رویداد۲۴ | شورای امنیت اقلیم کردستان عراق اعلام کرد «بهزاد خسروی» عضو حزب دموکرات کردستان و عضو رسمی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بود، توسط اتحادیه میهنی تحویل جمهوری اسلامی ایران داده شده است. بهزاد خسروی متولد ۱ بهمن ۱۳۶۵ و اهل سقز است و ادعاهایی مبنی بر عضویت وی در یک حزب کردی خارج از کشور مطرح شده است. یک منبع آگاه امنیتی، خبر تحویل وی به ایران را در گفتوگویی با خبرگزاری تسنیم تایید کرده است.
در بیانیه شورای امنیت اقلیم کردستان با بیان این که «این اقدام بهدستور رئیس اتحادیه میهنی انجام شده»، تاکید شده است که «مدتی است نهادهای دولتی در سلیمانیه به دستور حزب عمل میکنند و نهادهای رسمی اقلیم کردستان در برابر عملکرد غیرقانونی رئیس حزب اتحادیه میهنی و نهادهای وابسته به آن خود را مسئول نمیدانند».
شورای امنیت اقلیم کردستان همچنین تأکید کرده که «هفته گذشته، بهزاد خسروی، به دلیل نداشتن مجوز اقامت و سکونت، توسط نیروهای امنیتی سلیمانیه در داخل این شهر دستگیر شد. تحقیقات نشان داد که او فاقد مجوز اقامت در اقلیم کردستان بوده و این موضوع ارتباطی با فعالیتهای سیاسی ندارد».
حزب دموکرات کردستان عراق نیز بهزاد خسروی را شهروندی که «در سال ۱۹۸۷ در شهر سقز متولد شده، از سال ۲۰۱۴ در سلیمانیه سکونت داشته و از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل درخواست پناهندگی کرده بود» خوانده و مدعی شده است که «بهزاد خسروی دارای اقامت قانونی در اقلیم کردستان بودە است.»
پایگاه خبری رکنا با اعلام این خبر خسروی را «عضو مهم گروهک کومله کردستان عراق» معرفی و تاکید کرده است که این «عضو بازداشت شده گروهک کومله» به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی تحویل داده شده است.
خبرگزاری تابناک نیز گفت و گوی عبدالله مهتدی با عنوان «از سران تجزیه طلب کردی» با بی بی سی فارسی را بازنشر داده که مهتدی در آن با اشاره به این که «حکومت اقلیم کردستان عراق برخی از اعضای کومله کردستان را به منطقهای جدید در قلمرو اقلیم کردستان عراق جابهجا کرده»، گفته است که «همزمان با آغاز فرآیند انتقال اعضای کومله، دو نفر از اعضای گروهک دموکرات کردستان ایران نیز در گفتوگو با رادیوفردا خبر دادند که بهزاد خسروی، یکی از اعضای مهم کومله بازداشت و تحویل نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی شده است. در همین راستا، قباد طالبانی، معاون نخستوزیر اقلیم کردستان روز جمعه تأکید کرده بود که «کومله باید مطیع اوامر ما باشد و براساس مفاد توافقنامه امنیتی ایران و عراق عمل کند.»
کردپرس نیز مدعی است که بهزاد خسروی در ویدئویی که در اینستاگرام خود منتشر کرده گفته است که «نیروهای امنیتی مرا به مرز بردند و خودم را به ایران تحویل دادم.»
اتحادیه میهنی حزب ملیگرای کرد در کشور عراق و منطق اقلیم کردستان عراق است که در سال ۱۹۷۵ تأسیس شد. رهبر این حزب از بدو تأسیس تا سال ۲۰۱۷ جلال طالبانی بوده است. اتحادیه میهنی در حال حاضر در عمل دچار شکاف درونی است. از یک طرف «هیرو ابراهیم» همسر جلال طالبانی و پسرش «بافل» قرار دارند که مخالف مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان عراق، هستند و از سوی دیگر «کوسرت رسول» جانشین طالبانی قرار دارد که همچنان به بارزانی وفادار است.
ملابختیار، از سران سابق اتحادیه میهنی کردستان ابتدای هفته جاری در گفت و گویی یورش به دفتر اصلی مرکز فرهنگی چاودیر توسط نیروهای اتحادیه میهنی کردستان را مای یک شرمساری بزرگ خواند و با اشاره به اختلافات داخلی درون اتحادیه گفت: «آنچه رخ داد، اثرات منفی بر آینده اتحادیه میهنی کردستان خواهد داشت».
اوهمچنین تاکید کرده که «یورش به دفتر اصلی مرکز چاودیر، شکستن قلم نویسندگان و خاموشی افکار و اندیشههای زیباست. به جای حمله به موسسات ما، باید با حکم رسمی دادگاه این کار را می کردند نه با دستور یک حزب».