صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۳۸۸۶۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۱۴ دی ۱۳۹۵

10 سردار سپاه که در سوریه به شهادت رسیدند

یکی از ویژگی های کمک مستشاری ایران به سوریه این بود که این کمکها به شکل حضوری در منطقه و میدان نبرد صورت می گرفت و این حضور میدانی در منطقه نبرد، بالطبع ریسک پذیری بالایی را از سوی مستشاران زبده ایرانی می طلبید.
رویداد۲۴- یکی از ویژگی های کمک مستشاری ایران به سوریه این بود که این کمکها به شکل حضوری در منطقه و میدان نبرد صورت می گرفت و این حضور میدانی در منطقه نبرد، بالطبع ریسک پذیری بالایی را از سوی مستشاران زبده ایرانی می طلبید.

از ابتدای بحرانی که تروریست‌ها در سوریه آغاز کردند، جمهوری اسلامی ایران در یک موضع قدرتمند و مستحکم و به شکلی علنی خود را یار و یاور مردم و دولت قانونی سوریه معرفی کرد؛ در طرف مقابل داعش، جبهه النصره، احرارالشام، جیش الفتح، نورالدین زنکی و چندین و چند گروه تروریستی که در سوریه ویرانی به بار می آوردند و به فجیع ترین شکل ممکن زنان و مردان و کودکان سوری را به قتل رساندند، مورد حمایت آشکار عربستان، قطر، اسرائیل و آمریکا قرار داشتند؛ حمایت این کشورها از تروریستها عمدتا در کمک های مالی و تجهیزاتی خلاصه می شد؛ حال آنکه کمک جمهوری اسلامی ایران به دولت و مردم سوریه علاوه بر اشکال استراتژیک و راهبردی خود، به دلیل قرارگرفتن حرم مطهر حضرت زینب (س) در سوریه و به خاطر آنکه این کشور خط مقدم جبهه مقاومت محسوب می شود، از همان ابتدا رنگ و بویی معنوی به خود گرفت.

با توجه به تجربه جنگ تجمیلی هشت ساله و همچنین زبدگی و کارآزمودگی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران، حضور مستشاری ایران در سوریه موجب شد که به فاصله کوتاهی از اشغال بسیاری از شهرها و شهرک ها به دست تروریستها، بار دیگر ارتش سوریه بتواند ابتکار عمل را بدست بیاورد و مناطق اشغال شده را با کمترین تلفات مجددا آزاد کند؛ چنانکه به گفته بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان و همچنین برخی از دولتمردان سوریه، اگر کمک های ایران نبود، امروز امکان حکومت داعش در دمشق وجود داشت.

 یکی از ویژگی های کمک مستشاری ایران به سوریه این بود که این کمکها به شکل حضوری در منطقه و میدان نبرد صورت می گرفت؛ این حضور میدانی در منطقه نبرد، بالطبع ریسک پذیری بالایی را از سوی مستشاران زبده ایرانی می طلبید؛ چنانکه در شش سال گذشته و در جریان درگیری های خون بار سوریه، چند سردار معروف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور مستشاری فعال خود در میدان نبرد، در راه دفاع از حرم اهل بیت (ع) و کمک به پیروزی جبهه مقاومت، جان شیرین خود را تقدیم کردند؛ در ادامه چند سردار شاخص سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که هر کدام به نوبه خود وزنه "دفاعی و فکری" قابل توجهی محسوب می شدند و در جبهه سوریه به شهادت رسیدند را به ترتیب تاریخ شهادت مرور می کنیم:

سردار عبدالله اسکندری (شهادت: بهار 93)
سردار حاج عبدالله اسکندری هرچند رزمنده‌ای نام‌آور در جنگ تحمیلی بود، اما نام او وقتی سرزبان‌ها افتاد که پیکر مطهرش پس از شهادت به دست تروریستها افتاد و ابوجعفر نامی که از فرماندهان آنها بود سر از تن بی‌جانش جدا کرد و تصاویر آن را در فضای مجازی منتشر ساخت. البته طولی نکشید که وعده خدا محقق شد و با کشته شدن ابوجعفر به دست ارتش سوریه، این بار تصویر لاشه او بود که در معرض دید جهانیان قرار گرفت و دل همه دوستداران شهید را شاد کرد. سردار اسکندری از مدافعان حرم در سوریه و رئیس سابق بنیاد شهید استان فارس بود که در نهایت پس از سال‌ها مبارزه و مجاهدت به آرزوی قلبی‌اش رسید و در دفاع از حرم حضرت زینب کبری (س) در اولین روزهای خرداد ماه سال 93 به شهادت رسید.

سردار محمدعلی الله‌دادی (شهادت: زمستان 93)
سردار محمد علی الله دادی با شروع انقلاب وارد نهادهای انقلابی شد. وی در سال 62 برای خدمت به مناطق محروم به کهنوج رفت، در دوران دفاع مقدس در لشکر 41 ثارالله به عضویت در تیپ ادوات در آمد. وی پس از شهادت حاج مهدی زندی مسئولیت فرماندهی تیپ ادوات لشکر را بر عهده گرفت؛ جانشینی لشکر 38 ذوالفقار نیروی زمینی، فرماندهی تیپ رمضان لشکر 27 حضرت رسول(ص) و فرماندهی سپاه الغدیر یزد، از دیگر مسئولیت های وی پس از دوران دفاع مقدس بود.

