صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۰ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 30
کد خبر: ۳۷۴۸۰۹
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۳ - ۱۰ تير ۱۴۰۳

هشدار ستاد انتخابات به کاندیدا‌ها؛ کارناوال و تجمع خیابانی ممنوع

اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات با بیان اینکه مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به عنوان دو نفر راه بافته به مرحله دوم معرفی شده‌اند، گفت: فرایند تبلیغات در مرحله دوم انتخابات همچون مرحله اول است. طبق قانون راه‌اندازی کارناوال‌ها و تجمعات خیابانی ممنوع است.

رویداد ۲۴ | محسن اسلامی در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ضمن تسلیت شهادت دو سرباز نیروی انتظامی در جکیگور استان سیستان و بلوچستان در جریان حمله مسلحانه اشرار گفت: فرآیند انتخابات شامل روز رای گیری و انتهای رای گیری و شمارش و بعد از آن تجمیع آرا و اعلام آن به شورای نگهبان و ملت ایران می‌شود.

وی با اشاره به تایید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان، گفت: این موضوع این بدان معناست که دست‌اندرکاران، عوامل اجرایی و ستاد انتخابات کشور کارش را به خوبی انجام داده و مشکلی از لحاظ سلامت انتخابات وجود نداشت.

اسلامی با بیان اینکه مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به عنوان دو نفر راه بافته به مرحله دوم معرفی شده‌اند، گفت: از زمانی صدور اطلاعیه وزارت کشور، قانونا زمان تبلیغات شروع شده و تا ساعت ۸ صبح پنج شنبه ۱۴ تیرماه ادامه دارد.

وی با اشاره به اصل ۱۱۷ قانون اساسی گفت: با توجه به اینکه انتخابات زودهنگام را برگزار کرده و باید طبق قانون ظرف ۵۰ روز رییس جمهور انتخاب می‌شد، تدبیری اتخاذ برای چاپ تعرفه‌های مرحله دوم انجام شد؛ براین اساس همان زمان که تعرفه‌های مرحله اول چاپ کردیم در به سمت مرحله دوم و طراحی تعرفه رفته و از شورای نگهبان تایید گرفتیم و فرایند چاپ مرحله دوم صورت گرفت.

اسلامی اضافه کرد: از طرف دیگر وزارت خارجه نیز انتخابات در خارج از کشور برگزار می‌کند لذا باید از دو هفته پیش ملزومات همچون تعرفه و مهر‌ها را ارسال کرده و سهمی درباره تعرفه مرحله دوم در اختیار وزارت خارجه می‌گذاشتم لذا کار وزارت خارجه و خارج از کشور جدا کردیم و تعرفه‌ها همان زمان داده شد.

تعرفه‌های مرحله دوم انتخابات در حال توزیع است

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان لینکه اکنون در حال توزیع تعرفه‌ها در کشور هستم، افزود: امروز تعرفه مرحله دوم انتخابات در ۱۵ استان توزیع شد بدین صورت که تعرفه‌ها با اسکورت مناسب فراجا به ستاد انتخابات استان داده می‌شود و این روند فردا هم ادامه دارد؛ تعرفه‌ها در تهران چهارشنبه تحویل داده می‌شود.

وی درباره شعب اخذ رای گفت: همان شعبه‌های اخذ رای در مرحله اول انتخابات، در روز جمعه ۱۵ تیر وحود دارد البته برخی هیات‌های اجرایی درباره شعبه سیار تماس‌هایی داشته که همکاری می‌شود.

اسلامی همچنین گفت که اگر کسی در مرحله اول انتخابات رای نداده بود، می‌تواند در مرحله دوم رای دهد و منعی وجود ندارد. اگر هم فردی در مرحله اول در استانی رای داده می‌تواند در مرحله دوم در استان دیگری رای دهد؛ این محدودیت‌ها برای انتخابات مجلس است و در انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد.

مدارک هویتی در انتخابات شناسنامه و کارت ملی است

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت که مدارک هویتی در مرحله دوم همچون مرحله اول شناسنامه و کارت ملی است.

وی ددر واکنش به انتشار مطالبی که مبنی بر اینکه طبق قانون باید مرحله دوم انتخابات دو هفته بعد برگزا می‌شد، گفت: طبق قانون باید هفته بعد از انتخابات مرحله اول، مرحله دوم انتخابا برگزار شود.

اسلامی همچنین بیان کرد: با توجه به برگزاری انتخابات زودهنگام باید این فرایند در بازه ۵۰ روزه انجام شود که این زمان ۱۹ تیرماه به پایان می‌رسد لذا امیدوارم این مراحل به خوبی طی شده و در بازه ۵۰ روزه رییس جمهور کشور مشخص شود.

فرایند تبلیغات در مرحله دوم مثل مرحله اول است

وی همچنین با اشاره به فرآیند تبلیغات در مرحله دوم گفت: فرایند تبلیغات در مرحله دوم مثل قبل و مرحله اول است و باید همان الزامات در تبلیغات همچون پرهیز از توهین و تخریب و اخلاق انتخاباتی رعایت شود؛ این موارد به نامزد‌ها و ستاد‌ها اعلام شده و اطلاعیه در فضای مجازی نیز منتشر شده است.

