رویداد ۲۴ | در هفته اخیر بورس تهران روند ریزشی داشت و در آخرین روز هفته نیز متأثر از حادثه ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، بازار سهام ریزش بیشتری را پشت سر گذاشت.
در روز شنبه شاخص کل بورس تهران ۱۴ هزار و ۳۳۹ واحد نزول کرد و ۱۹۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. روز یکشنبه به علت تعطیلی مراکز دولتی و بانکها، بازار سرمایه نیز تعطیل بود.
روز دوشنبه نیز شاخص ۲۹ هزار و ۱۵۱ واحد پایین آمد و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه خارج شد. روز سهشنبه شاخص ۱۱ هزار و ۲۸۹ واحد افت کرد و ۲۰۱ میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد.
چهارشنبه شاخص ۵۲ هزار و ۴۵۹ واحد سقوط کرد و پنجمین روز شاهد خروج سرمایه از بازار بودیم که رقم آن هزار و ۲۴۱ میلیارد تومان بود؛ بنابراین در هفته اخیر شاخص در مجموع ۱۰۷ هزار و ۳۷۱ پایین آمد و حالا در معرض سقوط به زیر مرز ۲ میلیونی قرار گرفته است.
همچنین ارزش معاملات خرد سهام بالاتر از هفته پیشین بود. در هفته اخیر میانگین ارزش معاملات خرد ۳ هزار و ۵۳۲ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۲ هزار و ۸۹۷ میلیاردی هفته پیشین، افزایش ۲۲ درصدی داشته است. اما رشد ارزش معاملات با رشد عرضه، افزایش صفهای فروش و خروج پول حقیقی همراه بود.
در هفته اخیر در مجموع هزار و ۸۳۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد که نسبت به هفته پیش رشد ۲۸۲ درصدی داشته است.
ناظران عامل اصلی رکود معاملات بازار سهام در هفتههای اخیر را کمبود برق در کشور میدانند. همچنان که تعطیلی روز یکشنبه نیز به علت کمبود برق اعمال شد.
روز چهارشنبه، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور دستوری مبنی بر تزریق منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه ابلاغ کرد. دستوری که میتواند سیگنال مثبتی باشد برای بورسیها که دولت قصد دارد مانع ریزش قیمتها در بازار شود. اما این خبر روز چهارشنبه نتوانست مانع ریزش بیشتر شاخص شود.
با این حال گفته میشود طی روزهای آتی رئیس جمهور وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی خواهد کرد. هرچند واکنشها نسبت به انتصابات اولیه رئیس جمهور متفاوت بوده، اما توجه فعالان اقتصادی به تیم اقتصادی دولت خواهد بود. ترکیب تیم اقتصادی دولت متشکل از وزرای اقتصاد و صمت و نیز رؤسای بانک مرکزی و سازمان برنامه میتواند برای بازار سیگنال مثبت یا منفی داشته باشد.