رویداد۲۴| عباس عبدی مشکل اصلی صداوسیما را در این میبینند که روایت محوری جای حقیقت محوری را گرفته و امیدی هم به اصلاح این رویه ندارد.
او در یادداشت امروز در پاسخ به متنی که در نقد یادداشت قبلی وی درباره از دست رفتن مرجعیت صداوسیما به چند نکته اشاره میکند.
او با اشاره به اینکه میگوید رسانه ملی ۶۰ میلیون مخاطب دارد، نوشته: من هم که تلویزیون ندارم، فوتبال اروپا را از تلویزیون اینترنتی میبینم یا در داخل خودرو رادیو آوا را بعضا میشنوم پس مخاطب آن هستم. در جامعهای که رادیو و تلویزیون انحصاری است وجود ۶۰ میلیون مخاطبان اینگونه؛ شکست است. اصولا مساله ساختار سیاسی ایران نیز تامین نیاز مخاطب به دیدن فوتبال و موسیقی نیست. مساله خبر و تحلیل و گزارش است. باید دید که چه تعداد مردم این برنامهها را پیگیری میکنند؟ چقدر به آنها اعتماد دارند و پیگیریکنندگان در عرصه عمومی چقدر اثرگذاری دارند؟
عبدی تاکید کرده: «این رسانه از حیث کسب اعتماد و کیفیت خبر و تحلیل در حد رسانه درجه ۲ هم نیست.».
این فعال رسانهای اصلاحطلب در واکنش به اینکه انتقادات به صداوسیما نشانه مرجعیت آن است، نوشته: «این استدلال مثل این است که یک کارخانه خودروسازی دولتی خودروی کم کیفیت و گران تولید کند بعد هم اگر اعتراض شود میگویند پس چرا مردم خودروی ما را میخرند؟»
عبدی در پاسخ به سخن دیگران منتقدان مبنی بر اینکه در شرایط فعلی نباید از رسانه ملی نقد کرد، نیز نوشته: «همین که شما در این شرایط حساس دنبال زندان کردن رییسجمهور هستید نشانه زمانسنجی شماست. لطفا یک زمان را بفرمایید که امکان نقد باشد و با این برهه حساس مواجه نباشیم.»
او در واکنش به اینکه «افسوس که رتبه اول سمپاشی علیه رسانه ملی ایران، متعلق به اینترنشنال و دشمنان خارج نبوده، بلکه از آنِ یک گروه خاص تکراری شناختهشده هماهنگ اصلاحطلبان است!» نوشت: «تا هنگامی که منتقدان را سمپاش معرفی کنید یک گام هم به جلو نمیتوانید بردارید. عقب عقب خواهید رفت همچنانکه رفتهاند و میروید».
وی در ادامه آورده است: «گزاره دیگری هم در مورد خبر سردار قاآنی اظهار داشته و زنده بودن ایشان را نشانه مرجعیت خبری صدا و سیما دانسته است. اتفاقا این خبر نشانه فقدان مرجعیت خبری صدا و سیماست. چرا صدا و سیما مرجعیت خبری ندارد. اگر مرجعیت میداشت به محض آنکه میگفت منابع خبری ما زنده بودن ایشان را تایید میکنند همه میپذیرفتند و تمام میشد، چون رسانههای عرب منطقه که به شدت طرفدار فلسطین و ضد اسراییل هستند، روز پنجشنبه بخش مهم خبر خود را به شهادت سنوار اختصاص میدهند ولی صدا و سیما تا الان که این یادداشت را تکمیل میکنم و ۱۵ ساعت از انتشار خبر گذشته بهطور جدی به ماجرا و تحلیل آن نپرداخته است. از این نوع رفتارها تا بخواهید هست. آنان به زبان روشن به مخاطب میگویند؛ خبر میخواهید؟ بروید رسانههای خارجی را ببینید؛ زیرا در پیشخوان ما خبر واقعی وجود ندارد.»
عبدی در پایان نوشته: «صدا و سیمایی داریم که به فوریت از پخش صدای یک خانم در برنامه عذرخواهی غرایی میکند ولی اخبار و تحلیل و گزارشهای آن مخاطبی را جذب و گرهی از جامعه را باز نمیکند. خوش بودن با چنین رسانهای هم دنیایی دارد که مبارک باشد. مختصر و مکرر عرض کنم تا حقیقتمحوری جایگزین روایتمحوری در سیاست رسمی رسانهای ایران به ویژه در صدا و سیما نشود امید به پایداری هیچ اصلاحی نباید داشت.»