رویداد۲۴| ایلان ماسک یعنی همان مرد ثروتمند و معروف دنیا که جدای از موفقیتهایش در تسلا و اسپیس ایکس، این روزها به خاطر نقشی که در کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ و موفقیت او ایفا کرد؛ در مرکز توجهات است با یک جمله دل ایرانیها را برد.
مالک شبکه ایکس (توییتر سابق) در پاسخ به کاربری به نام فرزاد که داستان زندگی خود را گفته بود، نوشت: «آمریکا همواره از ورود ایرانیان با استعداد، بهره برده است».
این، اما اولین بار نیست که ایرانیها صمیمیت ایلان ماسک را دیده و شیفته او شدهاند. اگرچه که به نظر میرسد این احساس دو طرفه است و ایلان ماسک هم حسابی از ایرانیها خوشش میآید.
دوستان ایرانی ایلان ماسک
دفعه قبل که ایلام ماسک توجه ایرانیها را به خود جلب کرد، خبر رسیده بود که یک جوان ایرانی دست راست ایلان ماسک شده! جریان این بود که امید افشار، مرد ۳۷ ساله ایرانیالاصل، بهعنوان یکی از افراد مورد اعتماد ایلان ماسک، مسئولیتهای جدیدی را در تسلا بر عهده گرفته است. پیش از آن هم گفته میشد که ایلان ماسک یک دوست مجازی ایرانی به نام شاهین دارد. حتی ویدیو منتشر شد که ایلام ماسک خود را ایرانی معرفی میکرد. البته این ویدیو ساخته هوش مصنوعی بود.
واکنش به حمله ایران
قبل از آن، اما ایلان ماسک با واکنشی به حمله ایران به اسرائیل نشان داده بود، در رسانههای فارسی مطرح شد. ماجرا این بود که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل طی در یک بیانیه مهم خطاب به شهرکنشینان صهیونیست، نسبت به «روزهای چالشهای بزرگ» که در پیش رو دارند، هشدار داد و ایلان ماسک نیز ویدیو سخنان نتانیاهو را بازنشر کرد.
توییت ایلان ماسک و واکنش روسیه
ماجرای توجه ایلان ماسک به ایران، اما همینجا تمام نمیشود، او یک بار هم با جانمایی پایگاههای آمریکا در اطراف ایران به تمسخر گفته بود که «ایران جنگ میخواهد! نگاه کنید چقدر کشورشان را نزدیک پایگاههای ما گذاشتهاند». دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه در واکنش به این توییت او نوشت: «دقیقا! اما فراموش نکنید که روسیه هم تهدیدی در جهان بهشمار میرود!» او به اقدامات مغرضانه آمریکا اشاره کرده؛ اقداماتی که وقتی ایالات متحده انجام میدهد از نظر این کشور ظاهرا «قابل قبول» هستند، اما هنگامی که کشوری دیگر از خود دفاع میکند، از نگاه آمریکا «تهدید» محسوب میشود.
ایلان ماسک شیفته زبان فارسی شد
قبل از آن نیز ایلان ماسک، چون مجذوب زبان فاخر فارسی شده بود، خبر ساز شد. ماجرا دریافت نامه اعتراضی از سوی ایران بود و واکنش نتانیاهو به تعریف و تمجید ایلان ماسک از زبان ایرانیان.
مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس و مالک شبکه اجتماعی ایکس در جریان یک گفتگو با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل، ماجرای دریافت یک نامه اعتراضی «بهشدت مودبانه» از مقامهای جمهوری اسلامی را تعریف کرد و گفت که مقامات ایرانی در نامهای از راهاندازی اینترنت ماهوارهای استارلینک از او انتقاد کردهاند. او در ادامه این گفتگو زبان فارسی را فاخر توصیف کرده و گفته بود که یاد زبان چارلز دیکنز میافتد!
این حرف او البته اصلا خوشایند نتانیاهو نبود، چون سریع واکنش نشان داد و از او انتقاد کرد.
امید ایرانیهای به اینترنت استارلینک
پیش از اینها، اما ایلان ماسک در جریان وقایع سال ۱۴۰۱ و بعد از فوت مهسا امینی نظر ایرانیها را به خود جلب کرده بود، آن زمان که حرف از قاچاق گیرندههای اینترنت ماهوارهای استارلینک به ایران بود و والاستریت ژورنال هم در مطلبی مفصل به این موضوع پرداخته بود. همان وقت بود که ایلان ماسک توییت کرد: «به ۱۰۰ دستگاه فعال در ایران رسیدهایم.» او توضیحات بیشتری ارائه نکرد و هنوز هم که هنوز است استفاده از اینترنت استارلینک در ایران، اما و اگرهایی دارد و فراگیر نشده است؛ با این حال ایلان ماسک از همان موقع خودش را دل مردم ایران که همیشه چالش اینترنت داشتهاند و در بزنگاههایی با مشکلات مضاعف در این خصوص مواجه میشود؛ جا کرد.
ماسک در کنار ترامپ
بعد از همه اینها، اما باید به این مهم توجه داشت که ایلان ماسک با این حجم از توجه به ایران و ایرانی، حالا یکی از نزدیکترین افراد به دونالد ترامپ است. هر روز عکس خودش را با پرچم آمریکا توییت میکند و گفته میشود که به ترامپ پیشنهاد داده چند نفر از کارکنان تسلا را هم در پستهای دولتی قرار دهد! به نظر میرسد که ایلان ماسک در دولت ترامپ نقش قابل توجهی خواهد داشت. او حتی اگر جایگاه مشخصی هم نداشته باشد، نفوذ بسیاری در دولت ترامپ دارد. حال باید دید که نفوذ او در دولت ترامپ و علاقه و توجهی که به ایرانیها نشان میدهد برای ما فایدهای هم دارد یا خیر؟ ماسک در سیاستهای ترامپ در مقابل ایران نقشی خواهد داشت؟ پاسخ به این سوالات به زودی و با شروع کار دولت ترامپ مشخص خواهد شد.