رویداد۲۴ | روح انگیز درّی: دولت چهاردهم در میانه انتصاب نخستینها در حوزه مسئولیتهای اجرایی و زنان اینبار هم در بانک مرکزی طرحی نو در انداخته است. بر اساس گزارش رسانهها، برای نخستین بار در تاریخ وزارت اقتصاد با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی "کوثر یوسفی" به عنوان نخستین زن به سمت "رییس هیات نظار بانک مرکزی" منصوب شد.
هیات نظار بانک مرکزی، مرکب از سه عضو حسابرس از میان حسابرسان خبره مطلع در امور بانکی با داشتن حداقل ده سال سابقه مرتبط و دو عضو اقتصاددان متخصص بانکداری است که به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و تایید مجمع عمومی بانک مرکزی برای مدت دو سال انتخاب میشوند. براساس گزارش وزارت اقتصاد، رئیس هیات از میان اقتصاددانان عضو هیات توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی انتخاب میشود.
حسابرسی صورتهای مالی بانک مرکزی و تهیه گزارش های مربوط، رسیدگی به داراییها و بدهیهای بانک مرکزی حداقل هر سه ماه یک بار و تهیه گزارش تغییرات، تهیه گزارشهای ادواری و موردی در رابطه با عملکرد بانک مرکزی از لحاظ انطباق با قوانین و مقررات و تفریغ بودجه بانک مرکزی از وظایف هیات نظارت بانک مرکزی شمرده میشود.
یوسفی کارشناسی مهندسی نفت مخزن و کارشناسی مهندسی برق کنترل را از دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۸۵ دریافت و بعد از آن نیز کارشناسی ارشد و دکتری خود را از دانشگاه تگزاس اخذ کرده است. او هم اکنون دانشیار اقتصاد دانشگاه تهران است.
یوسفی که حالا خود به عنوان نخستین رییس هیات نظارت در بانک مرکزی مشغول به فعالیت شده است، پیش از این نیز در مطالب و دیدگاههای خود به توضیح و تبیین موضوع تبعیض جنسیتی پرداخته است. او مهرماه سال ۱۴۰۱ در مطلبی در نشریه تجارت فردا با اشاره به گزارش مجمع جهانی اقتصاد مبنی بر رتبه شکاف جنسیتی در ایران که از میان ۱۴۶ کشور جهان در جایگاه ۱۴۳ قرار گرفته بود به بررسی علل بروز چنین شکاف عمیقی پرداخت.
بیشتر بخوانید: فاطمه مهاجرانی کیست؟ | همه سوابق اول سخنگوی زن در ایران
او در اینباره به ریشه سیاستورزی سنتی اشاره و تاکید کرده است که «دولتمردان ایرانی امروز برآمده از ملت به معنای واقعی کلمه نیستند. اکثریت قریببهاتفاق دولتمردانی که امروز در ایران حضور دارند به لحاظ فکری متعلق به بافت سنتی جامعه ایران هستند و در فضای مردانهای که ایجاد کردهاند، نسبت به زنان اعمال انحصار میکنند. عموماً این اعمال انحصار به بهانههایی انجام میشود؛ یک زمانی به حجاب و نوع پوشش خانمها ایراد میگیرند و آن را برای مردان تحریککننده میخوانند و زمانی دیگر به بهانه داشتن فرزند و این پیشداوری که نمیتواند وظایف حرفهایاش را بهدرستی انجام دهد ایشان را حذف میکنند و زمانی هم به بهانه مجرد بودن و اینکه ممکن است مورد طمع مردان قرار گیرند ایشان را حذف میکنند»
یوسفی در گزارش مبسوط دیگری در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ به وضعیت سفرههای خالی مردم زیر سایه تورم اشاره و تاکید کرده است: «انّ اللَّه لا یغیّر ما بقوم حتّی یغیّروا ما بأنفسهم. وضعیت فعلی ما چیزی نیست جز نتیجه عرفهای معیوب، تعارفات فرهنگی، و حکمرانی غلطی که خودمان داشتهایم. لیکن لازم است گفته شود که ما تاریخ را دوره میکنیم تا از آن عبرت گیریم و به دنبال یافتن متهم نیستیم. اگرچه تحریمهای بینالمللی اتفاقی مسبوق به اعمال ما بود، لیکن به هر روی باید آن را بپذیریم و یافتن متهم برای آن دردی از مردم دوا نمیکند. شوک کرونا، چه در جنگ ابرقدرتها- ملتها ساخته شده باشد و چه پرداخته خفاشها باشد، آن هم واقعیتی است که قرار نیست به این زودی رخت بربندد و به جای فرار از آن، باید نسبت به آن خودمان را واکسینه کنیم».
نظریه بازیها کتابی است از کوثر یوسفی و محمدحسین رحمتی که این نظریه جنجالی را معرفی و تجزیه و تحلیل مینماید. نظریه بازیها جهت مدلسازی ریاضی در تصمیمگیریهای استراتژیک اقتصادی در سطوح کوچک و بزرگ، گسترش یافته است. کوثر یوسفی و محمدحسین رحمتی تلاش کردهاند تا با بهره بردن از منابع پرتعداد کلاسیک و استفاده از نمونههای قابل درک، کتابی را ارائه کنند که هم خواننده را به ابزارهای آنالیز و مدل سازی برای درک رابطه بین فعالان و ساختارهای تصمیمگیری مجهز کند و هم وسیلهای برای توضیح منطقی بسیاری از تصمیمگیریهای باشد. این تعدد در مثال و پرسشهای مطرح شده در کتاب، به خواننده کمک میکند تا حتی با دانش مقدماتی ریاضی با دقیق شدن در مطالب، دانش پیشرفته نظریه بازیها را متوجه شود.
نظریه بازیها به قلم کوثر یوسفی و محمدحسین رحمتی از چهار فصل تشکیل شده که هرکدام از زیرفصلهای آن به مطالب مهمی اشاره دارند.