صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 05
کد خبر: ۳۸۱۹۱۵
تاریخ انتشار: ۰۶:۰۳ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۳
در رویداد۲۴ بخوانید:

راهنمای خرید بهترین دوربین عکاسی

بسیاری از افراد به عکاسی علاقه‌مند هستند و مایلند این مهارت را یاد بگیرند. از این‌رو ورود به این عرصه، نیازمند داشتن یک دوربین باکیفیت است. در این مطلب سعی کردیم شما را با برخی از بهترین دوربین‌های عکاسی آشنا کنیم.

رویداد۲۴ هدی کاشانیان: برای انتخاب بهترین دوربین عکاسی، باید به مجموعه‌ای از خصوصیات توجه کرد که تأثیر مستقیم بر کیفیت عکس‌ها و تجربه عکاسی شما دارند. در ادامه برخی از مهم‌ترین خصوصیات بهترین دوربین عکاسی را معرفی می‌کنیم:

۱. کیفیت سنسور

هرچه سنسور دوربین بزرگتر باشد، کیفیت عکس بهتر خواهد بود، زیرا می‌تواند نور بیشتری جذب کند. سنسور‌های فول‌فریم و مدیوم فرمت معمولاً بهترین کیفیت را ارائه می‌دهند. مگاپیکسل‌های بیشتر به معنای جزئیات بیشتر در تصاویر است، اما تنها عامل تعیین‌کننده نیست. سنسور‌های با رزولوشن بالا معمولاً برای چاپ‌های بزرگ و عکاسی از مناظر ایده‌آل هستند.

۲. لنز‌ها

لنز‌ها یکی از مهم‌ترین اجزای دوربین هستند. لنز‌های با کیفیت بالا تصاویر شارپ‌تر و با وضوح بالاتر ایجاد می‌کنند. داشتن دسترسی به مجموعه‌ای از لنز‌های مختلف (واید، تله‌فوتو، ماکرو) به شما اجازه می‌دهد تا در شرایط مختلف بهترین تصاویر را ثبت کنید.

۳. فوکوس خودکار (Autofocus)

سیستم فوکوس خودکار سریع و دقیق برای ثبت لحظات سریع و عکاسی ورزشی بسیار مهم است. تعداد نقاط فوکوس بیشتر به معنای دقت بیشتر در انتخاب نقطه فوکوس در تصویر است.

۴. پایداری تصویر (Image Stabilization)

این ویژگی به شما کمک می‌کند تا تصاویر و ویدیو‌هایی بدون لرزش حتی در شرایط نوری کم بگیرید. سیستم تثبیت‌کننده تصویر برای عکاسی در نور کم یا بدون سه‌پایه بسیار مفید است.

۵. دامنه دینامیکی (Dynamic Range)

دوربین‌هایی که دامنه دینامیکی بالایی دارند می‌توانند جزئیات را در نواحی روشن و تاریک تصویر به خوبی حفظ کنند، که این ویژگی در عکاسی از مناظر بسیار مهم است.

۶. عمر باتری

داشتن باتری با عمر طولانی برای عکاسی طولانی‌مدت و سفر‌های طولانی ضروری است.

۷. کیفیت ساخت و مقاومت بدنه

دوربین‌های با بدنه مقاوم و ضدآب برای عکاسی در شرایط جوی مختلف (باران، گرد و غبار) مناسب هستند. دوربین باید به گونه‌ای طراحی شود که در دست راحت قرار گیرد و کار با آن آسان باشد.

۸. وضوح نمایشگر و منظره‌یاب (Viewfinder)

برای بررسی عکس‌ها و تنظیمات در محیط‌های مختلف نوری مهم است. منظره‌یاب‌های الکترونیکی با وضوح بالا امکان مشاهده پیش‌نمایش دقیق‌تر تصویر را فراهم می‌کنند.

۹. قابلیت فیلم‌برداری

بسیاری از دوربین‌ها قابلیت ضبط ویدیو‌های با کیفیت ۴K یا بالاتر را دارند. این ویژگی برای عکاسان و فیلم‌برداران هیبریدی که نیاز به ثبت تصاویر و ویدیو دارند، بسیار مهم است. مانند پروفایل‌های رنگی، سرعت شاتر متغیر و قابلیت ضبط در فرمت‌های مختلف.

۱۰. اتصال و امکانات جانبی

برای انتقال سریع تصاویر و کنترل دوربین از راه دور. برای اتصال به میکروفون‌های خارجی، نمایشگر‌های جانبی و سایر تجهیزات.

