صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 09
کد خبر: ۳۸۵۲۶۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۷ - ۰۵ مهر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۲۷ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد:

نقد و بررسی سریال طوبی شبکه یک سیما| عاشقانه‌ای نه چندان موفق درباره جنایات ساواک و حزب بعث

سریال طوبی یکی از معدود سریال‌های این روز‌های تلویزیون است که تا حدی توانسته توجه منتقدان را به خود جلب کند. در این مطلب درباره داستان این سریال و نقطه نظرات منتقدان بخوانید.

رویداد۲۴| مازیار وکیلی: طوبی یکی از سریال‌های محبوب این روز‌های تلویزیون است که بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. سید حسین امیرجهانی نگارش فیلمنامه این سریال را بر اساس کتاب اربعین طوبی نوشته محسن امامیان برعهده داشته است. سریال طوبی سریالی تاریخی است که داستان دختری بنام طوبی و خانواده‌اش را در یک بازه زمانی ۴۰ ساله یعنی از سال ۱۳۵۰ تا سال ۱۳۹۰ را روایت می‌کند.

پیاده روی اربعین یکی از محور‌های اصلی داستان سریال طوبی است و نویسنده و کارگردان کوشیده‌اند در این سریال جنایت‌های وحشتناک ساواک و حزب بعث عراق را به تصویر بکشند. تولید سریال طوبی از سال ۱۴۰۲ آغاز شد و گروه به فراخور داستان و حال و هوای آن بخشی از سریال را در کشور عراق فیلمبرداری کردند. البته بخش اعظم تصویربرداری کار که مربوط به کشور عراق است به دلیل مشکلات مالی در شهرک سینمایی غزالی تصویربرداری شده است.

کارگردان سریال طوبی

کارگردان سریال طوبی سعید سلطانی یکی از باسابقه‌ترین و مشهورترین کارگردانان تلویزیون است. سعید سلطانی متولد ۲ فروردین ۱۳۳۳ در الیگودرز است. او فارغ التحصیل رشته سینما از دانشگاه هنر است و سابقه فعالیت به عنوان کارمند در اداره آموزش و پرورش را دارد. او برای این که بتواند به فعالیت خود به عنوان کارگردان ادامه دهد پس از چند سال از آموزش و پرورش استعفا داد و به کارگردانی فیلم کوتاه روی آورد.

او در ساخت سریال‌های به سوی افتخار، قصه‌های شب و شمارش معکوس همکاری داشته است. سلطانی بعد از ساخت دو سریال نه چندان مشهور با ساخت سریال میعاد در سپیده دم که قصه آن درباره مبارزات انقلابیون با رژیم پهلوی بود به شهرت رسید. اما عمده شهرت سلطانی به خاطر ساخت سریال بسیار پرطرفدار و نوستالژیک «پس از باران» است. او پس از باران را در سال ۱۳۷۹ کارگردانی کرد و بلافاصله پس از پخش این سریال تبدیل به یکی از پرمخاطب‌ترین سریال‌های صدا و سیما در دهه هفتاد شد. سلطانی در ادامه فعالیتش با ساخت سریال‌هایی مانند خانه‌ای در تاریکی، سال‌های برف و بنفشه، مامور بدرقه و سه گانه ستایش جایگاه خودش را به عنوان یک کارگردان کاربلد در حوزه سریال سازی تثبیت کرد. 


بیشتر بخوانید: بهترین فیلم هایی که درباره آبادان ساخته شده است


سلطانی این روز‌ها با ساخت سریال طوبی یک بار دیگر به قاب تلویزیون بازگشته و موفق شده سریال نسبتاً موفق دیگری را به کارنامه کاری خود اضافه کند.

