زمزمههایی از احتمال ردصلاحیت رئیسجمهور در انتخابات سال آینده در محافل سیاسی و رسانهای از سوی دو طیف سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا به گوش میرسد که با وجود آنکه عالم سیاست، عالم ممکنات محسوب میشود، اما بسیار عجیب است.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان هفته گذشته در این رابطه در گفتوگو با مشرق گفته بود «هیچ تضمینی وجود ندارد فردی که یک دوره رئیس جمهوری بوده، برای دور دوم هم صلاحیت آن مورد تائید قرار گیرد.»
هر چند محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت، رد صلاحیت روحانی در انتخابات سال آینده را «حرف پوچ و بیربطی» دانست.
انتخابات سال ۹۲ وقتی آیتالله هاشمی رفسنجانی که ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را هم برعهده داشت برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد در کمال ناباوری از سوی شورای نگهبان البته به دلیل کهولت سن ردصلاحیت شد. شاید این تجربه تلخ برای اصلاحطلبان آنان را بر آن داشته تا با یک یار ذخیره بر روی نیمکت وارد عرصه رقابت انتخاباتی شوند.
اما اصولگرایانی که از این اتفاق دم میزنند، کاملا روشن است که به دلیل نداشتن رقیبی در اندازه روحانی ترجیح میدهند با توسل به این حربهها وی را در کل از میدان به در سازند و با خیالی آسوده وارد میدان رقابت انتخاباتی سال آینده شوند.
غلامرضا ظریفیان، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها در گفتوگو با
رویداد۲۴ درباره اینکه چه گروهی در تلاش برای رد صلاحیت «حسن روحانی» برای انتخابات سال آینده هستند، گفت: به طور روشن اطلاعی در این رابطه ندارم، اما به نظر میرسد گروهی که در آرزوی این قضییه به سر میبرند. البته به طو رسمی کسی مسوولیت چنین بحثی را قبول نکرده، اگر هم درخواستی در این خصوص مطرح شده به صورت علنی درباره آن صحبتی به میان نیامده است.
وی در ادامه تاکید کرد: از ظواهر امر و برخوردهایی که هر روز بیشتر میشود و حتی گاهی شکل توهینآمیزی به خود میگیرد به خصوص در شبکههای مجازی که بسیار غیرمنصفانه رئیسجمهور مورد خطاب قرار میگیرد، به نظر میرسد عدهای در این رویا به سر میبرند که روحانی رد صلاحیت شود وبه آن امید بستهاند.
ظریفیان یادآور شد: در کوران سیاسی کنونی با توجه به واقعیتهای موجود، روشن است که جریان رقیب توان هماوردی با «حسن روحانی» را ندارد هر چند ساز و کارهایی که در این دولت صورت گرفته نیاز به نقد منصفانه دارد و این دولت هم با اشکالاتی روبرو بوده است ولی گروه مورد بحث امیدوار هست تا با تخریبهایی که صورت میدهد، اقبال جدی از سوی مردم برای انتخابات را از بین ببرد یا حداقل کمرنگ سازد.
این عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی اضافه کرد: همانطور که مورد اشاره قرار دادم این جریان از آنجا که احساس میکند کسی یا کسانی باید حضور داشته باشند که از توان این رقابت بیبهره نباشند، بنابراین امید بسته که برای دستیابی به هدف مسیر دیگری را طی کند تا شاید موفق شود و از این طریق آقای روحانی را از میدان مبارزه انتخاباتی خارج سازد.
وی درباره احتمال رد صلاحیت روحانی اظهار داشت: احتمال آن بسیار کم است. منتقدان هم به این اذعان دارند که روحانی برای انجام ماموریتهای خود از چهارچوبهای قانونی پا را فراتر نگذاشته و البته به شکل متقارنی نسبت به دولت سابق برای خدمتگذاری تلاش کرده است. در این مسیر چهارچوبها و خط قرمزهایی که قانون اساسی مورد تاکید قرار داده، به خوبی رعایت شده و با وجود آنکه برخوردهای غیرمنصفانه فراوانی صورت میگیرد، اما حتی در گفتوگو با مردم تلاش نکرد تا جامعه را به سمت هیجانی شدن سوق دهد.
ظریفیان در ادامه تصریح کرد: روحانی یکی از روسای جمهوری است که برخلاف رئیس جمهور دوره قبل تمام تلاش خود را به کار بست تا به صورت قانونی وظایفاش را به ثمر برساند. دراین عرصه «برجام» مهمترین اتفاقی بود که رخ داد و به سرانجام رسید که در رابطه با آن موفقیتهایی خوبی هم کسب شد و این موفقیت با توجه به مشورت با بزرگان به نتیجه رسید.
این عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی درباره اظهارات کدخدایی مبنی بر اینکه، تضمینی برای دو دور تائید صلاحیت هیچ رئیس جمهوری وجود ندارد، اظهار داشت: عالم سیاست، عالم ممکنات است ولی با چشم اندازی که از کار روحانی وجود دارد و نوع سلوک او، احتمال رد صلاحیتاش بسیار اندک است.
وی افزود: با توجه به تجاربی که در این چند ساله داشتیم و نوع عملکرد حسن روحانی به نظر میرسد دلیل قابل پسندی برای رد صلاحیت او وجود نداشته باشد و به عبارتی دیگر فضای سیاسی جهت چنین حرکتی برای کسانی که خواب این قضییه را میبینند، مهیا نیست.
ظریفیان درباره اظهار نظرات اصلاح طلبان در این رابطه یادآور شد: اصلاح طلبان به دلیل آنکه حادثه رد صلاحیت آقای هاشمی را داشتند، ممکن است بخشی این تصور را داشته باشند که این امر دور از ذهن نیست و ممکن است برای بار دوم نیزاتفاق افتد.