صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 05
کد خبر: ۳۸۲۱۷۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۶ نظر
رویداد 24 بررسی می‌کند:

بوی افزایش قیمت بنزین می‌آید؟ | گرانی بنزین یعنی مرگ معیشت مردم؛ تدریجی و ناگهانی فرق ندارد

یک جمله پزشکیان درباره قیمت بنزین چنان ولوله به پا و جامعه را نگران کرده که هرچه دولتی‌ها سعی می‌کنند، فضا آرام نمی‌شود! در این بین برخی نیز گزینه افزایش تدریجی قیمت را پیش روی دولت قرار می‌دهند که قطعا تبعات و خسارات بسیاری در ابعاد مختلف خواهد داشت.

رویداد ۲۴ | یکی از موضوعات داغ و نگرانی‌هایی که در روز‌های اخیر ایجاد شده، طرح احتمال افزایش قیمت بنزین است. این گمانه بعد از اظهارات مسعود پزشکیان مبنی بر اینکه منطقی نیست بنزین را گران بخریم و ارزان بفروشیم ایجاد شد. هر چه هم که همکاران پزشکیان در دولت سعی در آرام کردن فضا دارند، فایده ندارد! مثلا عارف تاکید می‌کند که دولت درباره افزایش قیمت بنزین تصمیم عجولانه نخواهد گرفت یا عبدالناصر همتی در برنامه تلویزیونی این نقد که «آیا قیمت خودرو بین‌المللی است که قیمت بنزین را بین‌المللی کنید» می‌پذیرد و می‌گوید: «درست است که اگر بنزین را گران کنیم قاچاق نمی‌شود، اما اثر تورمی آن را که نمی‌توان نادیده گرفت».
هیچ یک از این حرف‌ها، اما از نگرانی‌های ایجاد شده نمی‌کاهد. دلیلش هم روشن است. وضعیت اقتصادی مملکت و معیشت مردم آنقدر بد است که هر تلنگری منجر به خسارات غیرقابل جبران خواهد شد. ضمن اینکه این مردم باور دارند تا نباشد چیزکی، نگویند چیزها لذا اگر دولت قصدی برای تجدید نظر در قیمت بنزین نداشته باشند، دلیلی ندارد که از آن سخن بگوید. 
همین است که وقتی مهدی رباطی، کارشناس اقتصادی نزدیک به همتی توییت می‌کند: «تحلیل‌های مبتنی بر گرانی بنزین و تک‌بعدی دیدن این موضوع پوست موز زیر پای جمهوری اسلامی است و عایدی هم برای کشور نخواهد داشت، تا زمانیکه بسیاری از پیش نیاز‌ها از جمله بهبود سرمایه اجتماعی، تغییر ساختار منابع و مصارف بودجه فراهم و از تنش‌های بین الملل کاسته شود. هر تغییر قیمتی در حامل‌های انرژی باید تدریجی و پس از حل شدن پیش نیاز‌ها باشد.» صرفا این نکته مورد توجه قرار می‌گیرد که دولت برنامه تدریجی برای افزایش قیمت بنزین خواهد داشت! گمان می‌رود که برخی از مشاوران دولت سعی دارند به مرگ بگیرند که مردم به تب راضی شوند. یعنی اول شوک احتمال افزایش قیمت را بدهند و بعد بگویند که نه عجولانه نیست و گام به گام خواهد بود!

دولت پزشکیان تازه از راه رسیده و قطعا هنوز برنامه مشخصی در این زمینه ندارد لذا لازم است که دقت کند، یک جمله رئیس جمهور درباره افزایش قیمت بنزین چه ولوله‌ای به پا کرده و اقدام در این زمینه ولو اینکه تدریجی باشد، چه تبعاتی خواهد داشت.

نگاهی به واکنش‌ها در فضای مجازی به احتمال گرانی بنزین قطعا به دولت محترم برای سیاست‌گذاری بهتر در این زمینه کمک خواهد کرد. مثلا پدارم سلطانی، فعال اقتصادی نوشته: «افزایش قیمت بنزین در شرایط تحریم‌های گسترده و سیاست‌های مالی و پولی تورم‌زا یک تجربه چندین‌بار شکست‌خورده است.
تا تحریم و اقتصاد دستوری باشد، نرخ تورم بالا می‌رود، نرخ ارز بالا می‌رود و بنزین گران شده باز هم ارزان قلمداد می‌شود. تا زمانی که جرأت اعتراف به سیاست غلط تعامل با جهان را ندارید و اجازه حل اساسی مشکلات با دنیا را نگرفته‌اید و اولویت قرارداده‌شده برایتان ایران نیست، دم از افزایش نرخ بنزین نزنید!»

