صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 11
کد خبر: ۳۸۶۹۶۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۲۰ مهر ۱۴۰۳

پیش بینی بورس فردا شنبه | سهامداران خرد مراقب باشند

بازار تحت تأثیر مسائل بنیادی متعددی قرار دارد که فراتر از دامنه نوسان است. هنوز هیچ‌یک از چالش‌های بورس، از جمله نرخ بهره بالا، نرخ ارز نیمایی، قیمت‌گذاری دستوری و سایر مشکلات، حل نشده‌اند. اگر این مسائل برطرف شوند، بازار می‌تواند با همین دامنه نوسان به سمت روند مثبت حرکت کند. افزایش نرخ دلار نیمایی تأثیر منفی چندانی بر تورم نخواهد داشت.

رویداد۲۴| نیما میرزایی کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به انتخابات آمریکا در آبان ماه، تنش‌ها در یک ماه آینده به پایان خواهند رسید. اوج تنش‌ها نهایتا در این بازه خواهد بود. در نقطه مقابل ما در شاخص کل و قیمت سهام، در حوالی محدوده‌های حمایتی مستحکم و آهنینی هستیم و قیمت سهم‌های بزرگ بازار هم، حمایت‌های بسیار مستحکمی دارند. به نظر می‌رسد، با توجه به اینکه متغیر‌ها به نفع بازار سرمایه در حال چرخش هستند، نسبت ریسک به سود برای فروشندگان در این نقطه اصلا جذاب نیستند. به محض عبور از تنش‌ها، بازار سرمایه به تعادل خواهد رسید و می‌تواند به سمت بالا حرکت کند

وضعیت بنیادی بازار سرمایه نسبتا مناسب است

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به موافقت مجلس با اهداف سازمان بورس در حوزه توسعه ابزار‌های مالی در بازار سرمایه و همچنین نهایی شدن اصلاحیه قانون بازار اوراق بهادار با همکاری و تعامل سازمان بورس و مجلس، پس از حدود ۲ دهه از تصویب آن، اظهارداشت: وضعیت بنیادی بازار سرمایه، وضعیت قابل قبول و نسبتا مناسبی است و روندی که برای متغیر‌های بازار سرمایه شاهد هستیم، مثبت و به نفع سودسازی شرکت‌ها است. ظاهرا با توجه به وضعیت حاکم بر اقتصاد و بورس می‌توان گفت محدودیت دامنه‌نوسان در کوتاه‌مدت جواب داده و کمک‌کرده بازار بتواند بخشی از جاماندگی عمیق خود را نسبت به تورم و سایر بازار‌ها جبران کند.

وی ادامه داد: عمق کم معاملات ناشی از محدودیت دامنه‌نوسان و شرایط بی‌وزنی بازار سرمایه کمک کرده بسیاری از سهم‌ها بتوانند راحت‌تر از روند‌های صعودی پیشین بازار سرمایه در چند سال‌اخیر بالا بیایند و با هزینه و تزریق نقدینگی کمتر این موضوع امکان‌پذیر شود.

میرزایی با اشاره به ریسک‌های سیستماتیک حاکم بر کشور و بازار سرمایه، گفت: این موضوع راهکار‌هایی هم دارد و در کشور‌های مختلف و در شرایط مشابه، صرفا به تعطیلی یا کاهش دامنه نوسان بسنده نمی‌کنند و بسته‌های مالی مشخص با منابع مالی زیاد را برای حمایت از بازار سرمایه تخصیص می‌دهند و در ماه‌های گذشته، ما در چین و ژاپن شاهد این اقدام هم بودیم. به نظر می‌رسد از این حیث به بازار سرمایه توجه کافی نمی‌شود و اقدامات حمایتی، به کاهش دامنه نوسان محدود شده است. اما در هر حال، با توجه به شرایط منطقه، این تصمیم برای حمایت از بازار سرمایه، کفایت نمی‌کند. بازار بیش از مسائلی، چون دامنه نوسان، از مسائل بنیادین دیگری تاثیر می‌گیرد. همچنان هیچ یک از مشکلات بورس شامل نرخ بهره بالا، نرخ ارز نیمایی، قیمت‌گذاری دستوری و دیگر مسائل حل نشده و اگر این مشکلات حل شود با همین دامنه نوسان هم بازار می‌تواند مسیر خود را به سمت مثبت شدن باز کند.

تخصیص بسته حمایتی در دستور کار قرار گیرد

این کارشناس بازار سرمایه، با بیان اینکه باید تخصیص بسته حمایتی که پیش از این عنوان شده بود تا ۵۰ همت اختصاص پیدا خواهد کرد در دستور کار جدی دولت قرار گیرد، ادامه داد: در کنار این سیاست، متغیر‌هایی که در دولت جدید به نفع بازار سرمایه در حال بهبود هستند، از جمله دلار نیمایی و نرخ بهره، باید با سرعت بیشتر و تاثیرگذارتری حرکت کنند تا بازار سرمایه، اثر آن‌ها را در صورت‌های مالی احساس کند.

