رویداد۲۴| مهدی پورباقی، مرد ایرانی ۳۴ ساله ساکن استان «نیوفاندلند و لابرادور» در شرق کشور کانادا است که در تیرماه سال ۱۴۰۳ خبر خودکشی وی منتشر شد. او فارغ التحصیل دبیرستان علامهحلی و دانشگاه صنعتی شریف بوده است البته در اطلاعات درج شده رد صفحه و پروفایل شبکه لینکدین او عنوان دانشگاه تربیت مدرس را نیز قید به عنوان یکی از محل های تحصیل یا کار خود قید کرده است. بر اساس اطلاعات مندرج در شبکه های اجتماعی ، او در دانشگاه Memorial University of Newfoundland در مقطع دکتری در رشته بیوانفرماتیک تحصیل میکرده است.
پورباقی که خالق پادکست آخرین شاهد بود متهم به قتل همسر ۳۳ ساله خود «باران عابد» نیز هست. آن ها حدود ۱۰ سال پیش ازدواج کرده اند. او همچنین در یک پست در فیس بوک در تاریخ ۲۲ ژوئن سال جاری دهمین سالگرد ازدواج خود با همسرش باران عابد را اعلام کرده بود. او در این پست نوشته بود:« بوسیدن دستانت بیش از یک دهه است که جذاب ترین تکرار زندگی ام شده.دستان کوچک، مهربان، زیبا و معصوم که من را مادرانه در آغوش می کشند و پدرانه به پیش می برند، با بازیگوشی دخترانه از دنیا فارغ می کنند و همسرانه دستانم را می فشارند تا از هیچ چیز و هیچ کس ترسی نداشته باشم.دهمین سالگرد بوسیدن دستانت مبارکم باشد!»
بر اساس اطلاعات مندرج در صفحه اینستاگرام باران عابد او در ایران در کار ارایشگری و لاین مژه مشغول به کار بوده است. پورباقی چند سال پیش از این به کانادا مهاجرت کرده و عابد کمتر از سه ماه پیش به او پیوسته است.
پادکست آخرین شاهد در ژانر جنایی بود که محوریت آن بر اساس پروندههای جنایی واقعی قرار داشت و هر شنبه یک قسمت آن منتشر میشد و هر پرونده رو در قالب چند قسمت با روایتی جذاب و داستانی بررسی میکرد. در بخش معرفی این پادکست در اپهای فارسی زبان درباره محتوای آن نوشته شده است:« این یک پادکست قصه گو نیست. پرونده های جنایی واقعی حاوی مصادیق خشونت، حوادث آزاردهنده، مسائل جنسی و سوء مصرف مواد هستند و می توانند برای کودکان و افرادی که روحیه حساس و آسیب پذیر دارند اثرات مخرب و گاه جبران ناپذیر داشته باشند».
شنوندگان پادکست آخرین شاهد پس از انتشار خبر قتل همسر پورباقی، متوجه شباهتهای زیادی بین داستان آخرین قسمت منتشر شده از این پادکست و قتل همسرش شده اند. این اپیزود تصویری از قتل خونبار زنی جوان ترسیم کرده و در حالی که پادکست ادیت شده و آهنگ پسزمینه به گوش میرسد، تاکید دارد که «مردهها حرف نمیزنن، اما قاتلهاشون چرا...».