صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۳۸۲۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۱۰ دی ۱۳۹۵

پاسخ های داورزنی درمورد روند انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال

رئیس فدراسیون والیبال در گفت وگویی تفصیلی به برخی انتقادهای مطرح شده درباره والیبال ایران از جمله روند طولانی انتخاب سرمربی تیم ملی پاسخ داد.
رویداد۲۴-روند طولانی انتخاب سرمربی تیم ملی، نام بردن از گزینه های متعدد که برخی از آنها با دیگر کشورها به توافق رسیدند، نداشتن تجربه ملی در برخی گزینه های مطرح شده از سوی فدراسیون والیبال و حضور نداشتن سرمربی جدید در ایران برای نظارت بر لیگ برتر والیبال مهمترین انتقاداتی است که نسبت به عملکرد فدراسیون والیبال برای انتخاب سرمربی می شود.

رئیس فدراسیون والیبال که از سال 1385 مسئولیت این فدراسیون را بر عهده دارد و سال 2011 با آوردن خولیو ولاسکو برای هدایت تیم ملی ایران گامی بسیار مهم برای رشد والیبال ایران در جهان برداشت، در گفت وگو اختصاصی با ایرنا به این انتقادات پاسخ داد که شرح کامل آن به قرار زیر است:

برخی رسانه ها به نقل از منابع خارجی اعلام کردند که آناستازی درخواست هدایت تیم ملی والیبال ایران به دلیل راضی کننده نبودن پیشنهادهای فدراسیون نپذیرفته است.

 من پاسخ مکتوب آناستازی را به شما نشان می دهم که ایشان تاکید کرده است« با خانواده صحبت کرده و تصمیم گرفتیم که در لهستان بمانم و از اینکه من را برای تیم ملی مد نظر داشتید، تشکر می کنم، اما اولویت من ماندن در لهستان است.» البته وکیل آناستازی تاکید کرد که مطرح کردن این موضوع از سوی آناستازی برای بحث های داخلی این مربی با باشگاه های مذاکره کننده است.

 روند انتخاب سرمربی تیم ملی به گونه ای است که برخی معتقدند دیجورجی در حالی که با لهستان قرارداد منعقد کرده، همزمان با ایران در حال مذاکره بوده است.

این موضوع را من نیز در مذاکره با او مطرح کردم و پاسخ این مربی در تاریخ 16 دسامبر اینگونه بود «من اعلام می کنم تا این زمان با هیچ جایی قرارداد ندارم، فدراسیون لهستان در مکاتبه با مدیر برنامه های من برنامه کاری آینده را فرستاده است و اگر مطلب جدیدی باشد اطلاع می دهم». 

دی جورجی دو روز بعد یعنی در 18 دسامبر در پیامی اعلام کرد که « من شرایط فدراسیون لهستان را پذیرفتم و از اینکه فدراسیون ایران من را برای هدایت تیم خود انتخاب کرده بود، تشکر می کنم و برای والیبال ایران در میادین پیش رو آرزوی موفقیت دارم.»

استویچوف پرونده کاری مهمی در تیم های ملی نداشت، پس چرا برای هدایت تیم ملی انتخاب شده بود.

استویچوف در بامداد روز چهارشنبه هشتم دیماه بعد از بررسی های همه جانبه بازی ها و بازیکنان تیم ملی والیبال ایران اعلام کرد چون روحیات من فقط جنگیدن برای سکو است، نتوانستم به جمع بندی برسم که با این تیم بر روی سکو خواهم رفت. وی تاکید کرده است که شاید در آینده متوجه شوم این تصمیم اشتباه بوده، اما فعلا شرایط اینگونه است. 

داورزنی ادامه داد: نکته جالب اینگونه انتقادات این است که در تضاد با یکدیگر هستند. از یک سو گفته می شود که مربی باید سابقه خوبی در باشگاهی داشته باشد، اما گزینه هایی که منتقدین معرفی می کنند فاقد این ویژگی هستند، و یا برخی دیگر از کارشناسان اعلام می کنند که برای انتخاب سرمربی تیم ملی افتخارات ملی اهمیت دارد و بعد که گزینه برای هدایت تیم ملی معرفی می کنند، اینگونه سوابق را ندارد. دلیل اصلی این موضوع این است که منافع ملی در اولویت این بحث ها قرار ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر یک تحلیل منطقی از مربیان برتر جهان صورت گیرد، می بیند که با پارامتر های مختلفی روبرو هستیم، اینگونه نیست که یک مربی به صرف سابقه طولانی در تیم ملی یک کشور و یا برعکس سابقه باشگاهی، موفق باشد.