ویدیویی نیز در فضای مجازی منتشر شده که یک کشاورز در پاسخ به اظهارات اخیر پزشکیان درباره منطقی نبودن گران خریدن و ارزان فروختن بنزین، می‌گوید: «منطقی نیست شما انشعاب برق به من کشاورز فروختید و الان روزانه ۷ تا ۹ ساعت برق را قطع می‌کنید. منطقی نیست که وقتی من گلخانه زده‌ام تا برای خانواده‌ام آورده داشته باشد، اما الان به خاطر قطعی برق ضرر می‌دهم. منطقی نیست شما لگن‌هایی را تولید می‌کنید که صدی ۱۲ لیتر و روزانه یک لیتر روغن مصر می‌کند و ما ملت برای ثبت نام آن صف می‌کشیم و پول سپرده می‌کنیم! منطقی نیست که شما را بنزین گران کنید و ما روستایی‌ها و کشاورز‌ها را روز به روز فقیرتر و بیچاره‌تر می‌کنید».

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کاربر
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۴
یا خودرو ارزان یا بنزین
ناشناس
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۳
اصلابنزین ندیدوشررابکنیدتاالاغ سوارشیم
Arjmand
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
حکومت مفلوک
مردم گرسنه
ناشناس
۱۴:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
بياييد اينطور فكر كنيم
١-سوختن سرمايه ملي كار هجوي است
٢-بنزين بايد هرليتر حداقل ٤٠ هزارتومان فروخته شود
٣-همزمان بايد تا سه سال سطح پرداخت حقوق و دستمزد ثابت باشد و دولت و قواي مقننه و قضاييه حق افزايش هزينه هاي جاري خود را نخواهد داشت
٤-حداقل بمدت ٤ سال هزينه اب،برق،گاز، ماليات و بيمه و بهداشت ثابت مانده و هرگونه افزايش ان ممنوع شود
٥-دولت حداقل ٣٠٪؜ از مستخدمين خود را به مرخصي اجباري فرستاده يا موظف شود هرسال ١٠٪؜ از مستخدمين خود را بازخريد و از حجم دولت بكاهد.
٦-واردات خودرو با حداكثر عمر سه سال براي تمام افراد ازاد شود
٧- فروش نفت و ميعانات گازي و برخي از مواد پتروشيمي فقط و فقط در انحصار وزارت نفت باشد و دست دلالان قطع گردد،
٨- بانك مركزي و وزارت امور خارجه و سفرا مسئوليت حل مشكلات انتقال ارز حاصل از فروش نفت بعهده گيرند.
٩- بانك مركزي مستقل از دولت بوده و استقلال ان قانوني شده تا بتواند به وظيفه ذاتي خود در حفظ ارزش پول ملي عمل نمايد.

مرد اين ميدان كيست؟؟؟!!!
ناشناس
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
مگرحقوق رابه دلارمیدهید که میخواهید بنزین راگران کنید اگرما میدونستیم اینکار رامیخواهی بکنی اصلا بهت رای نمیدادیم
ناشناس
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
قیمت بنزین و لزوم افزایش آن بعلت بی ارزَشی کامل پول ملی ناشی از تحریم های اقتصادی و خود تحریمی عدم قبول FAFTاست و بدیهی که منجر به فقر مردم شده است که نهایتا در الزام دولت به کمتر مصرف کردن مردم در موارد سوبسیدی هویدا می شود .
بدیهی است دولت حق ندارد تا رفع تحریمها ، بهای هیچ کالایی را افزایش دهند ، چون روند بی ارزش شدن پول ملی همچنان و بشدت وجود دارد و این افزایش قیمت مثلا بنزین همان روز اول باز قیمت مصنوعی می شودچون خود منجر به افزایش قیمت دلار و خانه و ماشین می شود و تسلسل بی ارزش شدن ریال همچنان تداوم می یابد آنهم در ثروتمندترین کشور دنیا از لحاظ منابع تفت و گازو...
نظرات شما