صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 13
کد خبر: ۳۸۷۱۶۸
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۷ - ۲۲ مهر ۱۴۰۳

شکاف در فراکسیون اصولگرایان؛ رادیکال‌ها جدا می‌شوند؟

روی کار آمدن دولت پزشکیان و طرح ایده وفاق ملی گویی بین اصولگرایان در مجلس - مشخصا بین قالیبافی‌ها و طیف پایداری- فاصله انداخته است تا جایی که گفته می‌شود چند فراکسیون جدید در حال شکل گیری است.

رویداد۲۴| فراکسیون انقلاب با ۲۱۲ عضوی که دارد در مقابل فراکسیون مستقل‌ها و اصلاح‌طلب‌ها دست برتر را داشت تا وقتی که بین طیف تندرو یعنی پایداری‌چی‌ها و قالیبافی‌ها فاصله نیفتاده بود. اکنون، اما به نظر می‌رسد که این دو گروه با هم کنار نخواهند آمده، خاصه اینکه دولت پزشکیان نیز با شعار وفاق ملی روی کار آمده و موارد اختلافی بین آن‌ها بیش از قبل خواهد بود. نمونه‌اش را هم در جریان رای اعتماد به کابینه پزشکیان دیدیم. مصداق جدیدتر و به‌روزتر آن، اما همین نامه‌ای درخواست تغییر دکترین هسته‌ای است که به امضای ۳۹ نماینده رسید.
حالا گفته می‌شود که قرار است یک فراکسیون جدید شکل بگیرد و اگر عدد امضا‌های نامه پرحاشیه اخیر را در نظر داشته باشیم، معلوم خواهد شد که جداشوندگان از فراکسیون انقلاب خیلی پرتعداد نیستند. اگرچه که حتما خیلی پرسروصدا هستند.
روزنامه هم‌میهن در شماره امروز خود به موضع ایجاد شکاف در فراکسیون انقلاب و احتمال شکل گیری فراکسیون‌های جدید پرداخته است.
این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته: «مدعیان ولایتمداری در مجلس، اما آنقدر تندرو هستند که به‌زعم برخی از چند نماینده میانه‌رو حتی از رهبری هم پیش‌تر حرکت می‌کنند و حالا آن‌ها در فکر ایجاد چند فراکسیون موازی با فراکسیون انقلاب هستند که یکی از آن‌ها شاید «فراکسیون وحدت» باشد که پربیراه نیست اگر این فراکسیون را فراکسیون وحدت تندرو‌های مجلس بنامیم. در مقابل این تندروها، اما بخش دیگری از نمایندگان مجلس تصمیم گرفتند برای سهل‌تر شدن ارتباط با دولت چهاردهم فراکسیون «وفاق ملی» را تشکیل دهند و آن‌هایی که معتقدند «موفقیت دولت موفقیت آنهاست» قرار است این فراکسیون را تشکیل دهند؛ فراکسیونی که اصلاح‌طلب و اصولگرا ندارد و آنطور که درخواست‌کنندگانش می‌گویند پس از تشکیل، ولایتمداری و موفقیت پزشکیان در دستور کار این فراکسیون قرار می‌گیرد. چیزی شبیه فراکسیون مستقلین ولایی که در مجلس دهم همسو با دولت حسن روحانی البته در میانه فراکسیون امید و فراکسیون ولایت شکل گرفت و احتمالاً اکثریت و اقلیت مجلس را تحت‌الشعاع قرار دهد و البته در مواقعی هم حربه‌های تضعیف دولت توسط برخی در مجلس را خنثی کند.»
عبدالوحید فیاضی نماینده نور و محمودآباد نیز به «هم میهن» گفته: «ک فراکسیون وفاق ملی هم در مجلس شکل گرفته؛ آن‌هم به این نیت که جای فراکسیون اکثریت – فراکسیون انقلاب - را بگیرند. در حقیقت به دنبال آن هستند که فراتر از جناح‌بندی فراکسیون اکثریت مجلس شود. اما برخی با آن مخالفت و اعلام کردند که اگر این فراکسیون پا بگیرد فراکسیون انقلاب اسلامی تضعیف شده و اکثریت به فراکسیون وفاق ملی می‌روند.»
سیدسلمان ذاکر نماینده ارومیه نیز گفته: «فراکسیون انقلاب اسلامی بزرگترین فراکسیون جناحی و حزبی مجلس است و از لحاظ علمی، کاربردی و تشکلی و اساسنامه‌ای منسجم است و دنبال جهت‌دهی به مجلس و تقویت نظام و حل مشکلات کشور است و اقداماتی که انجام داده موثر و تاثیرگذار است. اما پس از تغییر موقعیت دولت و پدید آمدن دولت «وفاق ملی» اقتضائات جدیدی پیش آمده است و فراکسیون‌هایی مانند «وفاق ملی» نیز شروع به کار کردند.»
این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه «فکر می‌کنید در دوره دوازدهم چند فراکسیون سیاسی تشکیل شود؟» گفته: «فراکسیون‌های مختلفی وجود دارد، اما پنج تا شش فراکسیون اصلی و کاربردی تشکیل خواهد شد. به نظر من فراکسیون اصلاح‌طلبان، مستقلین، اصولگرایان، انقلاب اسلامی و وفاق ملی یا فراکسیون‌هایی مانند «وحدت» تشکیل خواهد شد.»

نظرات شما