معرفی دوربین‌های عکاسی

•    سونی A۷R V

دوربین سونی A۷R V جانشین شایسته‌ی A۷R IV به عنوان دوربین فول‌فریم بدون آینه با بالاترین وضوح تصویر از سونی شده است. همانطور که در بررسی انجام‌شده توسط ما مشخص شد، این دوربین همچنین با رفع بسیاری از نقاط ضعف A۷R IV، به یک دوربین حرفه‌ای کامل‌تر تبدیل شده است.

حسگر جدید ۶۱ مگاپیکسلی و پردازشگر Bionz XR با همکاری یکدیگر، عکس‌هایی با جزئیات فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهند. لرزشگیر تصویر ۸ حالته به شما این امکان را می‌دهد تا به راحتی و بدون نیاز به سه‌پایه عکاسی کنید. همچنین از کارایی سیستم فوکوس خودکار تشخیص سوژه در زمان واقعی (Real-time Recognition AF) بسیار تحت تاثیر قرار گرفتیم. این سیستم بی‌نقص نیست، اما به طور کلی می‌تواند انواع سوژه‌ها را تشخیص داده و با وضوح بالا آن‌ها را ثبت کند.

بر اساس تجربه‌ی کار با دوربین A۷R V، به این نتیجه رسیدیم که سطح بالای جزئیات این دوربین، آن را برای عکاسی منظره و استودیو ایده‌آل می‌کند. به خاطر داشته باشید که این دوربین تنها در صورتی بهترین عملکرد خود را ارائه می‌دهد که با لنز‌های رده‌بال همراه شود، که این موضوع باعث افزایش قابل توجه قیمت در حال حاضر بالای آن می‌شود. دوربین A۷R IV همچنان همان رزولوشن را ارائه می‌دهد، اما ما بر این باوریم که A۷R V به طور کلی دوربین بهتری است، به خصوص با منظره‌یاب با وضوح بالاتر که کادربندی را به تجربه‌ای لذت‌بخش تبدیل می‌کند. با این حال، اگر به این تعداد پیکسل بالا در حسگر نیاز ندارید، می‌توانید با صرف هزینه‌ی کمتر، گزینه‌های باارزش‌تری را پیدا کنید.

•    Canon EOS R۵

دوربین Canon EOS R۵ را می‌توان یکی از بهترین محصولات کانن در بازار دانست. این دوربین از قابلیت‌های بسیار شگفت‌انگیزی برخوردار است و یکی از بهترین و حرفه‌ای‌ترین فوکوس‌های خودکار موجود در بازار را در اختیار دارد. از المان‌هایی که باعث شد این دوربین را انتخاب کنیم، امکان فیلم برداری و عکاسی عالی است. یعنی اگر می‌خواهید هم عکاسی کنید و هم فیلم برداری می‌توانید Canon EOS R۵ را خریداری کنید. در واقع با یکی از بهترین دوربین‌هایی مواجه هستیم که هم برای عکاسی و هم برای فیلم برداری کاربرد دارد. این دوربین امکان فیلم برداری با وضوح تصویر ۸K را دارد، اما در زمان فیلم برداری با این کیفیت دوربین کمی داغ می‌کند. البته این دوربین در همه بخش‌های فیلم‌برداری عالی عمل نمی‌کند و مشکلات اندکی در فریم ریت و وضوح تصویر دارد. با این حال باز هم باید بگوییم که یکی از بهترین و شاخص‌ترین دوربین‌های بازار را مشاهده می‌کنید. شاید یکی از دوربین‌هایی که می‌تواند به این محصول نزدیک شود سونی A۱ باشد.

•    نیکون Z۹

دوربین نیکون Z۹ حول یک CMOS کامپکت BSI ۴۵.۷ مگاپیکسلی ساخته شده و برای کسانی که تصاویری با جزئیات بالا می‌خواهند بسیار عالی است. این دوربین قادر به عکاسی سریع (تا ۲۰ فریم بر ثانیه در حالت معمولی با رزولوشن کامل) است و می‌تواند بیش از ۱۰۰۰ فایل خام را در یک بار پشت سر هم بافر کند. بدنه دوربین برای مقاومت قوی در برابر گرد و غبار و رطوبت تولید شده و طراحی ارگونومیک آن همراه با دستگیره عمودی داخلی است. این دوربین برای فیلمبرداری نیز بسیار قدرتمند است و می‌تواند در رزولوشن ۸K تا ۳۰ فریم ویدیو و در رزولوشن ۴K تا ۱۲۰ فریم ضبط کند. نیکون Z۹ مجهز به سیستم فوکوس خودکار پیشرفته است؛ این ویژگی برای فوکوس سریع، قابل اعتماد و دقیق، حتی با سوژه‌هایی در حال حرکت مفید است.

