صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 15
کد خبر: ۳۸۴۰۳۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۲ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۳

بازار خراب نوشت‌افزاری‌ها؛ جیب‌های خالی و زندگی‌های دیجیتالی

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران از تعطیلی حدود ۱۰۰ واحد نوشت افزار در سال گذشته خبر داد و پیش‌بینی کرد امسال هم تعداد زیادی از آن‌ها تعطیل شوند.

رویداد ۲۴| این روز‌های طبق داده‌های رسمی صنف نوشت افزار اگر یک خانواده در پیک خرید یعنی از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر ماه، ۱۰ تا ۱۲ عدد مداد برای مصرف یک سال دانش آموزش، خریداری می‌کرد، در حال حاضر، خرید خود را به یک یا دو عدد، کاهش داده و با اتمام کالا، دوباره در طول سال، خرید می‌کند؛ به دلیل وضعیت بد اقتصادی از بودجه‌ای که خانواده‌ها برای خرید نوشت افزار، اختصاص می‌دادند، کم شده و یا کیفیت نوشت افزاری که می‌خرند، پایین آمده.

طبق داده‌های منتشر شده از سوی اتاق اصناف تهران، در حالی که اغلب خانوار‌ها توان خرید ندارد که در مقابل خیلی قیمت بسیاری از نوشت‌افزار‌ها کمتر از تورم رشد کرده‌اند و تولیدکننده‌ها و واردکننده‌های ما متحمل فشار می‌شوند. در سال‌های اخیر افت قدرت خرید مردم و تا حدی دیجیتالی شدن زندگی هر سال منجر به افت تقاضا در بازار نوشت افزار شده است.

در این شرایط به گفته محسن گلستانی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران، خیلی از ارگان‌ها از برگزاری نمایشگاه‌های پاییزه حمایت می‌کنند که مشکلی بر مشکلات صنف افزوده.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسیِ تهران، می‌گوید: این نوع، نمایشگاه‌ها از نظر حفظ و حمایت از حقوق مصرف‌کننده مزیت خاصی نداشته و به دلیل هزینه‌های بالا، اجاره‌های غرفه و نیرو‌های کار، قیمت فروش کالا در اکثر موارد اگر بالاتر از خرده فروش‌های واحد‌های صنفی نباشد، پایین‌تر هم نیست. او می‌افزاید: حال شاید در برخی موارد، قیمت‌ها پایین باشد، اما به صورت میانگین، قیمت‌ها مشابه سطح خرده فروشی است و این از مواردی است که باید مورد پیگیری بیشتری قرار گیرد که سال آینده یا این نمایشگاه‌ها برگزار نشود و یا اگر برگزار می‌شود حقوق واحد‌های صنفی هم رعایت شود.

به گفته گلستانی ازسال گذشته حدود ۱۰۰ واحد صنفی ما تعطیل شده‌اند و فکر می‌کنیم که امسال هم خیلی از واحد‌های صنفی ما مجبور به تعطیلی شوند؛ واحد‌های صنفی که بخشی از مردم بوده و از این راه در حال ارتزاق هستند. طبق اعلام اتاق اصناف تهران او می‌افزاید: تصمیمات به نحوی گرفته شود که همکاران ما هم بتوانند زندگی خود را تامین کرده و مجبور به ترک کردن فروشگاه‌ها و واحد‌های صنفی خود نباشد.

نظرات شما