صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 10
کد خبر: ۳۹۰۲۹۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۳ - ۱۹ آبان ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
در رویداد۲۴ بخوانید:

آشوب در آمستردام؛ درگیری از کجا شروع شد و به کجا کشید؟

در حاشیه دیدار تیم مکابی و آژاکس چنان درگیری بین مسلمان هلند و اسرائیلی‌های هوادار مکابی شکل گرفت که به هیچ وجه قابل انتظار نبود. وضعیت اکنون در آمستردام آرام است، اما حامیان فلسطین در فضای مجازی به حملات خود ادامه می‌دهند.

رویداد۲۴| مسابقه فوتبال بین آژاکس و مکابی چنان جنجالی در آمستردام ایجاد کرد که پلیس هلند و هواپیما‌های امداد اسرائیلی حسابی درگیر شده‌اند. ماجرا گویا از این قرار بوده که هواداران مکابی در ورزشگاه شعار‌های صهیونیستی داده‌اند مثل اینکه «در غزه مدرسه‌ای نیست، چون دیگر کودکی نمانده». بعد هم در خیابان‌های آمستردام پرچم فلسطین را از ساختمان‌ها پایین کشیده‌اند. مسلمانان هلند، اما پاسخی سخت‌تر از آنچه قابل تصور باشد، به آن‌ها داده‌اند. ویدیو‌های منتشر شده از درگیری گسترده در خیابان‌ها گستردگی این درگیری و میزان خشونت در آن را به خوبی عیان می‌کند. ارسال هواپیما‌های امداد از سوی نتانیاهو نیز شاهد دیگری بر بزرگی این اتفاق است.

 آنطور که اعلام شده، پلیس هلند در حال بررسی این ماجرا است و طبق تصاویری که در فضای مجازی منتشر شده، برخی از عوامل این درگیری را دستگیر کرده است. دیک شوف، نخست وزیر هلند نیز این درگیری را «حملات ضدیهودی» نامیده و محکوم کرده است.
طبق اعلام وزارت خارجه رژیم اسرائیل اوضاع در هلند آرام شده، اما شورای امنیت قومی آن‌ها اصرار دارد که اسرائیلی‌ها در خیابان‌ها تردد نکنند. با توجه به انتشار مدارک نظامی برخی تماشاگران این بازی، گفته شده که نظامیان ارتش اسرائیل نیز تا اطلاع ثانوی اجازه سفر به هلند را نخواهند داشت.
حمایت از یک آشوب خیابانی و استقبال از خشونت چندان درست نمی‌نماید، اما حامیان فلسطین از درگیری در هلند استقبال کرده‌اند. دلیلش احتمالا احساسات ضد صهیونیستی و تلاش برای محکوم کردن جنگ و نسل کشی در غزه است. قصد قضاوت درباره درستی و نادرستی رفتار طرفین این درگیری را نداریم، اما آنطور که در فضای مجازی دیده می‌شود، حامیان فلسطین از اقدام مسلمانان هلند بسیار خرسند هستند و برایشان هورا می‌کشند. برخی از روزنامه‌های امروز نیز چنین دیدگاهی دارند. مثل «جوان» تیتر زده: «زایش هفتم اکتبر در هلند». «وطن امروز» نیز اتفاقات آمستردام را با عنوان «فوتبال علیه دشمن» گزارش کرده و نوشته که کم اهمیت‌ترین بخش مسابقه آژاکس و مکابی نتیجه آن بود. در مقابل اما برخی رسانه‌های جهان و گروهی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی این اتفاق را مصداق یهودستیزی می‌خوانند.

گفتنی است، نسبت و مرزبندی بین هنر و ورزش با سیاست همیشه سخت و پرچالش بوده است. اهالی سیاست به طور معمول با اقدامات نمایشی و نمادین در صحنه‌های هنری و میادین ورزشی تا وقتی موافق هستند که موضوع در جهت نگاه و رویکرد خودشان باشد. شاهد مخالفت‌ها که می‌شوند، اما وضعیت فرق می‌کند و واکنش متفاوتی نشان می‌دهند. در موارد و مقاطع مختلفی شاهد بوده‌ایم که هنرمندان، ورزشکاران و یا حتی تماشگران و حاضران در یک رویداد ورزشی و هنری به خاطر یک اقدام نمادین سیاسی با مجازات‌های روبه‌رو شده‌اند. اتفاق اخیر هلند هم دیگر سرآمد ماجرا است و نشان می‌دهد که ممکن است برخی خودجوش وارد عمل شده و تقابل با گروهی که ورود به سیاست کرده‌اند را به عهده دولت‌ها و مسئولان نگذارند.
در اینکه ورزشکاران، هنرمندان، سلبریتی و حتی در نگاه کلان‌تر عموم مردم نیست به موضوعات مختلف مسئولیت اجتماعی دارند و می‌توانند دیدگاه سیاسی خود را هم مطرح کنند، شکی نیست، اما واقعا اینکه تقابل بین گروه‌های مختلف و تضاد آرا و نظراتشان کار به چنین درگیری خیابانی برساند، چشم انداز ترسناکی را ترسیم می‌کند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
شخص
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
نام نویسنده رو بنویسید ببینیم کیه انقد باور داره به حرف غرب. بخدا شما ها وطن فروشید.
شخص
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
ستون پنجم دشمن: رویداد
نظرات شما