•    Fujifilm X-T۵

Fujifilm X-T۵ یک دوربین بدون آینه با سبک SLR است که برای عکاسان حرفه‌ای و علاقه‌مندان به عکاسی با کیفیت بالا طراحی شده است. این دوربین با سنسور APS-C قدرتمند ۴۰ مگاپیکسلی خود، تصاویری با جزئیات دقیق و نویز کم را به ثبت می‌رساند. پردازشگر تصویر X-Processor ۵، عملکردی سریع و واکنشگرا را ارائه می‌دهد، در حالی که سیستم فوکوس خودکار ۴۲۵ نقطه‌ای با تشخیص فاز، ردیابی دقیق و پرسرعت سوژه‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. Fujifilm X-T۵ به طیف وسیعی از ویژگی‌های ویدیویی مجهز شده که آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای فیلم‌سازان و تولیدکنندگان محتوا تبدیل می‌کند. این دوربین قادر به ضبط ویدیو با کیفیت ۴K با سرعت حداکثر ۶۰ فریم در ثانیه است و از فرمت‌های H.۲۶۴ و H.۲۶۵ پشتیبانی می‌کند. همچنین دارای میکروفون داخلی و جک هدفون برای نظارت بر صدا است. Fujifilm X-T۵ یک دوربین همه‌کاره است که برای انواع عکاسی، از عکاسی منظره و پرتره گرفته تا عکاسی ورزشی و حیات وحش، مناسب است. بدنه‌ی این دوربین در برابر آب و هوا مقاوم است، بنابراین می‌توانید با خیال راحت در هر شرایطی عکاسی کنید. باتری آن نیز با یک بار شارژ تا ۵۸۰ عکس را به شما می‌دهد.

•    Sony a۶۷۰۰

سونی a۶۷۰۰ یک دوربین بدون آینه با حسگر تصویر APS-C است که ترکیبی از کیفیت تصویر عالی سونی با فناوری تشخیص سوژه مبتنی بر هوش مصنوعی را ارائه می‌دهد. این دوربین دارای حسگر ۲۶ مگاپیکسلی Exmor CMOS با پشت‌روشن (BSI) است که با پردازشگر تصویر Bionz XR همراه شده است. از ویژگی‌های برجسته‌ی a۶۷۰۰ می‌توان به سیستم فوکوس خودکار سریع و دقیق آن اشاره کرد. این سیستم دارای ۷۵۹ نقطه فوکوس خودکار با تشخیص فاز است که می‌تواند به سرعت سوژه‌های متحرک را قفل کند و تعقیب نماید. همچنین، قابلیت تشخیص چهره و چشم در این دوربین باعث می‌شود تا به راحتی روی سوژه‌های پرتره فوکوس کنید. لرزش‌گیر داخلی ۵ محوره یکی دیگر از قابلیت‌های کلیدی a۶۷۰۰ است که به شما امکان می‌دهد لرزش‌های دوربین را تا ۵ توقف جبران کنید. این دوربین می‌تواند با کیفیت ۴K تا سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند و از کدک‌های حرفه‌ای مانند XAVC S پشتیبانی می‌کند.

•    کانن EOS ۲۰۰۰D

۲۰۰۰D یک دوربین سطح مبتدی است که برای افراد تازه‌کار ایدئال به‌حساب می‌آید. این دوربین برعکس نزدیک‌ترین رقیبش، نیکون D۳۵۰۰، به وای‌فای نیز مجهز شده است تا بتوانید فایل‌ها را با سرعت زیادی به کامپیوتر، گوش و تبلت منتقل کنید. ضمن اینکه این امکان عدم وجود صفحه لمسی در این دوربین را تا حد زیادی جبران می‌کند. حالت Auto در این دوربین عملکرد بسیار خوبی دارد و درصورتی‌که بخواهید کنترل بیشتری بر روی عکاسی داشته باشید می‌توانید از دکمه‌های جهت‌دار پشت دوربین و حالت‌های دستی و نیمه‌دستی استفاده کنید. سیستم فوکوس این دوربین از نوع ۹ نقطه‌ای تشخیص فاز است که به چند نسل قبل‌تر تعلق دارد، ولی عملکرد قابل‌اعتمادی دارد و چندان هم کند نیست. باتری این دوربین نیز برای ثبت ۵۰۰ عکس کافی است که به‌مراتب از دوربین‌های بدون‌آینه در این قیمت بهتر است. خصوصاً اگر از منظه‌یاب برای فوکوس استفاده کنید. کیفیت لنز کیت آن نیز قابل‌قبول است و می‌توانید از همان ابتدا عکس‌های باکیفیتی را ثبت کنید. مانند همیشه عکاسی با فرمت RAW کیفیت و امکانات بیشتری را در اختیارتان می‌گذارد. حداکثر کیفیت فیلم‌برداری با این دوربین ۱۰۸۰/۳۰P است و کیفیت فیلم‌های آن نیز در سطح قابل‌قبولی قرار دارد. البته فوکوس به تک نقطه‌ی میانی محدود است، ولی امکان تنظیم دستی نوردهی هم وجود دارد که جالب توجه است. ۲۰۰۰D در نور مناسب عکس‌های خوبی می‌گیرد و میزان کنترل مناسبی را برای تازه‌کار‌ها ارائه می‌کند. اگر داشتن منظره‌یاب اپتیکال برای شما مهم است و به دنبال دوربینی ارزان‌قیمت هستید ۲۰۰۰D از انتخاب‌های مناسب به‌حساب می‌آید.

