صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 31
کد خبر: ۳۸۹۳۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۶ - ۱۰ آبان ۱۴۰۳
در رویداد۲۴ بخوانید:

چند نکته درباره گشت‌وگذار خاتمی در بافت تاریخی یزد؛ محدودیت‌های رئیس دولت اصلاحات کم شد؟ اما حالا چرا؟

انتشار ویدیویی از قدم زدن رئیس دولت اصلاحات در شهر یزد گمانه کاهش محدودیت‌های وی را تقویت کرده است.

رویداد۲۴| سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات که طی تقریبا دو دهه گذشته با محدودیت‌های بسیاری مواجه بود، به شهر یزد سفر کرده است. او در این سفر از بافت تاریخی شهر دیدن کرده، با مردم گپ می‌زند، و تحولات این بخش از شهر را جویا می‌شود. خاتمی همچنین با تقدیر از تلاش‌ها برای ثبت این بافت در فهرست یونسکو، بر ضرورت مرمت اصولی و توجه ویژه به ساکنان بافت تاکید می‌کند.


نکته مهم‌تر از گفتگو‌ها و قهوه خوردن رئیس جمهور پیشین؛ انجام این سفر و انتشار ویدیو آن از سوی خاتمی‌مدیا است.
ویدیویی که در فضای مجازی مکرر بازنشر شده و مورد توجه قرار گرفته است. گمانه اصلی با انتشار این تصاور کم شدن از محدودیت‌های رئیس دولت اصلاحات است.
از سوی خاتمی و نزدیک او یا رسانه‌ها توضیح بیشتری داده نشده، اما گمان می‌رود، انجام این سفر و مانور رسانه‌ای روی آن به منزله کاهش هرچند نسبی محدودیت‌ها باشد.
باید منتظر ماند و دید که آیا رئیس دولت اصلاحات از این پس فعالیتی فراتر و بیش‌تر از آنچه در سال‌های گذشته داشته است، خواهد داشت؟ او فرصت دارد که بیش از دعوت به مشارکت در آستانه انتخابات‌ها نقش‌آفرینی کند؟
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت، اما این است که به فرض کاهش محدودیت‌ها، لیدر جریان اصلاحات در شرایط فعلی جامعه و مملکت و با توجه به ریزش گسترده سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان چقدر ظرفیت دارد و چه اقداماتی خواهد کرد.
سیدمحمد خاتمی به فرض اینکه با محدودیت‌های کمتری مواجه باشد، هنوز می‌تواند یک لیدر قدرتمند و کاریزما بوده و سرمایه اجتماعی این جریان سیاسی را ترمیم کند؟
دیگر نکته حائز اهمیت این است که چه تغییر و تحولی سبب شده از محدودیت‌های رئیس دولت اصلاحات کاسته شود؟ حالا که انتخابات را هم پشت سر گذاشته‌ایم، به خصوص که مسعود پزشکیان با حمایت جریان اصلاحات انتخابات را برده؛ چه نیازی وجود داشته که با کاهش محدودیت‌های سیدمحمد خاتمی، گمانه احیا و تقویت جریان اصلاح‌طلبی طرح شود و جریان رقیب آن در موقعیت حساس قرار بگیرد؟ آیا این موضوع متاثر از اوضاع و احوال منطقه، افزایش احتمال ورود به جنگ مستقیم با اسرائیلی‌ها و ضرورت هرچه بیشتر تقویت انسجام داخلی است؟ یا نتیجه وفاقی که پزشکیان می‌گوید و مابه‌ازای آن همراهی بیشتر دولت با طیف بازنده در انتخابات خواهد بود؟

نظرات شما