صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 27
کد خبر: ۳۷۴۹۱
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۱ - ۰۴ دی ۱۳۹۵
جهانبخش خانجانی:

اصولگرایان رقیبی در مقابل روحانی ندارند

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران معتقد است روحانی در انتخابات سال آینده یک رقیب بزرگ دارد و آن عملکرد دولت اوست.
رویداد۲۴عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران معتقد است روحانی در انتخابات سال آینده یک رقیب بزرگ دارد و آن عملکرد دولت اوست.

جهانبخش خانجانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، در تحلیل انتخابات سال آینده اظهار کرد: برآیند من از وضعیت جریان اصلاحات خوب است اما معتقدم روحانی یک رقیب بزرگ دارد و آن عملکرد خود دولت است. فراموش نکنیم مردم ما حزبی تمام عیار نیستند و عملکرد را می‌بینند.

وی افزود: اگر جریان احمدی‌نژاد در سال 92 مقبول واقع نشد بخاطر عملکرد بد او بود و اگر جریان اصلاحات سال 84 شکست خورد بخاطر عملکرد خودشان بود و هیچ‌کس جز خود اصلاح‌طلبها در شکست سال 84 نقش نداشت.

خانجانی افزود: برخی جناحهای سیاسی در تحلیل پیروزی و یا شکست خودشان رقیب را جدی نمی‌گیرند در حالی‌که ما باید کاری کنیم که رقیب هم به کار عقلانی وادار شود. در زمان انتخابات مجلس نهم من در مصاحبه‌ای گفتم که اصلاح‌طلبان باید وقایع سال 88 را کنار بگذارند و دوباره به عرصه انتخابات بیایند اما بنظرم اشتباه کردند که در آن مرحله وارد انتخابات نشدند. آنها می‌توانستند همان زمان نتیجه مجلس نهم را ببرند و یا اصلاح‌طلبان بیشتری را وارد مجلس کنند.

اگر اصلاح‌طلبان از روحانی حمایت نمی‌کردند رأی قابل رقابت نداشت

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه در کشور ما نهادهای سیاسی و حزبی بسیار ضعیف هستند و بخاطر ضعف آنها همیشه آسیب می‌بینیم، گفت: سال 84 وقتی احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور شد اصولگرایان از او حمایت کردند اما بعد انتخابات گفت من فراجناحی هستم. روحانی هم بعد پیروزی اعلام کرد من فراجناحی‌ام در حالیکه بنظرم این حرف اشتباه بود و اگر اصلاح‌طلبان از وی حمایت نمی‌کردند رای قابل رقابت نداشت.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با اشاره به اینکه در انتخابات پیش ‌رو برآیند من از وضعیت روحانی خوب است، تأکید کرد: در ماه‌های باقی‌مانده روحانی و تیم اقتصادی باید بهتر کار کنند. مردم می‌خواهند زندگی‌شان بهتر شود و از بی‌نظمی دولت قبل رها شوند. مردم می‌خواهند نان شب‌شان تأمین شود. طبقات پایین جامعه باید احساس کنند دولت برای آنها تلاش می‌کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه باید برای آینده کشور 2 کار انجام دهیم، گفت: یکی اینکه توسعه یافتگی را همگانی کنیم. یک رئیس‌مجلس توسعه نیافته نمی‌تواند مجلس را در مسیر درست هدایت کند. یک رئیس قوه قضاییه توسعه نیافته نمی‌تواند عدالت را برقرار کند و همچنین یک رئیس دولت توسعه نیافته نمی‌تواند امور اجرایی را سر و سامان دهد.

وی افزود: کار بعدی این است که فهم درستی از منافع ملی پیدا کنیم. اگر اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در این کار موفق شوند که به فهم مناسبی از منافع ملی و مزایای آن برسند کشور به تعادل می‌رسد و رفت‌وآمد دولتها تغییر چندانی در سیاستهای اصلی نظام ایجاد نمی‌کند.

