صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 22
کد خبر: ۳۸۸۲۵۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳

شوک بیت‌کوین به فعالان بازار ارز دیجیتال | کاهش چشم‌گیر قیمت

در تاریخ ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر)، قیمت بیت کوین به ۶۷۰۰۰ دلار کاهش یافت و تمام سود‌های سه روز گذشته را از دست داد.

رویداد۲۴| با وجود نگرانی‌هایی درباره احتمال کاهش سرعت رشد بسیاری از اقتصاد‌ها و تضعیف اعتماد به توانایی دولت‌ها در تأمین مجدد بدهی‌ها، تقاضا برای مشتقات بیت کوین به عنوان ابزاری برای پوشش ریسک همچنان ثابت ماند. اگر نهنگ‌ها یا میز‌های آربیتراژ پیش‌بینی می‌کردند که کاهش قیمت بیشتری در راه است، این شاخص‌ها باید نوسانات بیشتری را نشان می‌دادند.
بیت کوین و اتریوم هنوز نتوانسته‌اند از سقف‌های ماه جولای عبور کنند، اما به سطوح مقاومتی کلیدی ۷۰٬۰۰۰ دلار و ۲٬۸۰۰ دلار نزدیک شدند. شرکت QCP Capital مستقر در سنگاپور در یک پیام تلگرامی اعلام کرد: اگر این سطوح شکسته شوند، احتمالاً توجه معامله‌گران خرد زیادی را به خود جلب خواهند کرد.
QCP Capital ادامه داد: با توجه به عدم وجود محرک‌های قوی در این هفته، انتظار داریم بازار کریپتو در تلاش برای عبور به بالای این سطوح، نوساناتی را تجربه کند. از نظر داده‌های کلان، تنها اعداد PMI را در روز پنج‌شنبه (۲۴ آکتبر) داریم که بازار به دنبال اطمینان از ادامه مسیر کاهش نرخ‌های فدرال رزرو خواهد بود.
در پی عدم موفقیت بیت‌کوین در شکستن سطح ۷۰٬۰۰۰ دلاری در ساعات اولیه معاملات روز دوشنبه در آسیا، قیمت بیت‌کوین (BTC) در معاملات صبحگاهی آمریکا به کمتر از ۶۷٬۰۰۰ دلار ریزش کرد. قیمت بیت‌کوین طی ۲۴ ساعت گذشته با ۲.۳٪ کاهش همراه بوده است. اتریوم (ETH) نیز با تقریباً ۱٪ کاهش همراه بوده و لایت‌کوین (LTC)، پولکادات (DOT) و توکن پروتکل اینترنت کامپیوتر (ICP) با کاهش ۴٪ تا ۵٪ در صدر کاهش‌ها قرار داشتند.
سهام شرکت‌های استخراج بیت‌کوین نیز با کاهش مواجه شد، اما یک استثنا در این میان شرکت تراولف (WULF) بود که به‌تازگی به محاسبات با عملکرد بالا برای تأمین انرژی مراکز داده هوش مصنوعی (AI) تغییر مسیر داده و در روز دوشنبه ۱۲٪ افزایش را تجربه کرد.
همچنان در کانال نزولی
در بررسی عوامل احتمالی تأثیرگذار بر تحرکات امروز، می‌توان به حرکات قیمتی اخیر بیت‌کوین اشاره کرد؛ بیت‌کوین از حدود ۱۱ روز پیش و پس از رسیدن به کمتر از ۶۰٬۰۰۰ دلار به‌طور پیوسته افزایش یافته بود و یک بازگشت ملایم در بازار امری طبیعی به نظر می‌رسد. همچنین در روز دوشنبه شاهد افزایش شدید نرخ‌های بهره در اقتصاد‌های غربی بودیم که شامل ۰.۱٪ افزایش در سود اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه‌داری ایالات متحده و اوراق قرضه ۱۰ ساله آلمان بود. معمولاً، نرخ‌های بهره بالاتر می‌توانند قیمت دارایی‌های پرریسک مانند بیت‌کوین را تحت فشار قرار دهند.
با نگاهی به تصویر کلی‌تر، بیت‌کوین حداقل در حال حاضر، همچنان در همان کانال قیمتی افقی تا نزولی قرار دارد که از زمان ثبت سقف تاریخی ۷۳٬۷۰۰ دلاری در بیش از هفت ماه پیش آغاز شده است. پیش از امروز، آخرین تلاش برای رسیدن به سطح ۷۰٬۰۰۰ دلار در اواخر ماه جولای بود که آن هم ناکام ماند و بیت‌کوین چند روز بعد به کمتر از ۵۲٬۰۰۰ دلار سقوط کرد.
اسکیو (Skew)، تحلیلگر شناخته‌شده، در پستی در شبکه اجتماعی X نوشت: دیده شدن یک HL [کف بالاتر]دیگر، به همراه بازگشتی به ۶۶٬۰۰۰ دلار، احتمالاً فرصتی برای ورود به بازار خواهد بود.
گزارش‌های درآمد سه‌ماهه شرکت‌های عمومی آمریکایی که در این هفته منتشر خواهد شد، ممکن است اشتهای ریسک سرمایه‌گذاران را در بازار سهام کاهش دهد و در نتیجه به دلیل همبستگی قوی بین این کلاس‌های دارایی، بر ارز‌های دیجیتال نیز تأثیر بگذارد. شرکت معاملاتی ارز‌های دیجیتال وینسنت (Wincent) نیز در یادداشتی تلگرامی اعلام کرد: این هفته به دلیل عملکرد اخیر بیت‌کوین و هفته گزارش درآمد‌ها در ایالات متحده که به نگرش عدم ریسک دامن می‌زند، هفته‌ای با رویکرد اجتناب از ریسک خواهد بود. می‌توانیم انتظار یک اصلاح کوتاه‌مدت در این هفته داشته و سپس به‌دنبال یک رالی احتمالی و سقف‌های جدید در آستانه انتخابات ایالات متحده باشیم.
پریمیوم قرارداد‌های فیوچرز بیت کوین که معمولاً در بازار‌های خنثی بین ۵٪ تا ۱۰٪ نوسان دارد، تنها تأثیر کمی در تاریخ ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر) از خود نشان داد. قیمت بالاتر قرارداد‌های فیوچرز ماهانه بیت کوین نشان‌دهنده دوره تسویه طولانی‌تر است و زمانی که این پریمیوم بالاتر از ۱۰٪ باشد، نشان از احساسات صعودی در بازار دارد.
نرخ سالانه پریمیوم (نرخ پایه) در تاریخ ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر)، حتی زمانی که بیت کوین مجدداً به سطح حمایتی ۶۷۰۰۰ دلار بازگشت، بالای ۹٪ باقی ماند. با این حال، قبل از نتیجه‌گیری، ضروری است بررسی شود که آیا این احساسات تنها محدود به بازار‌های فیوچرز بیت کوین بوده است یا نه. تنها بر اساس نمودار‌های قیمت، به نظر می‌رسد حرکت قیمت بیت کوین مشابه عملکرد روزانه بازار سهام بوده است.

