صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 03
کد خبر: ۳۸۲۵۵۴
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۱ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۳

گلایه از آمار متناقض وزارت آموزش و پرورش | ابراهیم سحرخیز: کمبود معلم بیش از ۱۷۰ هزار نفر است

معاون اسبق وزارت آموزش و پرورش از آمار اشتباه این وزارتخانه شاکی است به طوری که یادآور شد صحرایی می‌گفت ۱۶.۵ میلیون دانش‌آموز داریم، سخنگوی وزارت خانه می‌گفت ۱۷.۵ میلیون؛ بسیار زشت بود که آمار دو مسئول از یک وزارتخانه متناقض باشد.

رویداد۲۴ انتخاب نوشت: ابراهیم سحرخیز، معاون اسبق وزارت آموزش و پرورش، درباره کمبود ۱۷۰ هزار معلم گفت: آمار کمبود ۱۷۶ هزار معلم یک آمار خوشبینانه است. استاندارد‌های تشکیل کلاس را در چند سال اخیر فراموش کرده‌ایم و کلاس‌های ۴۰ نفره را کلاس‌های عادی می‌دانیم، در حالیکه این آمار باید به زیر ۳۰ نفر برسد. آمار استاندارد کلاس باید بین ۲۳ تا ۲۵ نفر در شهر‌ها باشد. یک مدرسه ایده‌آل، مدرسه دو نوبته نیست. مدرس نوبت صبح اصلاً قابل مقایسه با نوبت عصر نیست. معلم نوبت عصر اصلاً کشش آموزش را ندارد. برخی از این دانش‌آموزان هم ممکن است مسئولیتی داشته باشند، کلاس داشته باشند و یا کار کنند که توانی برای تحصیل ندارند.

وی درباره لزوم استخدام معلمان بر اساس میزان دانش‌آموزان بیان کرد: اگر استاندارد‌های جهانی را رعایت کنیم، قطعاً کمبود معلم بیش از ۱۷۰ هزار نفر است. قبل از دولت سیزدهم، نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر معلم کم داشتیم. بحث کمبود نیرو انسانی را نباید در معلم خلاصه کنیم. مدرسه نیاز به مشاور، نظام و مربی ورزش و استادکار هنر و معلم پرورشی دارد. یکی از مشکلات اساسی آموزش و پرورش این است که چشم انداز ۱۰ ساله یا ۲۰ ساله ندارد که مطابق روند رشد جمعیت جذب معلم داشته باشد. در گذشته آموزش و پرورش ۱۲ میلیون دانش‌آموز داشت، اما الان ۱۶ میلیون دانش‌آموز در مدارس دولتی داریم. آقای صحرایی می‌گفت ۱۶.۵ میلیون دانش‌آموز داریم، سخنگوی وزارت خانه می‌گفت ۱۷.۵ میلیون دانش‌آموز داریم که بسیار زشت بود آمار دو مسئول از یک وزارتخانه متناقض باشد. در هر حال میزان دانش‌آموزان ما از ۱۲ به ۱۶ رسیده است. استخدام‌های آموزش و پرورش باید بر اساس این روند باشد.

وی در رابطه با فعالیت معلم‌های بازنشسته اظهار داشت: در سال‌های اخیر استخدام‌های ما ۶۰ الی ۷۰ هزار نفر بوده است. ۷۰ هزار نفر هم از طریق آزمون ماده ۲۸ جذب شده‌اند. از آن طرف نمی‌گویند چند نفر را بازنشست کرده‌اند. نگه داشتن بازنشسته هم درست نیست، چون توان تدریس ندارند و اگر هم مانده‌اند، منتظر رتبه‌بندی و پاداش بیشتر هستند. اینکه وزارت آموزش و پرورش شادی کند که مجوز ماندن ۷۰ هزار معلم را گرفته‌اند، درست نیست. من از صحبت‌های پزشکیان لذت بردم و صحبت‌های درستی درباره آموزش دولتی داشت؛ دود این کمبود معلم در چشم مدارس عادی می‌رود.


بیشتر بخوانید: معاون اسبق فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: آماده‌سازی قانون ممنوعیت انتشار بدون اجازه تصاویر دانش‌آموزان

بحرانی دیگر؛ سال تحصیلی جدید و کمبود ۱۷۶ هزار معلم!


سحرخیز درباره کمبود مالی آموزش و پرورش گفت: عدد پیش‌بینی برای اخذ ردیف استخدام معلمین نمی‌تواند تراز منفی آموزش و پرورش را خارج کند. وزارت خانه هرچه در سال‌های اخیر استخدام کرده، فقط جایگزین بازنشسته هاست و کمبود ۳۰۰ هزار معلم سر جای خودش است. آموزش و پرورش در این دوره باید ورودی و خروجی‌ها را کنترل کند. برای اولین بار در دوره صحرایی، سهم آموزش و پرورش به زیر ۱۰ درصد بودجه رسید. گره کمبود معلم باید با پول حل شود.

منبع: انتخاب
نظرات شما