صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 18
کد خبر: ۳۷۶۶۷۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۲۸ تير ۱۴۰۳

رفتار عجیب دلار در بازار

یکی از علل افت قیمت دلار بهبود وضعیت تراز تجاری کشور است. در کنار این امر، وجود انتظارات مثبت در رابطه با رویکرد دولت جدید نیز می‌تواند به‌عنوان یکی دیگر از نیرو‌های کاهشی بازار مطرح شود. روز گذشته قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد با ۵۰۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۵۷ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد. اسکناس یورو نیز با افت ۷۰۰ تومانی در رقم ۶۲ هزار و ۷۵۰ تومان به فروش رسید.


رویداد۲۴| روند نرخ ارز در بازار غیررسمی روز گذشته کاهشی بود. درحالی‌که در بازار فردایی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه نرخ دلار فردایی به نیمه کانال ۵۸هزار تومان رسیده بود با بازگشایی بازار نقدی در صبح روز گذشته نرخ این ارز به نیمه کانال پایین‌تر بازگشت. این درحالی است که تحلیلگران فضای اخبار را به نفع روند افزایشی می‌دانند. علت رفتار عجیب دلار چیست؟

به گزارش دنیای اقتصاد، عده‌ای از کارشناسان بازار ارز تهران بر این باروند که اخبار و سیگنال‌های منتشرشده در روز‌های اخیر می‌تواند نقش افزایشی در بازار ایفا کند. اخبار مربوط به درگیری‌های نظامی در مرز لبنان در کنار خبر آزادسازی واردات خودرو که روز گذشته اعلام شد، می‌تواند از جنبه‌های اقتصادی و سیاسی بازار ارز را تحت‌الشعاع خود قرار دهد. موضوع آزادسازی واردات خودرو با افزایش تقاضای ارز موجب رشد قیمت می‌شود. اخبار نظامی نیز با افزایش سطح ریسک‌های بازار سبب افزایش سطح انتظارات تورمی فعالان بازار می‌شود. علاوه بر موارد ذکرشده انتخابات پیش روی کشور آمریکا و احتمال پیروزی نامزد ضد ایرانی در این رویداد نیز از جمله ریسک‌های بازار تهران در ماه‌های آتی است.



اما برخلاف اخبار ذکرشده مشاهدات حاکی از آن است که بازار در فضای کاهشی به فعالیت خود ادامه می‌دهد. فعالان بازار در توجیه فضای کاهشی بازار از حمایت بازارساز از پول ملی سخن به میان می‌آورند. به عقیده این افراد، بانک مرکزی با تکیه بر ذخایر ارزی خود در حال تزریق در بازار ارز‌های شاخص است و اجازه رشد انتظاراتی نرخ ارز را نمی‌دهد. رسانه‌های داخلی و خارجی در طی ماه‌های اخیر اخبار مختلفی را در رابطه با بهبود صادرات نفت کشور منتشر کرده‌اند.

درآمد‌های ناشی از بهبود فرآیند صادرات نیز در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته است؛ در نتیجه این نهاد در صورت لزوم می‌تواند مانع از نوسانات بازار ارز شود. در روز‌های اخیر روابط عمومی مرکز مبادله ارز و طلا کشور در گزارشی بهبود درآمد‌های ارزی را تایید کرد. به گفته روابط عمومی این مرکز، «تحولات بازرگانی خارجی نشان می‌دهد در سه‌ماه نخست امسال صادرات نفتی و غیر نفتی کشور به ۲۵.۵میلیارد دلار رسید که در مقایسه با صادرات ۲۱.۵میلیارد دلاری مدت مشابه سال گذشته، ۱۸.۶درصدی افزایش یافته است.» در این گزارش شرایط تراز تجاری کشور نیز این‌گونه بیان شده: «مازاد تراز تجاری کشور نیز در سه‌ماه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۵۱.۴درصدی از ۷.۴میلیارد دلار به ۱۱.۲میلیارد دلار رسیده است.»

در نتیجه می‌توان گفت یکی از علل افت قیمت دلار بهبود وضعیت تراز تجاری کشور است. در کنار این امر، وجود انتظارات مثبت در رابطه با رویکرد دولت جدید نیز می‌تواند به‌عنوان یکی دیگر از نیرو‌های کاهشی بازار مطرح شود. روز گذشته قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد با ۵۰۰تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۵۷هزار و ۵۰۰تومان معامله شد. اسکناس یورو نیز با افت ۷۰۰تومانی در رقم ۶۲هزار و ۷۵۰تومان به فروش رسید.

اما برخلاف روند کاهشی بازار ارز، همزمان با رشد نرخ جهانی اونس طلا در روز‌های اخیر، قیمت سکه دچار نوسانات افزایشی شد. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در عصر روز گذشته با ۱۵۰هزار تومان رشد نسبت به نرخ روز گذشته در رقم ۴۰میلیون و ۶۰۰هزار تومان داد و ستد شد.

نظرات شما