بازیگران طوبی

بازیگر اصلی سریال طوبی امین زندگانی است. امین زندگانی متولد سال ۱۳۵۱ در تهران است. او در یک خانواده هنرمند به دنیا آمده. پدرش سیاوش زندگانی یکی از اساتید حوزه موسیقی است و خود امین زندگانی در نواختن ساز فلوت تبحر ویژه‌ای دارد. امین زندگانی در سال ۱۳۷۰ وارد دانشگاه هنر دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز شد و در نمایش‌های زیادی بازی کرد. زندگانی در سال ۱۳۷۴ و با بازی در سریال وکلای جوان به شهرت رسید و خیلی زود تبدیل به یکی از بازیگران پرکار سینما و تلویزیون ایران شد. بازی در سریال‌های مختارنامه و معصومیت از دست رفته و هم چنین فیلم سینمایی ملک سلیمان از مشهورترین کار‌های امین زندگانی تا به امروز هستند. امین زندگانی در سال ۱۳۷۴ موفق به کسب جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره تئاتر فجر شد.

بازیگر زن اصلی سریال طوبی شبنم قربانی یکی از بازیگران جوان سینما و تلویزیون ایران است. شبنم قربانی دارای مدرک فوق دیپلم کامپیوتر است. او در سال ۱۳۹۵ وارد موسسه هنری کارنامه شد و بعد از گذراندن دوره‌های بازیگری کار خود را آغاز کرد. شبنم قربانی در سال ۱۳۹۷ و با بازی در سریال لحظه گرگ و میش ساخته همایون اسعدیان به شهرت رسید. قربانی با بازی در فیلم سینمایی اولین برف به طور رسمی وارد سینما شد و برای بازی در نقش همسر شهید زین الدین در فیلم مجنون توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره فیلم فجر شد. قربانی با بازی در نقش اصلی سریال‌های عشق کوفی و طوبی بسیار مشهور شد و در حال حاضر یکی از معتبرترین بازیگران زن سینمای ایران به حساب می‌آید.

نظر منتقدان درباره سریال طوبی

سریال طوبی یکی از معدود سریال‌های این روز‌های تلویزیون است که تا حدی توانسته توجه منتقدان را به خود جلب کند تا درباره این سریال به بحث و تبادل نظر بپردازند. رسانه فیلم نیوز درباره سریال نوشته است: «اینکه مخاطب با تلویزیون دچار قهر شده، مسئله‌ای است که مدیران نیز به آن اذعان کرده‌اند. در چنین شرایطی کار برای سریال‌سازان سخت‌تر است؛ چون باید از همان قسمت اول میخ را محکم بکوبند و با قلاب درام، بیننده را با خود همراه کنند. «طوبی» در سه قسمت ابتدایی ضعیف پیش رفت و تازه یخ آن با کمک ماجرایی معمایی –پلیسی تا حدودی باز شده. البته می‌دانیم که سخت‌پسند‌ها با چنین تمهیداتی جذب «طوبی» نمی‌شوند؛ ولی اگر قصه با همین دست‌فرمان پیش برود، می‌توان امیداور بود که از سقوط به پرتگاه نجات خواهد یافت.»

