رویداد ۲۴ | محمدباقر قالیباف پیش از ظهر شنبه و پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات، بیانیهای منتشر کرد تا حمایت خود را از سعید جلیلی ابراز کند.
او در بیانیه ۴۲۷ کلمهای خود، بجای آنکه بخش عمده متن را به ترغیب و تبلیغ برای رای دادن به سعید جلیلی اختصاص دهد، بیشتر به موضوعات دیگری نظیر دفاع از خود و حامیانش پرداخته است.
بیانیه قالیباف را میتوان به ۴ بخش تقسیم کرد؛ « تشکر از رهبری و نظام»، «سلبی علیه اطرافیان پزشکیان»، «حمایت از جلیلی» و «دفاع از خودش و تمجید از هوادارنش».
قالیباف در دو بخش از بیانیهاش به تمجید از رهبری و مجموعه نظام پرداخته است؛ یک بار پاراگراف آغازین بیانیه است؛ «انتخابات ۸ تیر نشانه باور عمیق نظام جمهوری اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب به مردم سالاری دینی است که پنجره فرصت تغییرات را از درون ساختار انتخابات فراهم می کند و اجازه می دهد جریان های متعدد با سلیقه های مختلف بتوانند در رقابتی سالم و عادلانه، خود را به مردم عرضه کنند و مردم عزیز با مشارکتی موثر مدیران اجرایی خود را انتخاب کنند.»
در آخرین پاراگراف بیانیه نیز، قالیباف آورده «در پایان وظیفه خود می دانم سپاس خود را از رهبر فرزانه انقلاب که با هدایت های خود مسیر انتخابات را در جهت مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح هموار کردند، اعلام کنم».
مجموع این کلمات میشود ۹۷ کلمه؛ معادل ۲۲.۷ درصد.
قالیباف در بخشی از بیانیه روز شنبه خود، تعریضی به اطرافیان مسعود پزشکیان کرده است؛ علیرغم آنکه گفته به شخص پزشکیان احترام قائل است، در ذم اطرافیان او سخن گفته است. در بخشهای مربوط به این موضوع آمده است: «خوشحال هستم که با هدایتهای الهی در این لحظه تاریخی برای عدم بازگشت به دوره خسارتبار دهه ۹۰ و ناتمام نماندن راهی که با شهید رییسی شروع کرده بودیم» و «همچنین لازم است تاکید کنم راه هنوز پایان نیافته است و علی رغم اینکه اینجانب برای شخص آقای دکتر پزشکیان احترام قائل هستم، اما بدلیل نگرانی از برخی اطرافیان ایشان، از همه نیروهای انقلابی و حامیان خود میخواهم که کمک کنند تا جریانی که مسبب بخش مهمی از مشکلات اقتصادی و سیاسی امروز ما است، به عرصه قدرت باز نگردند».
مجموع این بخش ۸۹ کلمه است؛ ۲۰.۸درصد از کل بیانیه.
اما اکثر کلمات این بیانیه به بخشهایی مربوط میشود که قالیباف از عملکرد خودش دفاع کرده است و همینطور به تجلیل از حامیانش پرداخته است. تجلیل از حامیانش از این بابت است که به زعم او مورد «تخریب و فشار» قرار گرفتهاند. این کلمات در سه بخش از بیانیه روز شنبه قالیباف آمده است.
قالیباف نوشته: «اینجانب خدا را شاکرم علی رغم اینکه منطق سیاسی حکم بر ماندن من در جایگاه ریاست مجلس می کرد، در انجام تکلیف و دوری از تخریب های گسترده، بر کرسی عافیت طلبی تکیه نزدم»؛ «چه برای آمدن و چه برای کنار نرفتن تردید به خود راه ندادم و شرمنده شهدا و امام شهدا نشدم که این حضور فرصتی را برای جریان انقلابی در دور دوم انتخابات فراهم کرد و خداوند نیز بر این حقیر منت گذاشت و قلب های بزرگان و متنفذان اخلاقی، مذهبی، آیینی، حوزوی و دانشگاهی و همچنین عموم مردم نجیب و اقشار محترم را بر حمایت از این بنده پرتقصیر هدایت کرد که ضروری می دانم از همه کسانی که با بزرگ منشی بر اینجانب لطف داشتند، تشکر ویژه کنم و بابت فشارهای غیراخلاقی که بخاطر این حمایت متحمل شدند، از خداوند طلب اجر کنم»؛ «آنها در لحظه مهم تصمیم، هزینه دادن را بر مصلحت اندیشی ترجیح دادند. بزرگی ارزش این حمایت برای من بیش از همه روشن است چرا که می دانم این بزرگان هیچ گاه خود را برای فردی هزینه نمی کنند مگر برای انجام تکلیف الهی»؛ «و از همه حامیان خود که مظلومانه، تحت بیشترین فشارها و تخریب های همه جانبه برای بازگرداندن گفتمان عقلانیت انقلابی و کارآمدی شبانه روز تلاش کردند تشکر فراوان می کنم و اطمینان دارم مورد لطف شهدا مخصوصا شهید سلیمانی قرار گرفتهاند».
این کلمات بیشترین سهم را در بیانیه قالیباف دارند؛ ۲۲۳ کلمه معادل ۵۲.۲ درصد از کل بیانیه.
قالیباف در این بیانیه تنها یک جمله از آن را به اعلام حمایت از جلیلی تخصیص داده است: «لذا همه باید تلاش کنیم تا نامزد جبهه انقلاب آقای دکتر جلیلی بعنوان رئیس دولت چهاردهم انتخاب شوند».
سهم جلیلی از ۴۲۷ کلمه بیانیهی قالیباف، تنها ۱۸ کلمه است؛ معادل ۴.۳درصد.
در پایان میتوان گفت که قالیباف در این بیانیه بیش از آنکه از جلیلی حمایت کرده باشد، از خودش و هوادارانش حمایت کرده است.