رویداد ۲۴| ظریف که تقریبا دو هفته پیش از دولت استعفا داده و کلی هم سروصدا به پا کرده بود، دیروز همزمان که در جلسه دولتیها با رهبری حاضر شد، در توییتی از بازگشت خود به معاونت راهبردی خبر داد. بازگشت او کمتر از رفتنش سروصدا نکرد و با واکنشهای بسیاری همراه شد.
مثلا رضا نصری در واکنش به بازگشت ظریف به دولت به «خبرآنلاین» گفت: به نظرم دکتر پزشکیان تا کنون نشان داده برای او مقوله «وفاق و وحدت ملی» فقط یک شعار انتخاباتی نبوده و او عمیقاً به این راهبرد برای اداره کشور اعتقاد دارد. ترکیب کابینه او و تعاملی که تا کنون با مجلس و سایر نهادها داشته نیز موید این واقعیت است.
وی تاکید کرد: به نظر میرسد منش صادقانه، رویکرد و عملکرد دکتر پزشکیان – که بدور از حاشیهسازی و رسانهای کردن مسائل صورت میگیرد – موجب شده جریانهای سیاسی و کانونهای مختلف قدرت به او اعتماد پیدا کرده و با او همکاری کنند.
نصری به تاثیر بازگشت ظریف بر افکار عمومی اشاره کرد و گفت: کنارهگیری او برای برخی این تصور را ا یجاد کرده بود که افراد شاخص، محبوب و متخصص در کشور مجال نقشآفرینی ندارند و انسجام و وفاقی که دکتر پزشکیان در دوران انتخابات وعده داده بود در عمل امکان تحقق ندارد.
وی افزود: دکتر ظریف از پشتیبانی جامعه دانشگاهی و تخصصی کشور برخوردار است. به همین خاطر میتواند – در چارچوب وظایف معاونت راهبردی - ظرفیت بالقوه این بخش از جامعه را فعال سازد و به عرصه تصمیمسازی هدایت کند. ایشان در حوزه اجرایی سالها تجربه عملی دارد و میتواند - با بهرهگیری از جامعه علمی کشور - توصیههای کاربردی و مفیدی برای بهینهسازی روندهای موجود به رئیسجمهور ارائه دهد.
نصری درباره فعال شدن دوباره تندروها نیز گفت: «معتقدم با ادامه روند فعلی – و تقویت هرچه بیشتر تعامل و گفتوگوی ملی - حس «تهدید» نزد برخی جریانهای سیاسی به مرور کمرنگ خواهد شد و احتملاً تلاشها برای کارشکنی و تخریب شخصیتهایی مثل دکتر ظریف نیز تا حدود قابل ملاحظهای کاهش خواهد یافت. در هر حال، برای جلوگیری از حملات و هجمههای گذشته، راهی جز تعامل و گفتوگوی مستمر وجود ندارد.»