روزنامه جوان هم ضمن برشمردن برخی از ویژگی‌های مثبت سریال درباره آن نوشته است: «نوع نگاهی که این سریال در مورد کیفیت زندگی خانواده طوبی به نمایش می‌گذارد در نوع خودش جالب توجه و قابل تأمل است. طوبی همراه خانواده‌اش در دوران قبل از انقلاب با خوشی و خرمی در حال گذران زندگی هستند، اما با پیدا شدن چند نفر مبارز انقلابی که بین ایران و عراق در رفت و آمدند و به انقلابیون کمک می‌کنند همه چیز از بین می‌رود. زندگی طوبی و خانواده‌اش از حالت آسودگی و آرامش به فرار کردن و مخفی شدن تبدیل می‌شود. حتی وقتی طوبی اجباراً به کشور عراق می‌رود تا قبل از شروع جنگ تحمیلی اوضاعش خوب است، اما با شروع جنگ زندگی این زن و خواهرش دوباره دچار مصیبت و بلا می‌شود.» هم‌چنین برخی از گاف‌های سریال مانند استفاده از بسته‌های گز کرمانی (که در حال حاضر در بازار موجود است) و موتور‌های پلاک شده در سال‌ها قبل یعنی زمانی که موتور‌ها فاقد پلاک بودند مورد توجه مخاطبان در فضای مجازی قرار گرفته است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۸
ناشناس
۰۰:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۸
افتضاح شد هز نیمه سریال واینکه که جمع کردی بود واقعا خجالت بکشید این همه درد و رنج آخرش چه طور تموم شد حیف
بینام‌
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۷
خوب اعتقاد و مذهب انسانها ی مسئله شخصی هست قسمت اعتقادات مذهبی فیلم ، واسه عده ای شاید جذاب باشه و واسه عده ای نه.
در کل احترام و عشق به همسر ، حمایت ، عشق به خانواده و بازی زیبای بازیگران فیلم برای من جذاب بود از ابتدا تا انتها دنبال کردم. سرگرم کننده بود.
مصطفی
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۷
یه عده دلال جمع شدن ی داستان ابکی درست کردن ی سریال که هیچ اسپانسر و درامدی نداره میسازن گرون میفروشن صداسیما همش از جیب مردم میره
K
۲۳:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۷
به ولای علی همه سازندگان و عوامل این سریال توهین آمیز وحقارت بار رو باید ببندن به دُم اسب و از ایران تا عراق بکشونن روی زمین. آخه دیگه ازین سخیفتر میشد اربعین و عظمت اون رو به فنا داد. دیگه مفتضح تر ازین میشد طراحی چهره و صحنه و لباس کرد؟ دیگه تهوع آورتر ازین نیشد همه مرده ها رو زنده کرد و توی آب و آتیش و گودال افتاد و ۲۰ تا گلوله خورد و از ماشین افتاد پایین و .... آخرشم زنده موند و همه چی شیرین بمونه و پدر و پسر و شوهر و خواهر و مادر و ... همه اینا جمع بشن دور هم؟! لعنت خدا به کسایی که شرافت استفاده درست از بیت المالو ندارن و مردمو حیوون فرض میکنن با ساختن چنین سریالهایی. از سعید سلطانی بعید بود
کاپیتان
۲۳:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
واقعا، حیف از وقتی که گذاشتم پای این سریال مزخرف و بی محتوی، حیف از برقی که مصرف شد ، کاش می‌نشستیم کارتون هادی و هدی رو می‌دیدیم بهتر بود ، فیلمنامه بسیار بسیار ضعیف و تکراری که با کلیشه های غم و گریه حال آدم رو بد می‌کرد، بابا مردم دیگه فرق بین فیلم هندی و واقعی رو می‌فهمند، تو رو خدا با این سریال مسخره به شعور مردم توهین نکنید
ناشناس
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
ملغمه ای از خشونت، سوتی و حوصله سربری با سوژه های که هر قسمت تکرار میشه... مشکلاتی که بوجود میاد بعد با انقلاب حل میشه،دوباره بوجود میاد با شروع جنگ حل میشه، دوباره بوجود میاد با اتمام جنگ حل میشه، باز بوجود میاد با جنگ آمریکا حل میشه و مرده هایی که بصورت تعجب آور و کپی از بازی تاج و تخت یهو زنده میشن !!