سردار هادی کجباف (شهادت: بهار 94)
سردار حاج هادی کجباف یکی از مستشاران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کشور سوریه بود که در بهار سال 94 در حال کمک به هدایت عملیات نظامی ارتش سوریه علیه گروههای تروریستی تکفیری ارتش آزاد و جبهه النصره، پس از قرار گرفتن در محاصره و نبردی جانانه با دشمن به همراه عده ای از رزمندگان دلاور "تیپ سرافراز فاطمیون ، دفاع وطنی و ارتش سوریه"، بال در بال ملائک گشود و به کاروان عاشورائیان پیوست؛ وی در زمان هشت سال دفاع مقدس ملت ایران در مقابل تجاوز صدام، معاون فرماندهی گردان مالک اشتر (شوشتر) و همچنین لشکر 7 ولی عصر (عج) بود.

سردار فرشاد حسونی زاده (شهادت: پاییز 94)
سردار فرشاد حسونی زاده، مدافع حرم حضرت  زينب ( سلام الله عليها )، فرمانده اسبق تیپ صابرین بود که در عملیاتی غافلگیرانه از سوی تروریستها، در پاییز سال 94 به همراه سردار مختاربند در سوریه به شهادت رسید.

سردار حمید مختاربند (شهادت: پاییز 94)
حاج حمید مختاربند، معروف به "ابو زهرا"، مدافع حرم حضرت زينب كبري (سلام الله عليها)، مسول سابق ستاد تیپ یکم حضرت حجت (عج) اهواز و از پیشکسوتان جهاد و شهادت بود که در پاییز سال 94 و در یک روز همراه با سردار حسونی زاده، در سوريه به شهادت رسيد.

سردار حسین همدانی (شهادت: پاییز 94)
سردار حسین همدانی از پایه گذاران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده منطقه عملیاتی "بازی دراز" در جبهه غرب در زمان دفاع مقدس، عضو شورای عالی فرماندهی سپاه استان همدان، فرمانده لشکر 32 انصارالحسین استان همدان، فرمانده لشکر 16 قدس استان گیلان و معاونت عملیات قرارگاه قدس بود؛ وی همچنین پس از دفاع مقدس مسئولیت هایی همچون فرماندهی قرارگاه نجف اشرف، فرماندهی لشکر 4 بعثت، ریاست ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران، جانشینی فرماندهی نیروی مقاومت بسیج سپاه (دو دوره)، مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جانشینی سازمان بسیج مستضعفین و فرماندهی سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ را بر عهده داشت؛ سردار همدانی در مهر ماه سال 94 در حین انجام ماموریت مستشاری در سوریه به شهادت رسید.

سردار سعید سیاح طاهری (شهادت: زمستان 94)
سردار حاج سعید سیاح طاهری پس از انقلاب در عرصه‌های مختلف دفاع از کشور، از جمله غائله ضدانقلاب در کردستان، خط التقاط و فتنه منافقین و بنی‌صدر مشارکتی فعال دانست، با شروع تجاوز دشمن بعثی به میهن در مسئولیت فرماندهی رده‌های مختلف رزمی به دفاع از کشور پرداخت؛ در طول 8 سال دفاع مقدس همواره در جبهه‌های مختلف حضور داشت و بارها در عملیات‌های مختلف مجروح گردید و با از دست دادن قسمت زیادی از سلامتی و اهدای یک چشم خود به افتخار جانبازی 70% نائل آمد؛ شهید سیاح طاهری پس از دوران دفاع مقدس در عرصه‌های مختلف فرهنگی در ترویج فرهنگ غنی دفاع مقدس کوشید و اقدامات مؤثری را در این راه، از جمله ایجاد موزه دفاع مقدس آبادان و برگزاری یادواره‌های شهدا و عملیات‌های جنگ تحمیلی به انجام رسانید. اشتیاق شدید ایشان به خدمت و شهادت در راه خدا سبب گردید با مورد تهدید قرار گرفتن حرم اهل‌بیت (ع) در سوریه، به صف جهاد بر علیه گروههای تکفیری و ضداسلام در مسئولیت مستشاری بپیوندد تا نهایتا در روز چهارشنبه 23 دی ماه پس از سالها صبر و بی‌تابی به همرزمان شهیدش بپیوندد.

سردار حسنعلی شمس آبادی (شهادت: زمستان 94)
سردار حسنعلی شمس آبادی از پاسداران سپاه امام رضا (ع) بود که یک روز پس از بازنشستگی برای مأموریت های مستشاری به سوریه رفته بود و در ایام شهادت حضرت زهرا (س) هدیه بازنشستگی خود را از دستان عقیله بنی هاشم (س) دریافت کرد و به شهادت رسید.

سردار غلامرضا سمایی (شهادت: پاییز 95)
سردار غلامرضا سمایی مسئول بسیج شهرستان تربت حیدریه، مسئول اطلاعات سپاه شادگان اهواز، مسئول اطلاعات و فرمانده آتشبار گردان توپخانه، مسئول اطلاعات گروه توپخانه و موشکی 61 محرم، مسئول عملیات گروه توپخانه 61 محرم، مسئول گروه توپخانه لشکر 5 نصر، معاون هماهنگ کننده قرارگاه ثامن الائمه(ع) و همچنین مسئول عملیات قرارگاه ثامن الائمه(ع) سپاه در شرق کشور بود که در پاییز سال گذشته در سوریه به مقام شامخ شهادت دست یافت.

سردار غلامعلی قلی‌زاده (شهادت: زمستان 95)
سردار غلامعلی قلی‌زاده كه براي دفاع از حرم حضرت زينب(س) عازم سوريه شده بود، دی ماه 95 حين مبارزه با تروريستهای تكفيری به شهادت رسید؛ او هجدهمین شهید مدافع حرم اهل بیت (ع) از دیار شهیدپرور آذربایجان است که تا کنون در مصاف با تروریستهای تکفیری در سوریه به شهادت رسیده است.

منبع: میزان
نظرات شما