رویداد۲۴| مهدی عرب صادق در یادداشتی در خبرآنلاین نوشت: وزارت نیرو دولت سیزدهم، در خصوص افزایش ظرفیت نیروگاهی به مردم و همه ارکان نظام خلاف میگوید! لازم است این وزارتخانه از بحران پنهان شبکه نیز رونمایی کند!
آقای وزیر نیروگاه کاغذی، خانه و کارخانه را روشن می کند؟
دولت سیزدهم در مجموع ۴۳۵۲ مگاوات نیروگاه احداث نموده است؛ این در حالی است که گزارش غلط حدود ۱۰ هزار مگاوات می دهد!
در ابتدای دولت سیزدهم ظرفیت منصوبه نیروگاهی ۸۹۰۳۶ مگاوات بوده است و اکنون ۹۳۳۸۸ مگاوات! یعنی این دولت تنها ۴۳۵۲ مگاوات نیروگاه ساخته و بیش از آن آدرس غلط است.وزیر محترم نیرو با چه هدفی ظرفیت مستحدثه نیروگاهی در این دولت را گاهی ۹ هزار و گاها ۱۰ هزار مگاوات عنوان می کند؟!
وزیر محترم نیرو پاسخ دهد، در برخی از نقاط شبکه برق سراسری، علیرغم وجود اضافه تولید، باز، خاموشی وجود دارد! دلیلش چیست؟ چرا اطلاعات صحیح به ارکان نظام و مردم نمی دهد؟ نمی داند یا نمی خواهد ؟ چرا در این مقدار نیروگاه احداث شده، آمایش سرزمینی وجود نداشته که حبس تولید، پرده از بحران پنهان دیگر بنماید و این فاجعه پنهان شبکه مرموز انتقال برق و توسعه نیافته است که بخش مهمی از ناترازی برق را باید به آن نسبت داد که در ورای عدم توسعه نیروگاه پنهان شده است!
اگر این آمار اشتباه است، وزارت نیرو تکذیب کند تا اسناد قابل اتکا ارائه نمایم اگر هم که راست و درست هست اولا از مردم و نظام عذرخواهی کند و دوما روشن کند که برای این نیروگاه های کاغذی و آمار نمایشی آیا بودجه ای هم مصرف شده یا خیر!
این آمار غلط در حالی است که ناترازی برق از حدود ۹۵۰۰ مگاوات در دولت قبل به حدود ۲۰ هزار مگاوات در این دولت رسیده است و بخش قابل توجهی از نیروگاه ها نیز بعلت عدم تعمیرات بموقع خارج از مدار و سرویس دهی قرار گرفته است.
ما در صنعت برق نه یک بحران که چند بحران داریم و تنها ناترازی نیروگاهی آن آشکار شده، بحران شبکه فرسوده، بحران تاب آوری فاجعه بار، بحران تامین سوخت، بحران شبکه انتقال سست و ناکافی و خلاصه بحران ناترازی ادعا و عمل!
در سه سال گذشته وعده ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه داده شد و تنها کمی بیشتر از ۱۰٪ وعده عمل شد و وعده ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر داده شد و تنها حدود ۲٪ عمل شد! تلفات افزایش یافت و راندمان تقلیل!
ناظران وزیر کجا بودند؟ چه می کردند؟ چرا نباید تاوان ناترازی وعده و عمل داده شود! چرا باید ۲۰ میلیارد دلار خسارت به تولید و اقتصاد کشور وارد آید و هیچکس پاسخگوی عملکردش نباشد؟ آیا این ناکارآمدی مصداق بارز اقدام علیه امنیت ملی نیست؟ چرا به توصیه دلسوزان کشور توجه نکردید؟ مگر قدرت چه داشت؟ آمارسازی راه عبور از بحران نبود؛ بارها گفتیم ولی کردید؛ اکنون راست بگویید! پردههای خاموشی پنهان را کنار بزنید که کشور را به نابودی کشاندید!
کارشناس ارشد انرژی