صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 14
کد خبر: ۳۹۰۵۴۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۴ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۶ نظر
رویداد۲۴ ناترازی‌های برق را بررسی می‌کند:

چرا مازوت سوزی متوقف شد؟ | به ناترازی همزمان تمامی حامل‌های انرژی برخورد کرده‌ایم | نه گاز کافی داریم، نه برق، نه گازوئیل و نه مازوت!

هاشم اورعی، رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران، درباره ناترازی برق می‌گوید: «ما در تابستان امسال ۱۸ هزار مگاوات کسری برق داشتیم، اگر با همین فرمان جلو برویم این عدد به ۲۴ هزار مگاوات می‌رسد.»

رویداد۲۴ | امیرحسین جعفری: ناترازی برق که زمانی فقط منحصر به تابستان بود، حالا در زمستان هم احساس می شود. دولت مدعی است که برای حفظ سلامت مردم، مازوت سوزی در زمستان را تعطیل کرده اما گاز کافی هم برای تزریق به نیروگاه ها ندارد. در این بین برخی مدعی‌اند که دولت چندان نگران جان مردم نیست و مسئله کمبود مازوت و گازوییل برای تولید برق است.

رکوردشکنیهای ناترازی انرژی

هاشم اورعی، رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران، معتقد است که میزان ناترازی برق به ۲۴ هزار مگاوات در سال جاری رسید و برای تولید برق، گاز کافی هم دیگر در دسترس نیست. او میگوید: «ما در تابستان امسال ۱۸ هزار مگاوات کسری برق داشتیم، اگر با همین فرمان جلو برویم این عدد به ۲۴ هزار مگاوات میرسد. الان ما در زمستان هستیم و تقاضا بالا نیست، مسأله این است که در زمان کاهش تقاضا چرا باید با قطعی برق مواجه باشیم؟ الان ۱۸ هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاهی ما برای تعمیرات قطع شده است تا برای تابستان آماده باشند.»


بیشتر بخوانید: خاموشی‌ها شروع شد، آلودگی تمام می‌شود؟ | شانس دولت چهاردهم؛ انتقاد‌ها زیر آوار سیاسی‌کاری‌ها!


این کارشناس انرژی می‌گوید «ما همواره در اوج سرما به جای اینکه به نیروگاهها گاز بدهیم، مازوت و گازوییل میدهیم، امسال چون ناترازی گاز هم ادامه پیدا کرده، به جایی رسیدهایم که نمیتوانیم گاز مورد نیاز نیروگاهها را تأمین کنیم. وقتی هوا سرد میشود، به ازا هر درجه سانتیگراد، ۱۰میلیون متر مکعب تقاضا بالا میرود. الان که هوا کمی سرد شده، تقاضا بالا رفته است.»

کمبود گازوییل

اورعی معتقد است که ایران در تأمین گازوییل هم دچار مشکل است و به همین خاطر نتوانسته گازوییل را جایگزین گاز و مازوت کند. او میگوید: «در مورد گازوییل دو مشکل داریم، اول اینکه حمل و نقل گازوییل سخت است. رساندن گازوییل به پمپها هم بسیار دشوار است. دومین مشکل این است که اصلاً گازوییل کافی نداریم. حتی صحبت است که روزانه ۵ میلیون لیتر گازوییل کم داریم و در حال مصرف ذخایر استراتژیک هستیم.»

ناترازی مازوت یا نگرانی برای سلامتی مردم؟

او درباره تعطیلی سه نیروگاه که با مازوت تامین می‌شده‌اند می‌گوید: «مازوت هم آلایندگی بسیاری دارد. امسال گفتهاند سه نیروگاه شازند و کرج و اصفهان را تعطیل کنیم. یک شک تقریباً قوی وجود دارد که ماجرا آلایندگی نیست. به خاطر اینکه نیروگاهها صرفاً امسال آلاینده نشدهاند و همه ساله آلوده بودهاند.»

رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران، معتقد است که احتمالاً ناترازی مازوت هم یکی از دلایل قطع آن بوده و صرفاً مسألهی نگرانی برای محیط زیست و سلامت مردم در اولویت دولت قرار نداشته است. او میگوید: «شک من این است که در تأمین مازوت هم مشکل داریم. اول گفتند ذخیره سوخت مایع نیروگاهها ۴۵ درصد نسبت به گذشته کم شده است. این یعنی مازوت ندارند و نگراناند که اگر مازوت را به نیروگاه دهند، در تأمین دچار مشکل میشوند. کارخانههای سیمان هم هر ساله با کمبود گاز مواجه بودند و میگفتند از نزدیکترین منابع گازوییل در سبزوار بگیرید اما امسال به آنها گفتهاند از بندرعباس مازوت بگیرید. من شک دارم که دولت اصلاً در تأمین گازوییل هم مشکل دارد. ارزش حرارتی مازوت نسبت به گاز خیلی کم است، یعنی یک شبکهی عظیم انتقال مازوت نیاز داریم.»

