صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 August 29
کد خبر: ۳۸۱۹۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۳

کشف جدید دانشمندان؛ ظروف تفلون سمی است

دانشمندان ارزیابی کردند که چگونه میلیون‌ها ذره ریز پلاستیکی احتمالا در طول پخت‌وپز و شستن تابه‌ها و قابلمه‌های نچسب جدا می‌شوند.

رویداد ۲۴| دانشمندان تخمین زده‌اند که هزاران تا میلیون‌ها ذره پلاستیکی بسیار ریز تفلون ممکن است در حین پخت‌وپز آزاد شوند، زیرا قابلمه‌ها و تابه‌های نچسب به تدریج روکش خود را از دست می‌دهند.

بر اساس این مطالعه جدید که در مجله علوم کل محیط زیست (Science of Total Environment) منتشر شده است، تنها یک ترک کوچک روی سطح یک تابه پوشیده از تفلون می‌تواند حدود ۹ هزار و ۱۰۰ ذره پلاستیکی آزاد کند.

پژوهشگران، شامل محققان دانشگاه فلیندرز در استرالیا می‌گویند این یافته‌ها بر خطر احتمالی قرار گرفتن در معرض باقیمانده‌های پلاستیکی تفلون در طول پخت‌وپز روزانه تاکید می‌کند.

دانشمندان ارزیابی کردند که چگونه میلیون‌ها ذره ریز پلاستیکی احتمالا در طول پخت‌وپز و شستن این تابه‌ها و قابلمه‌های نچسب جدا می‌شوند.

آن‌ها آزاد شدن دو میلیون و ۳۰۰ هزارریزپلاستیک و نانوپلاستیک را از روکش آسیب‌دیده شناسایی کردند که نشان‌دهنده بالا رفتن احتمال خطر قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی در طول پخت‌وپز است.

تفلون نام تجاری پلی‌تترافلوئورواتیلن (Polytetrafluoroethylene) شیمیایی است - پلیمری مصنوعی که فقط کربن و فلوئور دارد، ماده‌ای که تاکنون یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین مواد شیمیایی محسوب می‌شود.

این مواد شیمیایی، مواد شیمیایی دائمی نامیده می‌شوند، زیرا به راحتی در محیط تجزیه نمی‌شوند و برای چندین نسل یک مشکل پایدار باقی می‌مانند.

چنگ فنگ، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه نیوکاسل در استرالیا، گفت: «ماده روکش نچسب تفلون معمولا یکی از اعضای خانواده پی‌اف‌ای‌اس (PFAS) است.»

نظرات شما