صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 04
کد خبر: ۳۸۹۷۳۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۱۴ آبان ۱۴۰۳
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد:

نقد و بررسی سریال هشت پا شبکه یک سیما| سریال ناکام صدا و سیما در ژانر پلیسی

سریال هشت پا آخرین سریال پخش شده از شبکه یک سیما است. سریالی پلیسی و معمایی که بلافاصله بعد از اتمام پخش سریال طوبی پخش آن از شبکه یک سیما آغاز شد.

رویداد۲۴ | مازیار وکیلی: سریال هشت پا آخرین سریال پخش شده از شبکه یک سیما است. سریالی پلیسی و معمایی که بلافاصله بعد از اتمام پخش سریال طوبی پخش آن از شبکه یک سیما آغاز شد. این سریال که یک تریلر معمایی است، می‌کوشد از طریق داستانی پرکشش و با استفاده از عناصر دراماتیکی مانند تعلیق تماشاگران را درگیر ماجرای یک پلیس جوان کند که به دنبال حل یک پرونده پیچیده است. این سریال در بیست قسمت تهیه و پخش آن از تاریخ ۱۸ مهر ماه آغاز شد. در این سریال بازیگران مطرحی مانند سعید چنگیزیان، محمد صادقی، مینا وحید و نادر سلیمانی بازی می‌کنند.

کارگردان سریال هشت پا کیست؟

کارگردان سریال هشت پا یکی از مشهورترین و پرکارترین کارگردانان تلویزیون یعنی احمد معظمی است. معظمی که کار خود را به عنوان دستیار کارگردان در سینما آغاز کرده است. تاکنون سریال‌های مشهوری مانند شاید برای شما اتفاق بی‌اُفتد، مُلکاوان، بازپرس ومسافران شهر را کارگردانی کرده است. معظمی متولد اول آذر ۱۳۵۹ است  و فارغ التحصیل رشته هنرهای نمایشی از دانشگاه آزاد است. معظمی درباره انگیزه خود از ساخت هشت پا گفته است: «پس از مجموعه «بازپرس»، محمدرضا شفیعی تهیه‌کننده و علی طالب‌آبادی به عنوان نویسنده، ساخت سریال «هشت پا» را به من پیشنهاد دادند. «هشت پا» یک سریال اکشن معمایی است که شامل ژانرهای معمایی، اکشن، پلیسی و جنایی می‌شود. علی طالب آبادی جزو نویسندگانی است که به ندرت خودش نوشته‌هایش را منتشر می‌کند، اما زمانی که این کار را می‌کند، معمولاً نتیجه‌ای بسیار خوب به همراه دارد. طالب آبادی حدود یک و نیم تا دو سال روی این قصه کار کرده و می‌توان گفت که مشابه آن را ندیده‌ایم.»

ستاره اصلی سریال هشت پا کیست؟

سعید چنگیزیان که بازیگر اصلی سریال هشت پا است و نقش کسرا کیانفر همان پلیسی که به دنبال حل یک پرونده پیچیده است را بازی می‌کند فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی از دانشگاه سینما و تئاتر است. چنگیزیان کار خود را  از ابتدای دهه هشتاد و با بازی در تئاتر آغاز کرد و در تئاترهای متعددی حضور پیدا کرد. چنگیزیان از سال ۱۳۸۲ و با بازی در فیلم سینمایی خداحافظ رفیق ساخته بهزاد بهزادپور وارد عرصه سینما شد.

چنگیزیان که در فیلم‌ها و سریال‌های زیادی بازی کرده است با بازی در نقش ناصر ریزآبادی در سریال زخم کاری به شهرت زیادی رسید. احمد معظمی دلیل انتخاب چنگیزیان را این‌گونه عنوان می‌کند:« چنگیزیان بازیگر تئاتر است و من بازی های تئاتری او را دیده‌ام، بنابراین انتخاب خوبی برای این نقش بود. کسرا کیانفر پلیسی بود که تبدیل به کاراکتری باورپذیر و دوست‌داشتنی برای مردم شد.»


بیشتر بخوانید:

نقد و بررسی سریال طوبی شبکه یک سیما| عاشقانه‌ای نه چندان موفق درباره جنایات ساواک و حزب بعث

نقد و بررسی سریال داریوش| روایت ضدقهرمان ترسویی که می‌ایستد و می‌جنگد


نقدها بر سریال هشت پا

سریال هشت پا به طور کلی نتوانست نظر منتقدان جدی سینما را به خود جلب کند و از این نظر تبدیل به یکی از سریال‌های ناکام صدا و سیما شد. مثلاً وب سایت روزیاتو درباره این سریال در سایت خود نوشته است:« سریال «هشت پا» به رغم تلاش برای ارائه یک داستان جنایی جذاب، همچنان با مشکلات ساختاری و بصری زیادی روبه‌رو است که می‌تواند سطح کلی کیفیت آن را تحت تأثیر قرار دهد.

اگرچه حضور بازیگران باتجربه مانند سعید چنگیزیان، ایرج نوذری و نادر سلیمانی به سریال تا حدودی عمق بخشیده، اما ضعف در شخصیت‌پردازی و فیلمنامه‌ی نامنسجم، مانع از ایجاد اثری تاثیرگذار شده است.» یا منتقدان در سایت فرارو درباره این سریال نوشته‌اند:« همچنان‌که از ظرفیت پدر کسری با بازی احمد نجفی استفاده شایانی نشده است و این شخصیت منفعل است، درحالی که، چون یک سرهنگ بازنشسته است، می‌توانست به عنوان یک مرشد و راهنمای با تجربه برای پسرش عمل کند، اما حداقل تا قسمت ۱۵ -زمان نوشتن این یادداشت- پدر کسری، یک شخصیت اضافه به نظر می‌رسد؛ شاید در قسمت‌های واپسین، نقشش تأثیرگذارتر بشود. به نقط ضعف سریال «هشت پا» باید تیپیک و کلیشه‌ای بودن خلافکار‌ها را افزود. شخصیت‌های منفی و مجرم در این سریال، سطحی و گلدرشت هستند.» به طور کلی مشکل اصلی سریال هشت پا را باید در شخصیت‌پردازی ضعیف و فیلمنامه پراشکال آن دانست که نتوانسته شخصیت‌های باورپذیری برای تماشاگر خلق کند. والا این سریال به لحاظ بصری و بازی‌ها کیفیت نسبتاً مطلوبی دارد و می‌توان آن را در زمره سریال‌های قابل قبول صدا و سیما دانست.

نظرات شما