آقای اورعی می‌گوید «ما اکنون به ناترازی همزمان تمامی حاملهای انرژی برخورد کردهایم. نیروگاهها گاز ندارند، در نتیجه برق نداریم، بعد میرویم سراغ گازوییل، باز هم نداریم بعد میرویم سراغ مازوت باز هم نداریم.»

پیشبینیهای ناترازی

اورعی معتقد است که سال آینده نزدیک به ۵۰ درصد ناترازی گاز و ۲۴ هزار مگاوات ناترازی برق میرسیم. او میگوید: «با کمال تأسف هیچ دلیلی برای اینکه سال آینده وضعیت بهتر شود را نداریم. سال‌هاست که من این حرفها را میزدم و اگر به اینجا نمیرسیدیم تعجب میکردم. این روزها صحبت از کمبود ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز است و تولیدمان روی ۸۰۰ میلیون مترمکعب مانده است. در بخش برق و بنزین و گازوییل هم کمبود داریم. به نظر من سال آینده به ۲۴ هزار مگاوات ناترازی میرسیم. کسری گاز ما هم بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید. این یعنی نزدیک ۵۰ درصد ناترازی گاز!»

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
۰۷:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
احتراماََ ، قطعی برق رو ما در استان مازندران ، سلمانشهر ..بطور روزانه تا حتی پنج ساعت .. چندین ماهه که تجربه میکنیم ،ای آقای مسئول برق کشور ، منظورشون استانهای دیگه س ! در ضمن بزرگوار، شما که مدیریت جامع و کنترل شده برای یه برقرسانی ساده همانند آلودگی هوای مرگبار و مسموم کلانشهرها را ندارید ،چرا در جایگاه این پست کلیدی نشسته اید مگر قحط الرجاله ! این همه تحصیلکرده در این رشته ها داریم ..که علاوه بر نابغه بودن به چند زبان مسلطند . آیا عنایت دارید که با هر بار قطعی برق ،غالب ساختمانها که اکثرا به یُمن سود سرشار شهرداریها و بساز بفروشهایتان با صدور مجوزهای بدون تدبیر ..چندین طبقه و بقول شماها مدرن شده اند! آسانسورها و پمپهای آبشان همزمان با قطعی برق، قطع شده و علاوه برتحمیل خسارت با هزینه های تعمیر گزاف سیستمهای کامپیوتری آنها و لوازم برقی مردم بینوا، نه اداره برق زیر بار پرداخت خسارتشان میرود نه اداره بیمه ! این که سالمندان در زمان قطعی برق در طبقات بالا محبوس میشوند بماند ..پس آن وعده های تولید برق اتمی در دهه های متوالی و گوش فلک را کر کردن و طرحهای صدور برق به کشورهای منطقه و نهایتاََ تولید ارز از آن برای رفاه برای امثال من چه شد ! فکرش را کرده اید با کوچکترین، دَر شدن تیر و ترقه و افتادن سایه منحوس جنگ ناخواسته بر کشور.. و قطعی برق و به تبع آن قطعی آب..چه بر سر زندگی مردم خواهد آمد ! مضافاََ بر اینکه حدود هفده میلیون افغان شرور و مهاجم در کشور ، که از آن اجانب ، بزور، برادران و همخونهای "اتباع بیگانه" مسکین و مظلوم جنگزده ساخته اید! به جان و مال ایرانیان رحم نخواهند کرد ..ترا به خدا ، ترا به هر چه میپرستید، کاری را که از عهده انجام آن برنمیآیید ، نپذیرید.پل صراط..و مشمول ذمه مردم بودن و حق الناس را البته اگر باور دارید ..زندگی مردم اسباب و آلت بازی نیست که هر کاری با آن بتوان کرد..??
ناشناس
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
حالا بااین اوضاع ناترازی هااگردرچنگ بااسراییل بیاید عسلویه رافقط بمباران کند کشوردریک هفته واقعا فلچ خواهد شد آیا بنظر شما اسراییل وامریکا این موضوع بی اطلاع هستند
مهدی
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
دستگاه‌های استخراج بیت کوین ،آقازاده‌ها را فراموش کردید. جواب کمبود برق معلومه ولی جیگر میخواد پیگیری آن. پیدا کردن محل و تعداد آنها هم آسان است، ولی بازهم جیگر میخواد. امیدوارم رویداد، جیگر چاپ و پیگیری این موضوع را داشته باشد.
مانی
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
آدم یاد آخرای حکومت صدام میافته. ماشین عراقی میومد با ۴۰ لیتر نفت عوض میکردن.
رضا
۲۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
نیم قن قبل ایران از هر لحاظ آمادگی پذیرش و پیشبرد هر نوع پیشرفت تو زمینه انرژی بود غرب ترسید و معادلات رو بهم زد .... الان تو قرن انرژی های تجدیدپذیر ایران تو راهرو مازوت و نفت و گاز گیر کرده که البته به نفع کاسبان تحریمه ....
ناشناس
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
ماله نکش همون که جلیلی گفت شما برنامه نداری
نظرات شما