نه امین زندگانی چهره این همه اکشن رو داره ، نه شبنم قربانی آدم قهرمان دراریه! گریم ها هم که در حد رنگ ابرو ...
افتضاح به تمام معنا...
منتظر
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
خدایا به کارگردان های ما وجدان کاری عطا کن ،مثلا سریال طوبی می خواد اربعین ومبارزه ونمادهای مذهبی دیگه رو نشون بده ?بدتر خراب کرده،خیلی آبکی وسطحی ساخته شده،یاد سریالهای خوب دهه شصت و هفتاد بخیر ?
رقیه السادات
۲۲:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
سلام ممنون و خسته نباشید به کارگردان سریال طوبی بابت تهیه این سریال قشنگ و زیاد
خواهش مندم هرچه زودتر ادامه این سریال قشنگ را بسازید
ناشناس
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
سلام علیکم
خیلی سریال ضعیف و آبکی هست، اگه امکان داره دیگه پخش این سریال بی کیفیت رو ادامه ندید، به جاش یه سریال تکراری پخش کنید. سوتی نمونده توی این سریال ندن خانومه تو پیاده روی اربعین توی عراق در دهه 50کیف دستیش برایدهه 90 بود یا اتوبوس شرکت واحد در دهه 80 برای دهه 60 بود و... حیف پول بیت المال که خرج این سریال مزخرف شد
مجاهد فاضلیان
۲۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
سلام. متاسفانه نویسنده اطلاعات درستی از حوادث عراق و تاریخ اتفاقات وزمان آن ندارد
کارگردانی و لوکیشنها و طراحی صحنه خیلی بد بود نمونه اش کجای زبان عربی مینویسند. الایران لباس و چهره بازیگران به عراقی ها نمیخورد
ناهید
۰۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۸
من از قسمت اول این سریال تماشاکردم تا الان،دوتا بچه ی هشت وچهارساله هم دارم که فیلم و تماشا میکنن،واقعا صحنه های دلخراشی داشت،و اینکه خیلی تحقیرشدیم تو این فیلم،هرچند قربون صدقه رفتن های طوبی و فخرالدین قشنگ بود
Marjan
۲۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۷
حیف بیت المال که داره خرج چنین چیزایی میشه، یک داستان آبگوشتی مزخرف، ذکر مصیبت ساختن، شخصیتی که اصلا تاثیرگذار نیست، طوبی چه کار مهمی انجام داده؟فخرالدین که درابتدا با اون کیف اومد عضو چ گروهی بود؟ اون اعدانی‌ها چ کسانی بودن؟ چرا باید ی نفر شناسنامه جعل کنه بره ایران برگرده لب مرز شناسنامه رو بده و خودش لو بده قضیه رو کسی که مثلا در یک گروه سیاسی فعالیت میکنه؟ چرا باید اینهمه حادثه ناگوار برای شخصیت پیش بیاد؟ قسمت دیشب فقط یه عده داشتن ناله میکردن، فکر نمیکنید مخاطب که از شرایط اقتصادی و کار و... خسته س با تماشای این سریال که سراسر موج منفیِ و گاهی تهوع آوره و با صدای سوزنی و تیز اصفهانی هم موج منفی تر القا میشه،واقعااااااا حالش بد میشه؟ واقعااااااااا الان زمانه‌ایه که سریالی مثل رمانهای فهمیمه رحیمی بسازن؟ وقتی این سریال پخش میشه به شدت تپش قلب میگیرم و حالم بد میشه واقعاااا حیف برق حیف برق
جواد
۲۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
بدترین سریال حیف هزینه ای که صرف این سریال کردن
سید حسنم
۲۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
بسیار فیلم منفی بوده با روحیات مردم امروزی که از دهه پنجاه وشصت می باشد بازی می کنند
ناشناس
۱۹:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
فیلم طوبی خیلی علکی شده
ناشناس
۱۹:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
قسمت‌هایی‌که‌مربوط‌به‌رژیم‌بعث‌وشکنجه‌های‌انهاست‌باروح‌وروان‌من‌‌درتضاداست‌‌وچون‌اخرشب‌هم‌هست‌من‌خواب‌بعثیهاراهم‌میبینم‌وبه‌نظرمن‌اگرشبها‌یک‌سریال‌کمدی‌پخش‌شودبهتراست