حتی آنتیگا زمانی که برای هدایت تیم ملی والیبال لهستان انتخاب شد، سابقه باشگاهی و ملی نداشت اما فدراسیون والیبال لهستان انتخابش کرد. سرمربی ایتالیا نیز همین شرایط را داشت که بدون سابقه ملی و باشگاهی بود، فقط کمک مربی تیم ملی در دوره ای بود اما پس از پذیرش مسئولیت، ایتالیا با این تیم نتیجه می گیرد. 

به گفته داورزنی بحث دیگر در انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال ایران نداشتن قرارداد مربیان با باشگاه های دیگر است درحالی که در اکثر کشورها مربیان هم با تیم ملی و هم با باشگاه همکاری می کنند مانند سرمربی صربستان که در باشگاه های ایتالیا نیز اشتغال دارد، سرمربی تیم ملی والیبال روسیه همزمان هدایت زینت کازان را نیز بر عهده داشت.

وی یادآور شد: فدراسیون والیبال برای هدایت تیم ملی سراغ بهترین مربیان جهان رفته است اما مربیان برتر جهان اینگونه نیستند که شما بفرمایید تشریف بیاورد ایران و آنها بلیت بگیرند و بیایند، بحث و مذاکره دارد و دو طرف باید شرایط همدیگر را بررسی کنند. الان تیم ایران در زمره تیم های برتر جهان است.

رئیس فدراسیون والیبال با بیان اینکه یک کارشناس، مربی و یا مدیر که درباره والیبال اظهار نظر می کند، باید نگاه منطقی تری باید داشته باشد و برای قضاوت همه جوانب کار را در نظر بگیرد، گفت: مربیان در شرایط متفاوت با ساختارهای و نیروهای متفاوت، نتایج متفاوت به دست می آورند، اینگونه نیست که هر مربی در هر جای دنیا موفق باشد و یک مربی ناموفق عمل کند، بازیکن خوب، برنامه خوب، ساختار خوب و .. باید همه در کنار هم باشد تا نتیجه گرفته شود، این تجربه دنیاست که صربستان در یک مقطعی نتایج خوبی می گیرد اما نمی تواند به المپیک صعود کند، اما همین تیم در مقطعی قهرمان لیگ جهانی می شود.

وی ادامه داد: بلغارستان در مقطعی المپیکی می شود و بر روی سکو می رود، اما در دوره زمانی دیگر در زمره 10 تیم برتر جهان نیز قرار نمی گیرد. ایتالیا نیز همینطور. از سوی دیگر تیمی مانند فرانسه برای دو سال خوش می درخشد. وقتی درباره مربیان صحبت می کنیم اینگونه نیست که این مربی مناسب است که بدتر از گزینه دیگر یا بهتر است. یک مربی در تیم باشگاهی فوق العاده کار می کند اما در ملی اینگونه نمی شود یا برعکس. باید به همه پارامترها توجه داشته باشیم.

 لیگ برتر والیبال به پایان دور مقدماتی نزدیک می شود اما هنوز سرمربی تیم ملی مشخص نشده که این رقابت ها را زیر نظر داشته باشد.

اعتقاد داریم که باید حساب شده و با برنامه تصمیم بگیرم. مربی تیم ملی باید فرصت لازم برای اجرای برنامه خود در ایران داشته باشد. روزی که لوزانو را انتخاب کردیم، هدفمان کسب سهمیه المپیک و رفتن به المپیک بود. ادامه تصمیم برای ماندن لوزانو را نیز به بعد از المپیک و ارزیابی عملکرد او موکول کردیم که آیا این مربی می تواند ما را به اهدافمان برساند یا نه، برخی دوستان برای این موضوعات به راحتی اظهار نظر می کنند.

