رویداد۲۴| صدور حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بینالمللی برای نتانیاهو و گالانت در روزهای اخیر با واکنشهای بسیاری همراه بوده است. از حمایت اروپاییها گرفته تا مقاومت آمریکا.
این موضوع، اما همچنان محل بحث و تحلیل است. مثلا روزنامه «جمهوری اسلامی» با استقبال از صدور این حکم نوشته بود: «دیوان کیفری فاقد پلیس است و نمیتواند برای اجرای حکم خود اقدام نماید. به همین دلیل، باید کشورهای عضو دیوان برای بازداشت نتانیاهو و گالانت اقدام کنند و با حمایت اجرائی از این نهاد بینالمللی، راه را برای مجازات این جنایتکاران بزرگ هموار نمایند. صدور حکم دیوان، تحقق خواسته ملتهای آزاده جهان بود. در عین حال، اقدامات بینالمللی برای اجرای حکم پایان دادن به جنگ غزه و لبنان و ملزم ساختن رژیم صهیونیستی به الزامات حقوقی جنایاتی که مرتکب شده است، باید مکمل این حرکت پسندیده دیوان کیفری بینالمللی باشند.»
این روزنامه در شماره امروز نیز به همین موضوع پرداخته و تاکید کرده که «حکم جلب نتانیاهو و گالانت که دیوان کیفری بینالمللی آنها را جنایتکاران جنگی دانسته، بسیاری از دولتها را نیز به صحنه آورده و به ملتها نزدیک کرده است. با اینحال، دولت آمریکا همچنان از حکم قانونی دیوان کیفری بینالمللی سرپیچی و برخلاف جهت ملتها حرکت میکند. اکنون نوبت دولتهاست که تکلیف خود را با دولت آمریکا که هنوز هم «شیطان بزرگ» است، روشن کنند.»
روزنامه اصلاحطلب «هممیهن»، اما صدور این حکم را شروع فصل جدیدی در تاریخ اسرائیل دانسته است. «هم میهن» در سرمقاله امروز خود با اشاره به جنایات اسرائیل به خصوص در یک سال اخیر نوشته است: «از این مرحله است که سقوط بنیامین نتانیاهو و دولت اسرائیل آغاز میشود. ابتدا اعتراضات سیاسی جهانی، سپس شکایت آفریقای جنوبی و اکنون در مهمترین اقدامی که پیشتر قابلتصور نبود، صدور حکم دادگاه کیفری بینالمللی برای بازداشت نتانیاهو و گالانت (وزیر جنگ سابق) است.»
این روزنامه اصلاحطلب ادامه داده است: «مهمتر از این، الزام کشورهای عضو به اجرای آن است که کشورهای غربی اغلب عضو هستند و اعلام آمادگی برای اجرا هم کردهاند. حکم دادگاه بینالمللی که یک گام بزرگ و روبهجلوست؛ همزمان شده با ابراز کینه و نفرت مردم غرب علیه نژادپرستان صهیونیست. اتفاقات آمستردام نمونهای زیرپوستی است که به دلیل حادثهای آشکار شد.»
«هم میهن» تاکید کرده که «هدف از آنچه که گفته شد این است که بدانیم سیاست و اقدامات ما ممکن است تبعات کوتاهمدت مطلوبی داشته باشد؛ ولی در میانمدت و بلندمدت زیانبار خواهد بود و بر عکس نیز درست است. ممکن است که سیاستمدار بنا بر منفعتی دروغی بگوید یا ظلمی نماید و خیال خودش را از بابت عوارض معینی آسوده کند؛ ولی در ادامه متوجه خواهد شد که اقدام نادرست مزبور چگونه علیه او عمل کرده است. مشکل دیگر اتکای صرف به قدرت نظامی و کشتار است. ممکن نیست که بهتنهایی با قدرت نظامی بتوان جایی را گرفت و حفظ و موقعیت خود را بهصورت پایدار تحکیم کرد، مگر اینکه سایر مؤلفههای قدرت و از همه مهمتر اقتصاد و سیاست اعم از داخلی و خارجی نیز مستحکم و مورد حمایت قدرت نظامی باشند.»
به اعتقاد نویسنده این یادداشت «صدور حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ پیشین اسرائیل را میتوان آغاز مرحله جدیدی از تاریخ این رژیم دانست. اسرائیل دیگر هیچگاه به جای قبلی باز نخواهد گشت. آینده صحت این ادعا را روشن میکند.»