ولی‌درکل‌خسته‌نباشیدمیگم‌به‌تمام‌بازیگران‌‌سریال‌طوبی‌ودستنددرکاران‌چون‌‌باتمام‌وجودایفای‌نقش‌کردن
رضا
۱۷:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
طوبی شخصیت چندان مهمی ندارد که به خاطرش ۱۰ الی ۱۵ نفر از خانواده خودش تا خانوداه های عراقی ها به کشتن بدهد. تعجب می کنم چرا؟...
ناشناس
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
خیلی مزخرف
ناهید
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
سریال طوبی عالی با بازیگران جذاب .وبه جنایات صدام بیشتر پی می‌بریم
ناشناس
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
افتضا
صدق
۰۷:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
سلام من واقعااز همون قسمت های ابتداعی بیننده پرو پاقرص طوبی بودم و دنبال میکنم ولی دیگه ژانر خانوادگی تبدیل شده به جنایی و خشن با صحنه های بسیااار آزار دهنده همین قسمت دیشب قسمت۴۵مثلا اون زندانی و بعنوان غذا داده بودن به اینا !!!آخه این چیه نمایش میدید!برفرض هم اگر این جنایتا توی زندانای صدام بوده نباید هرچیزی رو تو تلویزیون پخش کنید که !!فکر کردید یه منفی۱۴بزنيصدقد کنارش حله میشه هر چیزی رو نمایش داد؟؟پسر کشی،برادر کشی..‌اخیرا توهرقسمت هم یک یا چندنفر دارن میمیرن
بنظرتون دیگه شورش در نیومده؟؟؟
کاش نظرمو ثبت میکردین ،کاش بگوش عوامل فیلم میرسید.
مهسا
۰۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
کاش یکی بگه اصلا هدف از ساخت این فیلم چی بوده طوبی چکاره جنگ و انقلاب و نماد قهرمانی بود .دوتا دختر ایرانی بردن عراق فقط سیلی می خورن توهین می شنوند . و خرابکاری می کنن یه عده آدم بی گناه و گناه کار و به کشتن دادن . این کجاش قهرمان . کاش کتاب من زنده ام می ساختن که واقعا چهار تا دختر شیرزن واقعی هستن
سعید
۰۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۶
کلیشه بسیاری از سریالهای ایرانی به همین نحوه است: بدبختی پشت بدبختی تا یک قسمت مانده به آخر و در آخرین قسمت، ناگهان همه چیز گل و بلبل می شود. یکی از علتهای جذابیت سریالهای کره‌ای برای مردم، همین فراز و فرودهایی است که در طول سریال وجود دارد. نه اینکه نقش اول سریال همه‌اش در فلاکت باشد بعد قسمت آخر به خوبی و خوشی تمام شود.
ناشناس
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۵
بدترین سریال
مرجان
۲۲:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۵
به نظرم فیلم طوبی اصلا خوب نبود .خیلی صحنه های تکراری داشت . محتوایی هم نداشت.البته به کلیه دست اندرکاران این مجموعه خسته نباشید میگویم به یقین برای تهیه سریال زحمات فراوان کشیده شده .وهمچین خیلی ها شاید هم رضایت داشته باشند
ناشناس
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۵
فعلا كه سفره اين سريال پهن شده و يك عده دارن با كش دادن بيخود و صحنه هاي اضافي خوب نون ميخورن ، يك سريال بي منطق ، كشدار ، با بازيهاي ضعيف ، در اوضاع نابسامان صدا و سيما بايد هم كه چنين سريالي شاخص باشه !
مصطفی
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۵
من سریال طویی رو بیصبرانه دنبال میکنم از طویی صبوری یاد میگیرم ایشان تماد کاملی از صبوری هستند صبر در مقابل معصیت صبر در مقابل مصیبت و حتی صبر در مقابل ثروت و نعماتی که خدا میدهد ایشان به آرامشی در زندگی رسیده اند که در مقابل بزرگترین مشکلات دنیا مقاوم شده اند ایمان به خدا و عشق پدر شخصیتی در او بوجود آورده که یک دنیا میتواند از مهربانی و آرامش ایشان بهره مند شود خانم ثربانی نیز در اجرای نقش طوبی فوق العاده اند و من به ایشان تبریک میگم
نظرات شما