رویداد۲۴| مخالفتها با رفع فیلتر این روزها بیش از قبل است و مصداق این مدعا اظهارات کارشناسان تلویزیون در این باره است. پیشبینیهایی مثل اینکه عمر دولت پزشکیان با رفع فیلتر کوتاه میشود یا اینکه هفتاد درصد هزینه فیلترشکنها را خارجیها میپردازند؛ نشان میدهد که طیف تندرو بیش از قبل نگران رفع فیلترینگ است.
روزنامه «هم میهن» در سرمقاله امروز خود با اشاره به همین نگرانیها نوشته: «اکنون که تصمیم نهایی به رفع فیلترینگ گرفته شده، مخالفتهای تندروها ابعاد بیشتری پیدا کرده است.»
این روزنامه اصلاحطلب با اشاره به سخنان اخیر محسنی اژهای مبنی بر اینکه رها بودن فضای مجازی ممکن نیست، نیز نوشته: «چه ربطی میان اعمال حاکمیت و ایجاد ممنوعیت و محدودیت وجود دارد؟ چرا چاقو را مثل اسلحه ممنوع نمیکنید؟ درحالیکه قتل با چاقو خیلی بیشتر از قتل با اسلحه است. دلایل آن اصلاً ربطی به قتل عمد مردم ندارد دلایل دیگری دارد. در هر حال امکان ممنوع کردن چاقو منطقاً نابخردانه است و عملی هم نیست.
در اعمال حاکمیت اصل بر ایجاد ممنوعیت و محدودسازی نیست. اصل بر آزادی دسترسی است مگر اینکه خلافش ثابت شود. حالا باید توضیح داد که فیلترینگ و محدودیتسازی چه سودی جز زیان داشته است؟ همین را توضیح دهند کافیست. مگر فیلترینگ موجب افزایش حاکمیت ایران بر فضای مجازی شده است؟»
«هم میهن» ادامه داده: «میشود یکی توضیح دهد که چه حاکمیتی پیدا کرده؟ یا برعکس همان حاکمیت اندک را هم از دست داده است؟ همین الان که داشتن اسلحه جرم است به راحتی خرید و فروش میشود، اعمال حاکمیت کجاست؟ جناب آقای اژهای اتفاقات ۱۴۰۱ ربطی به نبودن فیلترینگ نداشت.... اگر با فیلترینگ میشد جلوی اعتراضات را گرفت که دیگران حتماً این کار را انجام میدادند.
اعتراضات ریشه در بیاعتمادی و ناامیدی دارد که اتفاقاً فیلترینگ میتواند تشدیدکننده آن باشد، چون با هر بار عبور از فیلترینگ به دهها میلیون نفر کاربر پیام داده میشود که حکومت به تو اعتماد ندارد و تو داری کار خلاف میکنی. روشن است که در چنین شرایطی شبکههای مجازی هم میتوانند زمینه بروز اعتراضات را فراهم کنند.»
این روزنامه اصلاحطلب در ادامه و در پاسخ به کارشناسی که رفع فیلتر را مقدمه کاهش عمر دولت پزشکیان دانسته بود، با تاکید بر اینکه پزشکیان برای ماندن در این مقام نیامده است، نوشته: «آقایان بد نیست این شعر حافظ را مصداقی از آمدن پزشکیان بدانند:
ما بدین در نه پی حشمت و جاه آمدهایم
از بد حادثه این جا به پناه آمدهایم
ره رو منزل عشقیم و ز سرحد عدم
تا به اقلیم وجود این همه راه آمدهایم
اگر قرار باشد دوباره به سرحد عدم برگردیم؛ پس ماندن چه کمکی در حرکت بهسوی اقلیم وجود خواهد کرد. تندروها خطیتر (سادهتر) از آن هستند که درک کنند پزشکیان آخرین فرصت است. به همان دلایلی که آمد. عقلایشان شیرفهمشان کنند.»