صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 14
کد خبر: ۳۷۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۰۸ آذر ۱۳۹۴
در حوزه محیط زیست صورت می گیرد

بازگشت نخاله‌های ساختمانی به چرخه مصرف

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به معضلات پسماندهای ساختمانی و عمرانی در شهر تهران گفت: روزانه در پایتخت بین 40 تا 50 هزار تن پسماندهای ساختمانی و عمرانی تولید می‌شود.
رویداد 24: حسین جعفری درخصوص مدیریت پسماندهای ساختمانی و عمرانی گفت: در تهران روزانه بین 40 تا 50 هزار تن پسماندهای ساختمانی و عمرانی تولید می‌شود، حجم بسیار بالایی که متاسفانه مشکلات و معضلات بسیاری را برای شهر تهران به وجود آورده است. در همین راستا در حال حاضر بازیافت پسماندهای ساختمانی و عمرانی در تهران به دو برابر افزایش یافته است؛ همچنین دو قرارداد جدید نیز منعقد شده که مجموعا پنج هزار تن درخصوص استحصال خاک و نخاله افزایش ظرفیت ایجاد می کند. به زودی نیز شاهد شروع به کار کارخانه‌ای خواهیم بود که تمام خاک و نخاله ساختمانی از جمله خاک، شن و ماسه را استحصال می کند و به چرخه مصرف باز می گرداند.

جعفری درخصوص جمع آوری پسماندهای ساختمانی و عمرانی در سطح شهر تهران تاکید کرد: در دنیا در مراحل ساخت از مصالحی استفاده می‌شود که تولید خاک و نخاله نمی کند و اگر هم پسماندی ایجاد شود کاملا مسیر بازیافت آن تعریف شده است و شهروندان نیز برابر قانون باید هزینه آن را پرداخت کنند؛ در حقیقت همه این موارد در مدیریت واحد تعریف شده اما متاسفانه در کشور ما این مدیریت ایجاد نشده و بخش‌های مختلف در این موضوع کار انجام می‌دهند.

وی با اشاره به سامانه مدیریت یکپارچه پسماندهای ساختمانی و عمرانی گفت: با توجه به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران درخصوص مدیریت پسماندهای ساختمانی و عمرانی که در آبانماه سال گذشته به تصویب رسید، بهای خدمات ارائه شده از مراکز ساختمانی دریافت می شود تا با احداث کارخانه‌های استحصال به سمت مدیریت بهینه پسماندهای ساختمانی گام برداریم.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران درخصوص نحوه فعالیت غرف بازیافت در محلات نیز گفت: در حال حاضر حدود 400 غرفه بازیافت در سطح مناطق 22 گانه شهر تهران فعال هستند که افزایش آنها در دستور کار قرار گرفته، امیدواریم تا پایان سال حداقل 100 غرفه دیگر در سطح شهر تهران اضافه شود تا حداقل در هر محله یک غرفه بازیافت پسماندخشک وجود داشته و بدین ترتیب در برخی محله‌ها نیز تعداد بیشتری غرفه مستقر باشد. همچنین به تازگی این غرفه‌ها در روزهای جمعه نیز فعال هستند و هر جمعه در یکی از این غرفه‌ها برنامه‌های ویژه فرهنگی اجرا خواهد شد. قراردادی با یک شرکت فرهنگی بسته شده که از این پس در ازای دریافت پسماند خشک، شهروندان علاوه بر پول برابر نرخ گذاری و کالاهایی مانند مواد شوینده، می توانند کتاب نیز دریافت کنند.

منبع: ایسنا

نظرات شما