صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۰۹ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 August 30
کد خبر: ۳۸۱۵۵۵
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۰ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۳

روزنامه جوان: چک کردن وزرا با رهبری اتفاق تازه‌ای نبود

روزنامه جوان در سرمقاله امروز نگاهی دارد به فرایند انتخاب وزرا و با اشاره به اینکه ارائه لیست وزرا به مقام معظم رهبری قبل از معرفی به مجلس اتفاق تازه‌ای نبود، اینطور تحلیلی می‌کند که اشاره پزشکیان در جلسه رای اعتماد به این موضوع صرفا باعث افزایش تعداد رای موافق کابینه شده است.

رویداد ۲۴| روزنامه جوان در سرمقاله امروز نگاهی دارد به فرایند انتخاب وزرا و با اشاره به اینکه ارائه لیست وزرا به مقام معظم رهبری قبل از معرفی به مجلس اتفاق تازه‌ای نبود، اینطور تحلیلی می‌کند که اشاره پزشکیان در جلسه رای اعتماد به این موضوع صرفا باعث افزایش تعداد رای موافق کابینه شده است.

محمدجواد اخوان با اشاره به نطق آخر پزشکیان در جلسه رای اعتماد به کابینه نوشت: «رئیس‌جمهورمان سخنور حرفه‌ای نیست و خودش هم بار‌ها این را تصریح کرده است، بنابراین اظهارات او ممکن است حاوی سبق‌لسان‌هایی بوده باشد که برداشت‌های دیگری را در افکار عمومی به دنبال داشته است. اما واقعیت آن است که رابطه رهبری و دولت در تمام این سال‌ها از قواعدی کلی تبعیت کرده که این قواعد تغییر نکرده‌اند. در تمام ادوار رئیسان جمهور فهرست کابینه خود را به جهت احترام و استحضار به رهبری ارائه کرده‌اند، اما مشی رهبری این نبوده که به جز چند وزارتخانه خاص که با جهت‌گیری‌های کلان انقلاب اسلامی یا مصالح عالیه کشور مرتبط هستند در عمده موارد اظهارنظر کنند. مواردی همچون وزارتخانه اطلاعات، خارجه یا دفاع یا در پاره‌ای موارد در برخی وزارتخانه‌های فرهنگی و آموزشی نیز ورود رهبری از جنس انتخاب نیست، بلکه صرفاً در صورت لزوم اظهارنظر در مورد گزینه‌های مدنظر رئیس‌جمهور است.»

وی در ادامه نوشته: «مثلاً آقایان عراقچی یا صالح شریعتی اتفاقاً خروجی کمیته‌های شورای راهبری متشکل از اعضای ستاد انتخاباتی آقای پزشکیان هستند و موافقت رهبر انقلاب با آن‌ها پس‌ازآنکه به‌عنوان گزینه‌های پیشنهادی رئیس‌جمهور ارائه شده‌اند، صورت گرفته است. به‌طور مصداقی وزیر ارشاد پیشنهادی، پیش‌تر حکم نمایندگی، ولی فقیه در روزنامه اطلاعات را داشته است و پرسش رئیس‌جمهور و پاسخ رهبر انقلاب در خصوص امکان معرفی وی در عین حکم قبلی است.
طبیعی است که نمی‌توان این افراد را منتخب رهبری برای کابینه دانست، اما می‌توان گفت رهبری با انتصاب آن‌ها موافق هستند. در برخی موارد حتی ممکن است که معظم‌له به برخی افراد پیشنهادی حتی نگاه مثبت هم داشته باشند، اما نهایتاً این ترجیح رهبری از میان گزینه‌های پیشنهادی است و در واقع این‌ها منتخب رئیس‌جمهور هستند.»

روزنامه جوان با اشاره به محفوظ بودن حق مجلس برای مخالفت با وزرایی که حتی مورد تایید رهبری بوده‌اند، نوشت: «در بررسی کابینه چهاردهم هم اگر رئیس‌جمهور بدون اشاره به فرایند همیشگی ارائه فهرست وزرا به محضر، ولی فقیه از کابینه دفاع می‌کرد (که بهتر بود چنین می‌شد) چه‌بسا تمام وزرا با رأیی کمتر راهی پاستور می‌شدند، اما نباید تصور شود که در دوره فعلی اتفاق جدیدی افتاده و خلاف رویه‌های متداول رخ داده است.»

نظرات شما