتاً میگویند امید ما به قدرت جذب دانشگاه آزاد اسلامی است.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش به مذاکرات هستهای و برجام اشاره کرد و گفت: دولت کمکم راهها را باز کرد و کارها به تدریج در حال انجام هستند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر عظمت نفت و دریانوردی برای جهان و ایران، گفت: در سابق برای این کار وابسته بودم، در حالی که امروز هم وابستگی از بین رفت و هم آماده کمک به کشورهای همسایه و همه دنیا هستیم.
وی با ارائه تحلیلی از شرایط سیاست خارجی ایران در سالهای اول پس از جنگ گفت: با ارتباطات درست، اکثر کشورهای منطقه میتوانند از ایران برای نیازهای خود استفاده کنند که شرطش پرهیز از بازیهای سیاسی است.
هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی سخنان خویش با یادآوری شرایط جزیره در نخستین سالهای پس از جنگ و آغاز سازندگی، به یکی از سفرهای خویش به خارک اشاره کرد و گفت: وقتی مشعلهای روشن گاز را در جایجای جزیره دیدیم، طرح تولید متانول را مطرح کردیم که امروز دیدیم خیلی پیشرفت کرده و امیدواریم روزی را ببینیم که هیچ مشعلی در جزیره و اطراف آن روشن نشود که در واقع ثروت ملی کشور را میسوزاند و دود میکند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اظهار خرسندی از روند استفاده درست از گازهایی که بیهوده میسوزند، گفت: ما به مردم خارک که صبورانه دورهها را گذراندهاند، افتخار میکنیم.
وی با بیان این جمله که «خداوند به مردم ایران نصرت داد»، به شرایط جنگ و آرزوهای مردم ایران در جنگ اشاره کرد و گفت: این ایران است که پیروز واقعی بود و نشانه آن، این است که صدام، حزب بعث، منافقین و حامیان ارتش بعث از بین رفتهاند و مردم ایران در عراق و در دل مردم عراق اعتبار و افتخار دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به نقش ایران برای مقابله با داعش، گفت: ایران حامی مردم منطقه است و کشورهای جنوب خلیج فارس باید ایران را دوست خویش بدانند.
وی دعوت به اتحاد و همکاری کشورهای جهان اسلامی را وظیفه همه مسلمانان دانست و گفت: یک میلیارد و 700 میلیون مسلمان دنیا به جای جنگ و خونریزی و کشتن همدیگر، با هم باشند و نگذارند تنازعات، اسلام و مسلمانان را فشل کند.
در آغاز این مراسم، دکتر قیصری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر،
گزارشی از روند برنامهها و فعالیتهای این دانشگاه در کشور، استان بوشهر و
جزیره خارک ارائه کرد و پس از آن سالاری، استاندار بوشهر هم در سخنانی
کوتاه، از سوابق جانفشانی مردم استان بوشهر در 8 سال دفاع مقدس یاد کرد و
گفت: جزیره خارک با تاریخ درخشان و اهمیت بالا، نیازمند وحدت همهی کسانی
است که در فضای اجتماعی مناسب برای هدفی واحد تلاش میکنند.
همچنین سهیلزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خارک نیز به سیر تدریجی طرح، تأسیس و گسترش این واحد پرداخت و گفت: مردم شیعه و سنی این جزیره بارها و بارها از آیتالله هاشمی رفسنجانی به خاطر بومیسازی آموزش دریانوردی و تعلیم کاپیتانهای ناوگان دریایی تشکر و قدردانی کردند.
وی افزود: این واحد ظرفیت تبدیل به قطب آموزش علوم دریانوردی برای کلیه خطوط کشتیرانی دنیا را دارد.
مهندس موسوی، مدیرعامل پایههای نفتی ایران هم در سخنانی، جزیره خارک را
«ایرانی کوچک» توصیف کرد و با بیان این مطلب که «حضور آیتالله هاشمی
رفسنجانی در جزیره خارک در سه مقطع، برای تاریخساز بود»، به قبل از
انقلاب، زمان جنگ و دوران سازندگی اشاره کرد و گفت: امروز که در پسابرجام
هستیم، حضور ایشان در جزیره خارک، مُهر تأییدی بر تمام برنامههای سابق
است.
قبل از سخنرانی آیتالله هاشمی رفسنجانی از چند نفر از دانشآموختگان دانشگاه آزاد اسلامی که باعث ارتقای جایگاه ایران در امور دریایی شدهاند، تقدیر و تشکر شد که لوح خویش را از دست ایشان دریافت کردند.