اسلامی گفت: همایشی در استان‌ها باید با مجوز فرماندار و شورای تامین و با رعایت قوانین وزارت کشور باشد که تا الان رعایت شده است؛ اگر نکته‌ای باشد تذکر داده شده که آن را در مرحله اول و این مرحله رعایت کردند.

وی ادامه داد: زمانی هم برای تبلیغات در صداوسیما طراحی شده است؛ کمیسیون بررسی تبلیغات مجموعه نظارت کننده بر این فرایند تبلیغات و برنامه‌های ضبطی و تولیدی و مناظره و مستند است. در همین رابطه ظهر امروز جلسه‌ای با صداوسیما داشته و نکاتی پیرامون برنامه‌های طراحی شده دو نامزد مطرح شد. قطعا رعایت قانونی موضوعی است که همه مردم بر آن تاکید دارند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که آیا دعوت یکی از نامزد‌ها به برگزاری تجمع در برخی میادین و به اصطلاح قرار‌های خیابانی قانونی است، گفت: این کار مطابق با قانون نیست و طبق قانون راه‌اندازی کارناوال‌های خیابانی ممنوع است البته اگر هرکدام از ستاد‌ها انتخاباتی دو نامزد بخواهد برنامه‌ای داشته باشد، باید درخواست مجوز از فرمانداری داشته تا مجوز صادر شود.

وی ادامه داد: یک ملاحظه‌ای هم از ناحیه وزارت کشور صورت گرفته بود که این همایش‌ها در فضای سرپوشیده انجام شود که از سوی وزارت کشور ابلاغ شد البته باز هم شورای تامین شهرستان می‌تواند برنامه ریزی داشته و نسبت به ابعاد همایش نامزد تعامل داشته باشند.

تجمعات خیابانی غیرقانونی است

اسلامی مجددا گفت که تجمعات خیابانی غیرقانونی است منتها اگر مجوزی برای این کار بگیرند بدان معناست که شورای تامین پذیرفته در یک فضایی مثلا در میدانی، شرایطی امنیت برنامه را تامین کند، ولی توصیه ما این است که این مار در فضای سربسته مثل ورزشگاه‌ها و سالن‌ها باشد.

وی درباره چگونگی تشخیص بین تخریب و نسبت ناروا و لفاظی‌های انتخاباتی، گفت: قانون این وظیفه را برعهده هیات‌های اجرایی قرار داده که می‌تواند برای بررسی آن درخواست برگزاری جلسه با هیات نظارت یعنی شورای نگهبان داشته باشند، آن وقت و موضوع در جلسه مطرح و مصادیق مشخص و تصمیم گیری شده و به سمت اقدام می‌رود که شامل تذکر و مرحله بعد اقدام قضایی است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور افزود: در فضای مجازی هم ستاد پیشگیری از جرایم در قوه قضاییه شکل گرفته که در انتخابات مجلس ورود داشتند که نتیجه آن کاهش مشهودی تخلفات در انتخابات مجلس بود. در انتخابات ریاست جمهوری نیز قوه قضایی ورود کرده و تخلفات را رصد می‌کند که باعث کنترل و شکل گیری قاعده مندی شده است لذا مقام فضایی و هیات‌های اجرایی و نظارت ورود دارند.

وی با اشاره به مناظرات انتخاباتی گفت: بعد از مناظره نامزد‌ها ارتباط صمیمی داشته و فضای بعد مناظره هم توام با رعایت اخلاق اسلامی و آداب بود؛ البته نامزد‌ها این موارد را رعایت می‌کنند، با ستاد‌ها هم مکاتبات داریم که مثلا مطلبی در فضای مجازی منتشر شده است که اکثر ستاد‌ها اعلام می‌کردند آن را به رسمیت نمی‌شناسند.

اسلامی یادآور شد: در انتخابات جمعه ۸ تیر جلسه‌ای با نمایندگان نامزد‌ها و روسای ستاد‌ها در وزارت کشور برگزار و مصوب شد که نامزد، رییس و سخنگوی ستاد انتخابات نامزد می‌تواند اعلام و اظهار نظر کند و این‌ها سندیت دارد و سایر موارد ارتباطی با مجموعه ستاد ندارد. تمام صحبت ما این است که مدیرت ستاد به سمتی رود که آسیب‌ها کم شود.

وی با بیان اینمه ستاد انتخابات وزارت کشور فضا را رصد می‌کند، افزود: باید با ملاحظات قانونی، به موضوع تخلفات ورود کرد. اگر حرفی له یا علیه نامزد و فرد غایب گفته شود، باید فرصت احقاق حق به آن فرد برای اظهارنظر داده شود، چون این همان عدالت انتخاباتی است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در پایان با تاکید بر لزوم رعایت اخلاق انتخاباتی گفت: انشالله در جمعه ۱۵ تیر نیز انتخابات با حضور مردم و در کمال امینت و سلامت برگزار شده و فرایند اجرا به خوبی انجام شود.

نظرات شما