به عنوان مثال هنوز مربی انتخاب نشده و به ایران نیامده است، برخی افراد انتقاد می کنند که این مربی از کواچ بهتر نیست در صورتی که بیش از 15 جام در پرونده کاری خود در تیم های اروپایی و جهان را دارد. اما به راحتی از عملکردش انتقاد می شود که سابقه ملی ندارد، اگر اینگونه باشد پس لوزانو که سابقه ملی داشت و هشت سال در تیم های آلمان و لهستان سرمربی بود، باید می توانست برای اهداف آینده والیبال ایران مناسب باشد، اما عملکردش اینگونه نشان نداد.

داورزنی خاطرنشان کرد: اگر به تابلوی نصب شده در اطاق من توجه کرده باشید، هشت گزینه قرار دارد که در برنامه های فدراسیون برای مذاکره و در صورت مهیا بودن شرایط سپردن تیم ملی به آنان است، اما تا کنون نتوانستیم با این گزینه ها به توافق برسیم چون کاری زمان بر و سخت است و نمی توان به راحتی در باره آن تصمیم گرفت.

حتی لهستان برای انتخاب سرمربی خود با 15 گزینه مذاکره کرد و برنامه از آنان گرفت. کشورهایی مانند روسیه و فرانسه هم هنوز نتوانستند با فردی به عنوان سرمربی به توافق برسند. 

وی ادامه داد: فدراسیون والیبال در حال مذاکره با مربیان است که اظهارات عجیب و قریب از سوی به برخی افراد به اصطلاح کارشناسان داشتیم که فلان مربی انتخاب شده است و تبریک می گویم و اینکه فدراسیون با گزینه های مختلف در حال مذاکره است، سیاه بازی است . واقعا اینگونه اظهارات توهین به شعور والیبال ایران و فدراسیونی که با برنامه پیش می رود, نیست.

پروسه انتخاب تیم ملی طولانی است و کشورهای دیگر در زمان انتخاب سرمربی این مشکلات را دارند، اما مردم بدانند که فدراسیون می خواهد در شرایطی مناسب بهترین تصمیم را بگیرد که انتظارات مردم از والیبال را پاسخگو باشد.

تیم ملی والیبال ایران از سال 2011 روند رشد خود را با خولیو ولاسکو آرژانتینی آغاز کرد و تا سال 2013 این مربی هدایت ملی پوشان ایران را بر عهده داشت تا به درخواست رئیس جمهوری آرژانتین به کشورش بازگشت و سرمربی راه راه پوشان آرژانتینی شد. 
سپس اسلوبودان کواچ به عنوان سرمربی تیم ملی والیبال ایران انتخاب شد که چهارمی لیگ جهانی و ششمی مسابقات قهرمانی جهان از جمله افتخارات این مربی با تیم ملی والیبال ایران در سال 2014 رقم خورد. 

در سال 2015 و به دنبال ایجاد حواشی در تیم ملی و بدنبال آن قطع همکاری با کواچ، فدراسیون والیبال با رائول لوزانو برای هدایت تیم ملی والیبال ایران به توافق رسید و به رغم کسب نخستین سهمیه ایران در بازی های المپیک در رشته والیبال و کسب عنوان پنجم مشترک در بازی های المپیک 2016 ریو، مدت همکاری این مربی با تیم ایران به پایان رسید. 

برنامه ریزی برای چهار سال آینده و قرار گرفتن تیم ایران در بین چهار تیم برتر جهان و المپیک از جمله برنامه های فدراسیون والیبال تا سال 2020 با سرمربی جدید تیم ملی والیبال ایران است.

فدراسیون والیبال برای هدایت تیم ملی والیبال ایران هشت گزینه در نظر داشت که تا کنون هفت نفر آنان (برناردو رزنده، هیو مک کاچن، گلن هوگ، مارسلو مندز، آندره آناستازی، دی جورجی و رادوستین استویچف) از این فهرست خط خوردن و تنها «مائورو بروتو» باقی مانده است. البته داورزنی روز چهارشنبه دو گزینه جدید را نیز به این فهرست اضافه کرد که هنوز نام آنان به صورت رسمی اعلام نشده است. 

منبع: ایرنا
نظرات شما