صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 19
کد خبر: ۳۸۴۳۹۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۷ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۳ نظر

یک سوال از آقای زاکانی؛ تابلو‌های فاخر موزه امام علی چطور از دوبی سر درآورد؟

روزنامه سازندگی با شرح سرنوشت تابلو‌های موزه امام علی، خطاب به زاکانی نوشت: آقای زاکانی این فرصت آخر است، کاری کنید که مردم شاید روزی دوباره، اجازه دهند که شهردار شوید!

رویداد ۲۴ | روزنامه سازندگی در گزارشی با عنوان «اختلاس هنری» درباره ۳۰ اثری که از موزه امام علی امانت گرفته شده و برنگشته بودند به نقل از سایت World art Dubai خبر داده که ۱۴ اثر در کشور امارات و شهر دوبی فروخته شده‌اند و از ۱۶ اثر دیگر خبری نیست.

این روزنامه نوشته: خبر بد: ۳۰ تابلوی ارزشمند از موزه امام علی (وابسته به شهرداری تهران) خارج و به کشور امارات منتقل شده‌اند. آن‌طور که سایت World art Dubai نشان می‌دهد ۱۴ اثر فاخر هنرمندان ایرانی متاسفانه فروخته شده‌اند.

خبر خوب: نیمی از آن‌ها احتمالاً هنوز به فروش نرفته و شاید بتوان راهی برای یافتن آن‌ها جست! اما ۱۶ اثر دیگر کجا هستند؟

اوایل امسال یک نامه به موزه می‌رسد که طبق شنیده‌های ما یکی از مدیران (نام ایشان در دفتر روزنامه ثبت و محفوظ است) شهرداری با امضای خود به خروج ۳۰ اثر هنری برجسته مجوز داده، اما ظاهراً حتی خودش هم پیگیر بازگشت آن‌ها نیست.

به‌رغم تلاش مداوم دست‌های پشت پرده برای مسکوت ماندن موضوع، سازندگی به فهرستی از تابلو‌های خارج شده از موزه دست پیدا کرد. یک موسسه فرهنگی و هنری نام آثار هنرمندان زیر را از موزه به امانت گرفته است:
▪️پنج اثر از عنایت‌الله نظری‌نوری
▪️چهار اثر از علی‌اکبر صادقی
▪️دو اثر از هانیبال الخاص، رضا هدایت و رضوان صادق‌زاده
▪️یک اثر از آیدین آغداشلو، محمود جوادی‌پور، حسین محجوبی، صادق تبریزی، احمد خلیلی‌فرد، خسرو خسروی، آنه محمد‌تاتاری، حبیب توحیدی، مهدی حسینی، احمد وکیلی، علی ذاکری، طاهر شیخ‌الحکما، علی شیرازی، نعمت لاله‌ای و بابک خدابنده

موزه امام علی گنجینه با ارزش میلیون دلاری از آثار پرویز تناولی دارد، چند اثر از سهراب سپهری و ده‌ها نقاشی قهوه‌خانه‌ای بی‌بدیل و آثار ارزشمند دیگری که در هنر ایران تکرار نشدنی‌اند. می‌توان حدس زد، چشم مولدگران- آن‌ها که به اسم مولدسازی خواب‌های عجیب‌وغریبی برای فرهنگ و هنر ایران دیدند- در اصل به این آثار باشد و برای شروع کار در رویدادی که اصطلاحاً مختص خرده‌فروشی هنری است، تابلو‌هایی کوچک‌تر را فروخته‌اند به امید فروش آثار بزرگ‌تر وگرنه که فروشی با این رقم برای نهاد ثروتمندی، چون شهرداری تهران جز بی‌آبرویی چه می‌تواند داشته باشد؟

آنچه گذشته، نیازمند اطلاع‌رسانی از سوی مسئولان شهرداری تهران به‌خصوص رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری و رئیس موزه امام علی است.

از طرف دیگر موسسات فرهنگی هنری نام و ماهستان هم باید نسبت به اقداماتشان در دوبی و کل روند امانت گرفتن تابلو‌ها از گنجینه موزه امام علی و سرنوشت آن‌ها شفاف‌سازی کرده و بگویند ۱۶ تابلوی دیگر اکنون کجا هستند.

آقای زاکانی این فرصت آخر است، کاری کنید که مردم شاید روزی دوباره، اجازه دهند که شهردار شوید!

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
۱۶:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۸
انتخابات خرج داره عزیزجان !
خودش که چیزی نداره بنده خدا !!! گفته این خط خطی ها رو ببرید عوضش دلار بدید ؛ دلار !!!! تا منم رییس جمهور بشم .
به همین سادگی !!!!
ناشناس
۱۵:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۸
ظاهرااقای چمران بایدپاسخ گوباشد اخرالان بیشترین مدافع پای کار زاکانی ایشان وتیم همراه ایشان درشورای شهر تهران هستن والان باید بعدازچای دبش جهادکشاورزی دزدیدن تابلوهای شهرداری هم به آن اضافه گردد وچرامدتی ازمصاحبه های روزانه زاکانی در رسانه ها خبری نیست
امیر
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۸
خواهشمندم مردم شریف تهران یک پتیشن تهیه کنن و با امضا آن خواهان برکناری کناری زاکانی با این همه رسوایی در شهرداری تهران شوند .
نظرات شما