رویداد ۲۴ | چاقی نشان دهنده یک بحران بهداشتی جهانی است که شیوع آن به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط به سرعت در حال افزایش است
چاقی خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی، اختلالات اسکلتی- عضلانی مانند آرتروز و برخی سرطانها را افزایش میدهد
بیشتر بخوانید: رژیم غذایی ضد التهابی چیست و چگونه باید از آن پیروی کرد؟
پژوهشهای بسیاری نشان دادهاند که چاقی و اضافه وزن با نشانههای خلقی، به خصوص افسردگی و اضطراب ارتباط معنی داری دارد. بین افسردگی با چاقی رابطهای قویتر وجود دارد.
یکی از مهمترین جنبههای دردناک چاقی، عوارض روانی آن است و چاقی با اعتماد به نفس پایین، اختلالات هیجانی، اضطراب و افسردگی و حتی انزوای اجتماعی مرتبط میباشد.
بعضی از مطالعات نیز بیان کردند که افراد چاق یا دارای اضافه وزن وقتی تحت تأثیر استرس یا حالتهای هیجانی نظیر افسردگی یا اضطراب قرار میگیرند، با پرخوری کردن به این روال واکنش نشان میدهند.
نتایج و شواهد حاصل از این مطالعه به خوبی نشان داد که تجویز رژیمهای کم کالری با نسبت پروتئین بالا نسبت به رژیم با پروتئین استاندارد با کنترل عوامل مخدوش کنندهای مانند سطح فعالیت فیزیکی، به طور محسوسی با بهبود مولفههای روان سنجی افراد چاق همراه است.