قیمت بیت کوین هنوز با سهام همبسته است
در میان عدم قطعیت‌های موجود در محیط اقتصاد کلان، ترس، عدم اطمینان و تردید (FUD) تأثیر زیادی بر روند قیمت بیت کوین داشته است. در حالی که بیت کوین اغلب به عنوان دارایی غیرهمبسته با بازار‌های سنتی شناخته می‌شود و دوره‌هایی از جدایی کامل از S&P ۵۰۰ را تجربه کرده است، همبستگی ۴۰ روزه آن در ماه گذشته بالای ۸۰٪ باقی ماند که نشان‌دهنده هم‌راستایی این دو کلاس دارایی است.
برخلاف دوره‌ای بین اواسط جولای و اواسط سپتامبر که بیت کوین و S&P ۵۰۰ همبستگی منفی یا ناچیزی داشتند، داده‌های اخیر نشان می‌دهد عوامل مشابهی هر دو بازار را تحت تأثیر قرار داده‌اند. این فرضیه با افزایش همبستگی بین بیت کوین و طلا که در ۳ اکتبر (۱۲ مهر) از ۸۰٪ فراتر رفت نیز تأیید می‌شود.
بازار‌های آپشن بیت کوین نیز تئوری پایداری مشتقات را تقویت می‌کنند. شاخص دلتا اسکیو ۲۵٪ (Delta Skew) نشان می‌دهد آپشن‌های فروش (پوت) نسبت به آپشن‌های خرید (کال) معادل، با تخفیف معامله می‌شوند.
معمولاً اسکیو بین ۷٪- و ۷٪+ خنثی در نظر گرفته می‌شود و شاخص فعلی در مرز بازاری خنثی تا صعودی قرار دارد. به طور خلاصه، معامله‌گران مشتقات با کاهش اخیر قیمت بیت کوین به وحشت نیفتادند. اگر معامله‌گران انتظار کاهش قیمت بیشتری داشتند، انحراف باید به سمت صفر یا بالاتر متمایل می‌شد. به طور کلی، مشتقات بیت کوین همچنان پایداری خود را نشان می‌دهند.

نظرات شما