خانجانی تصریح کرد: برای مثال با پیروزی ترامپ و یا هر رئیس جمهوری در آمریکا، تغییر چندانی در سیاستهای کلی  ایجاد نمی‌شود چون دموکراتها و جمهوری‌خواهان درمعادلات سیاسی و اقتصادی در جای خود نقش آفرین هستند ولی در ایران با عوض شدن دولتها بسیاری از کار برکنار و حتی خانه‌نشین می‌شوند.

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان یک حزب فراگیر است/ با منتقدان آن مخالفم

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان و انتقاد برخی احزاب اصلاح‌طلب به آن، گفت: من برآیند شورا را مثبت ارزیابی می‌کنم چرا که نقش یک حزب فراگیر را ایفا می‌کند و طی یک‌سال اخیر فعالیت خوبی داشت. هرکس بخواهد به آن خدشه‌ای وارد کند به نظرم باید با آن مخالفت کرد و همین کار را نیز باید اصولگرایان برای اتفاق و همگرایی انجام دهند. چون این امر یکی از اصول توسعه یافتگی و کار آمدی احزاب هست.

وی با بیان اینکه مخالفان شورای سیاست‌گذاری احزاب تأثیرگذاری که بتوانند مانعی در مسیر شورا ایجاد کنند نیستند ولی به هرحال قابل اهمیت هستند، خاطرنشان کرد: البته من آرزو می‌کنم نظرات آنها هم شنیده شود. نظر من این است که همه احزاب اصولگرا جمع شوند و یک حزب فراگیر تشکیل دهند و در کنار‌ آنها اصلاح‌طلبها هم یک حزب فراگیر تشکیل دهند.

تکثر احزاب از آفات دوران اصلاحات است

سخنگوی وزارت کشور دولت اصلاحات با اشاره به اینکه تکثر کمی احزاب یکی از آفات دوران اصلاحات بود، خاطرنشان کرد: در دوران وزارت جناب آقای پورمحمدی وقتی احزاب کشور را بررسی می‌کردیم تنها چند حزب قوی شامل موتلفه اسلامی، کارگزاران و مجاهدین انقلاب و جامعه اسلامی مهندسین و چندحزب قوی دیگر  وجود داشت اما برخی احزاب نیز صرفاً  سه نفر عضو بودند و یا برخی احزاب رابطه فامیلی داشتند! این از آفات فعالیت سیاسی در ایران است. جناح‌های سیاسی باید اصولی را برای تحزب ایجاد کنند و به آن پایبند باشند.

خانجانی متذکر شد: وزارت کشور باید آموزش احزاب را در دستور کار قرار دهد چراکه تحزب بدون پشتوانه فکری به منافع ملی آسیب می‌زند. اگر اصولگرایان و اصلاح‌طلبان عقلای خودشان را جمع کنند و یک حزب درست کنند آنوقت تصمیمات عاقلانه می‌شود و در آینده باید به این سمت برویم که قانون مداری و مردم سالاری را از طریق احزاب پی‌جویی کنیم.

اصلاح‌طلبان تاکتیک‌ها و استراتژی‌های مناسب را بکار بگیرند

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره نظر برخی اصلاح‌طلبها مبنی بر معرفی آلترناتیو در کنار روحانی، گفت: طرح این بحث از سوی رقبای اصلاح طلبان برای انشقاق در درون پایگاه مردمی آقای روحانی دامن زده می‌شود اما درعین حال اصلاح طلبان به دلیل تجارب گذشته باید تاکتیک ها واستراتژی‌های مناسب را به کار گیرند.

وی در پایان با بیان اینکه اجماع اصولگرایان را به نفع اصلاح‌طلبان می‌دانم، گفت: بنظرم اصول‌گرایان رقیب جدی در مقابل آقای روحانی ندارند  لذا علاقمندند با تکثر در انتخابات شرکت کنند تا آرای سرگردان و خاموش را جذب کنند و انتخابات را به مرحله دوم بکشانند و در مرحله دوم با استفاده از کاهش مشارکت پیروز انتخابات باشند.
منبع: تسنیم
نظرات شما