صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۰۷ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 27
کد خبر: ۳۷۷۲۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۴ - ۰۶ دی ۱۳۹۵
خطر «زلزله انسانی» در تهران جدی تر است

روایت مرگ ناگهانی «بَمِ82» تا مرگ تدریجی «تهرانِ95»

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران همزمان با سالروز زلزله ویرانگر بم که به نام «روز آمادگی در برابر زلزله» نام گذاری شد، با تأکید بر آسیب پذیری تهران در مقابل زمین لرزه گفت: البته تهران، نه تنها در مقابل سوانح طبیعی مانند سیل و زلزله که در مقابل تغییرات آب و هوایی به ظاهر ساده و پیش پا افتاده نظیر بارندگی و برودت هوا نیز مصونیت ندارد.

رویداد۲۴-رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران همزمان با سالروز زلزله ویرانگر بم که به نام «روز آمادگی در برابر زلزله» نام گذاری شد، با تأکید بر آسیب پذیری تهران در مقابل زمین لرزه گفت: البته تهران، نه تنها در مقابل سوانح طبیعی مانند سیل و زلزله که در مقابل تغییرات آب و هوایی به ظاهر ساده و پیش پا افتاده نظیر بارندگی و برودت هوا نیز مصونیت ندارد.

مهندس محمد حقانی  با بیان اینکه تهران، هر لحظه در معرض رخداد زلزله قرار دارد، گفت: افزایش ساخت و سازهای غیر اصولی و ازدیاد جمعیت در این کلانشهر، می‌تواند به عمق ویرانی و گستردگی خسارات مالی و تلفات جانی که بر اثر وقوع زلزله در تهران رخ دهد، دامن زده و آثار و نتایج چنین رویدادی را غیر قابل باور کنند.

وی با اعلام این که هر چند زمین لرزه، فرآیندی است که خارج از حیطه کنترل ما قرار دارد؛ اما رعایت اصول و ضوابطی که در صورت وقوع زلزله، اثرات و پیامدهای این سانحه طبیعی را به حداقل میزان ممکن کاهش دهد، کاملاً تحت کنترل ما قرار دارد، گفت: متأسفانه امروز علاوه بر بحران‌های طبیعی، معضلاتی همچون تجمع و تراکم انبوهی از جمعیت، خودرو و ساختمان، تهران را تهدید کرده و به تشدید آثار و تبعات بحران های طبیعی احتمالی در این کلان شهر دامن می‌زند.

برای افزایش «تاب آوری» تهران چه کرده‌ایم؟

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که با چشم فرو بستن بر روی واقعیت‌های موجود تهران و بحران‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی، امروز این کلانشهر با آنها دست و پنجه نرم می کند ،گفت: شهر، شهروندان و محیط زیست شهری تهران، مدت هاست در معرض تهدید «زلزله انسانی» قرار دارند و خطر «زلزله انسانی» در تهران از «زلزله طبیعی» جدی‌تر است.

حقانی با بیان این که فرونشست زمین در نقاط مختلف شهر به یکی از بحران‌های نوظهور این روزهای تهران تبدیل شده، تصریح کرد: نشست زمین، بحرانی است که هر لحظه ممکن است در گوشه ای از شهر شاهد آن باشیم و در هر ساعت از شبانه روز، بخشی از شهر و امکانات شهری را در کام خود فرو ببرد و آثار و نتایج مادی و معنوی جبران ناپذیری بر جای بگذارد.

وی با تأکید بر این که شهروندان باید در همه حال در برابر وقوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی از آمادگی لازم برخوردار باشند و البته این مهم به معنای فراموش کردن مسئولیت دولت و مدیریت شهری در مقابل مردم نیست، گفت: همه مسئولان باید به این پرسش پاسخ دهند که برای افزایش «تاب آوری شهر» در برابر انواع سوانح طبیعی و غیر طبیعی چه کاری انجام داده‌اند؟

برای کاهش «آسیب پذیری» تهران چه کرده ایم؟

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که واقعیت این است که متأسفانه «تهران، شهر تاب آوری نیست»، اظهار کرد: تهران که در برابر چند قطره نَمِ باران و چند درجه سرمای هوا، تحمل ندارد و اوضاع شهر پس از هر بارندگی و یخ زدگی به هم می ریزد، چگونه می تواند در برابر زلزله ای که یک باره زیرساخت های شهر را فرو می ریزد، طاقت بیاورد؟

حقانی تأکید کرد: به جای آن که در این سال‌ها به «تاب آوری تهران» کمک کنیم، با فروپاشی بنیان‌های حیاتی و زیرساخت‌های طبیعی شهر، زمینه آسیب پذیری تهران را فراهم کرده و این شهر را به «شهری بی تاب» تبدیل کرده‌ایم،  «شهر تاب آور»، شهری است که رویکردی مثبت در کاهش آسیب پذیری در مقابل مخاطرات طبیعی و انسان ساخت دارد و سوألی که در این میان مطرح است، این است که تهران از چنین ویژگی‌ای برخوردار است و شهر تاب آوری است؟

وی با بیان اینکه اختلافی که بین «تهران امروز» و « بم دیروز» وجود دارد، این است که  بم 1382 به دلیل وقوع زلزله، یک باره ویران شد اما تهران 1395 به دلیل رفتار نامهربانانه‌ای که در این سال‌ها با آن شده، به تدریج به سمت ویرانی پیش می رود، گفت: واقعیت این است که بم به یک باره دچار «مرگ ناگهانی» شد اما تهران گرفتار «مرگ تدریجی» شده است.

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در پایان با تأکید بر این که تهران جزو کلان شهرهای با درجه آسیب پذیری بسیار بالا از نظر حوادث طبیعی به ویژه زلزله است، خاطرنشان کرد: در حالی که ایران یکی از حادثه خیزترین و تهران یکی از سانحه خیزترین کلان شهرهای دنیاست، به منظور تاب آوری تهران و کاهش آسیب پذیری آن چه استراتژی داشته‌ایم؟

منبع: ایسنا
نظرات شما