افزایش نرخ دلار نیمایی تاثیر منفی چندانی بر تورم نخواهد داشت

به گفته میرزایی؛ افزایش نرخ دلار نیمایی تاثیر منفی چندانی هم بر تورم نخواهد داشت. نرخ بهره هم که اخیرا مجددا افزایشی شده، باید به زیر ۳۰ درصد برسد و روند کاهشی خود را با سرعت افزایش دهد. با این اقدامات، حتی در سایه تقابل‌های منطقه‌ای هم می‌توانیم شاهد به تعادل رسیدن بازار و حتی حرکت رو به بالای آن باشیم.

فروش‌های هیجانی سهامداران خرد را در کف‌های قیمتی با ضرر‌های بیشتر همراه می‌کند

وی درباره انتقاد برخی فعالان بازار سرمایه درخصوص اینکه تزریق نقدینگی به بازار تنها منافع آن‌ها که از رانت‌های ویژه‌ای برخوردارند را تامین می‌کند و عموما سهامداران خرد هیچ نفعی نمی‌برند و مجددا بازار به دلیل خروج سرمایه، همین نقدینگی تزریق شده را از دست می‌دهد، توضیح داد: تزریق نقدینگی، برد – برد است و هم سهامداران خرد منتفع می‌شوند و هم حقوقی‌های بزرگ. برای خریداران حقوقی و دولتی، خرید در این کف‌های قیمتی حتما جذاب خواهد بود. آن‌ها در ۶ ماه یا یک سال آینده، در حجم بزرگ می‌توانند سود‌های خوبی کسب کنند و بازدهی خوبی داشته باشند. اما از سوی دیگر، این صف‌های فروش بسیار مخرب است و این روند هیجانی می‌تواند ادامه دار باشد و فروش‌های هیجانی سهامداران خرد را در کف‌های قیمتی با ضرر‌های بیشتر همراه کند.

سهامداران خرد از روش‌های غیرمستقیم استفاده کنند

این کارشناس بازار سرمایه به سهامداران خرد توصیه کرد که از روش‌های غیرمستقیم استفاده کنند و افزود: استفاده از روش‌های غیرمستقیم برای سهامداران خرد باعث می‌شود که آن‌ها زیان کمتری در پرتفو‌های خود ببینند و در این شرایط، بازدهی بیشتری کسب کنند.

متغیر‌ها به نفع بازار سرمایه در حال چرخش هستند

میرزایی تاکید کرد: با توجه به انتخابات آمریکا در آبان ماه، تنش‌ها در یک ماه آینده به پایان خواهند رسید. اوج تنش‌ها نهایتا در این بازه خواهد بود. در نقطه مقابل ما در شاخص کل و قیمت سهام، در حوالی محدوده‌های حمایتی مستحکم و آهنینی هستیم و قیمت سهم‌های بزرگ بازار هم، حمایت‌های بسیار مستحکمی دارند. به نظر می‌رسد، با توجه به اینکه متغیر‌ها به نفع بازار سرمایه در حال چرخش هستند، نسبت ریسک به سود برای فروشندگان در این نقطه اصلا جذاب نیستند. به محض عبور از تنش‌ها، بازار سرمایه به تعادل خواهد رسید و می‌تواند به سمت بالا حرکت کند و بازدهی مثبت و قابل توجهی را در میان مدت و بلندمدت نصیب سهامدارانی کند که این یک ماه را صبوری کردند و با صف نشینی و خروج از بازار سرمایه به خودشان آسیب نزدند.

وی ادامه داد: اکنون در شرایطی که حاشیه سود شرکت‌ها از۲۳درصد به زیر ۱۲درصد رسیده، نقش بانک مرکزی، حکم ترمز دستی را برای قطار بازار سرمایه دارد که در حال حرکت است. تصمیماتی که بانک مرکزی می‌گیرد، با سیاست‌های کلی دولت هم راستایی کاملی ندارد. کنترل شدید بر دلار نیمایی و سرعت آرام رو به بالای آن، علاج مشکل بازار سرمایه نیست. در درجه اول باید هماهنگی بیشتری میان وزارت اقتصاد، سازمان بورس و بانک مرکزی شکل گیرد. شرایط آن وجود دارد و دولت آقای پزشکیان هم وعده‌های مرتبطی داده است.

دلار در یکی دو هفته آینده متعادل و نزولی خواهد شد

این کارشناس بازار سرمایه اظهارداشت: با رشد دلار نیمایی، نرخ دلار بازار آزاد، با توجه به اینکه عرضه دلار نیمایی بیشتر می‌شود، کاهشی هم خواهد شد. اما تحقق آن همدلی و همفکری می‌خواهد که هم نفع بازار سرمایه را تامین کند و هم شرایط تورمی دولت کنترل شود. به نظر می‌رسد امروز در اتفاقات اخیر خاورمیانه، بیشترین قشری که متضرر شدند، فعالان بازار سرمایه بودند. چون دلار رشد آنچنانی نداشته و حتما در یکی دو هفته آینده متعادل و نزولی خواهد شد، اما فعالان بازار سرمایه که چهار سال دشوار را پشت سر گذرانده اند و ماه‌های اخیر را هم همچنان با سختی سپری می‌کنند، جا دارد بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

منبع: جماران
نظرات شما