•    Nikon D۸۵۰

نیکون D۸۵۰، جدیدترین شاهکار کمپانی نیکون در دنیای دوربین‌های DSLR فول فریم، با رزولوشن ۴۵.۷ مگاپیکسلی و پردازشگر قدرتمند Expeed ۵، پا به عرصه‌ی رقابت گذاشته است. این غول عکاسی، با کنار گذاشتن فیلتر پایین‌گذر اپتیکال (OLPF)، تصاویری با جزئیات خیره‌کننده و شارپنس بی‌نظیر به شما هدیه می‌دهد. سرعت عکاسی پیاپی ۷ فریم بر ثانیه با فوکوس خودکار پیوسته و ۹ فریم بر ثانیه با گریپ باتری اختیاری، D۸۵۰ را به گزینه‌ای ایده‌آل برای عکاسی ورزشی، حیات وحش و هر موقعیتی که نیاز به عکس‌هایی با سرعت بالا دارید، تبدیل می‌کند. اما قدرت D۸۵۰ فقط به عکاسی محدود نمی‌شود. این دوربین با قابلیت فیلمبرداری ۴K UHD، اسلوموشن و حالت‌های تایم‌لپس ۴K/۸K، دنیای جدیدی از خلاقیت را به روی شما می‌گشاید. علاوه بر این، D۸۵۰ از سیستم فوکوس خودکار ۱۵۳ نقطه‌ای با ۹۹ نقطه ضربدری و ردیابی سه‌بعدی بهره می‌برد که ردیابی دقیق سوژه در هر شرایطی را تضمین می‌کند. 

طراحی ارگونومیک، بدنه‌ی عایق در برابر گرد و غبار و رطوبت، دکمه‌های نورانی برای عکاسی در شب، منظره‌یاب عریض و روشن، نمایشگر لمسی ۳.۲ اینچی با قابلیت چرخش و دو درگاه کارت حافظه از دیگر ویژگی‌های این دوربین قدرتمند هستند. D۸۵۰ با عمر باتری فوق‌العاده‌ی ۱۸۰۰ عکس (بدون گریپ باتری) و ۵۱۰۰ عکس (با گریپ باتری) و قابلیت‌های ارتباطی Wi-Fi، NFC و بلوتوث، به طور کامل نیاز‌های عکاسان حرفه‌ای را برآورده می‌کند.

•    Fujifilm X-H۲S

دوربین بدون آینه X-H۲S جدیدترین و پیشرفته‌ترین محصول کمپانی فوجی‌فیلم در سری X محسوب می‌شود و از قابلیت‌های متعددی برای عکاسی و فیلم‌برداری حرفه‌ای بهره می‌برد. این دوربین با دارا بودن سنسور ۲۶.۱ مگاپیکسلی APS-C X-Trans Stacked CMOS و پردازشگر X-Processor ۵، امکان عکاسی پیاپی با سرعت ۴۰ فریم بر ثانیه را بدون افت کیفیت تصویر فراهم می‌کند. علاوه بر عکاسی، X-H۲S در زمینه فیلم‌برداری نیز عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و می‌تواند ویدیو‌هایی با کیفیت ۶.۲K در ۳۰ فریم بر ثانیه و ۴K را در ۱۲۰ فریم بر ثانیه را به صورت داخلی ضبط کند. این دوربین از قابلیت‌های متعددی مانند تثبیت کننده تصویر ۵ محوره در بدنه و منظره‌یاب الکترونیکی OLED با وضوح ۵.۷۶ میلیون نقطه نیز بهره می‌برد. سیستم فوکوس خودکار X-H۲S دارای ۴۲۵ نقطه فوکوس تشخیص فاز و تشخیص چهره است که به لطف پردازشگر X-Processor ۵، عملکردی سریع، دقیق و قابل اعتماد را ارائه می‌دهد. همچنین بدنه X-H۲S از آلیاژ منیزیم ساخته شده و در برابر نفوذ گرد و غبار و رطوبت مقاوم است.

•    سونی A۱

دوربین سونی A۱ یکی از بهترین و شگفت انگیزترین دوربین‌های بدون آینه موجود در بازار است. چیزی وجود ندارد که نتوان با این دوربین عکاسی کرد. حسگر ۵۰.۱ مگاپیکسلی این دوربین با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه عکاسی و فیلم برداری می‌کند. حتی می‌تواند ویدئو‌هایی با وضوح ۸K ضبط کند بدون اینکه داغ کند. اتفاقی که قطعاً برای خیلی‌ها مهم است. دوربین سونی A۱ یک دوربین بسیار پیشرفته و قدرت در بازار است، اما قیمت بالایی دارد. قیمت این محصول تقریبا دو برابر بیشتر از دوربین سونی A۹ II است و حتی قیمت بیشتری هم در مقایسه با دوربین قطع متوسط فوجی فیلم GFX ۱۰۰S دارد. دوربین A۱ سونی امکان عکاسی پیاپی با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد که البته همیشه در دسترس نیست. بعضی وقت‌ها سرعت عکاسی پیاپی بین ۱۵ تا ۲۰ فریم بر ثانیه قرار می‌گیرد. در حالت کلی باید به این موضوع اشاره کنیم که این محصول از پس هر کاری بر می‌آید و نمی‌توان در لیست بهترین دوربین عکاسی حرفه‌ای جهان از آن عبور کرد.

•    سونی مدل ZV-۱ II

در لیست بهترین دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای، Sony ZV-۱ II به‌عنوان نسخه بهبودیافته از دوربین محبوب ZV-۱، مخصوص بلاگر‌ها و تولیدکنندگان محتوای ویدیویی، عرضه شده است. این دوربین با تغییرات جذابی وارد بازار شده که تجربه کاربری را برای بلاگر‌ها بهبود می‌بخشد. ZV-۱ II همچنان طراحی کامپکت و سبکی دارد و به‌راحتی در جیب جا می‌شود و برای حمل روزانه بسیار مناسب است. طراحی ارگونومیک این دوربین با یک گریپ کوچک در سمت راست برای نگه‌داشتن بهتر و مطمئن‌تر بهینه شده است. صفحه‌نمایش لمسی ۳.۰ اینچی که قابلیت چرخش ۱۸۰ درجه به سمت جلو را دارد، برای بلاگر‌ها و تولیدکنندگان محتوا یک قابلیت بسیار کاربردی به حساب می‌آید.

Sony ZV-۱ II به یک سنسور ۱ اینچی Exmor RS CMOS با رزولوشن ۲۰ مگاپیکسل مجهز شده است. این سنسور همانند مدل قبلی، کیفیت تصویر بالا و جزئیات خوبی ارائه می‌دهد. در نور کم، عملکرد این دوربین قابل قبول است، هرچند که به دلیل اندازه کوچک‌تر سنسور نسبت به دوربین‌های با سنسور بزرگ‌تر، ممکن است در شرایط نوری بسیار ضعیف، نویز بیشتری مشاهده شود. یکی از نقاط قوت ZV-۱ II نسبت به نسخه قبلی، لنز جدید با فاصله کانونی ۳۵ میلی‌متر است که امکان عکاسی و فیلم‌برداری با زاویه دید گسترده‌تر را فراهم می‌کند. این تغییر لنز به کاربران این امکان را می‌دهد تا در فضا‌های محدود یا هنگام ضبط ویدئو‌های سلفی، انعطاف بیشتری داشته باشند. 

وجود سیستم فوکوس خودکار Fast Hybrid AF یکی از ویژگی‌های برجسته این دوربین به‌حساب می‌آید. این سیستم که ترکیبی از فوکوس تشخیص فاز و کنتراست است، با ۳۱۵ نقطه فوکوس تشخیص فاز و ۴۲۵ نقطه فوکوس تشخیص کنتراست، عملکردی بسیار پرسرعت و با دقتی را ارائه می‌دهد. با توجه به نیاز‌های تولیدکنندگان محتوای ویدیویی، این دوربین سونی مجهز به یک میکروفون سه کپسولی جهت‌دار با کیفیت بالاست که توانایی ضبط صدا‌های شفاف و واضحی را دارد.

نظرات شما