رویداد ۲۴| سیما پروانهگهر: در میانه تک و پاتک دولت پزشکیان با طیفی از مجلس دوازدهم و نیروهای سعید جلیلی و جبهه پایداری بر سر موضوع حضور محمدجواد ظریف در دولت و معاونت ریاست جمهوری، یک شکاف قدیمی در دل اردوگاه اصولگرایی نیز دوباره رخ نموده است.
مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ نشر و آثار رهبر انقلاب در توئیتی اظهارات مجید انصاری، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبرانقلاب را تایید کرده و این موضوع با موضع گیری جدی منتقدان حضور ظریف در دولت مواجه شده است، از مالک شریعتی چهره نزدیک به علیرضا زاکانی که در توئیتی مساله «صحت و اعتبار» گفتههای فضائلی به عنوان موید اظهارات رهبری را زیر سوال برده است تا پایگاه خبری رجانیوز نزدیک به جبهه پایداری و چهرهای از دولت سابق که زبان به نقد گشودند که فضائلی نظر رهبرانقلاب را ناقص نقل کرده است. رجانیوز همچنین به موضوع روزهای اخیر بین کیهان و فضائلی نیز اشاره کرد.
فراتر از این موضوعات، وقتی محمدباقر قالیباف رییس مجلس دوازدهم در جلسه علنی روز یکشنبه هفته جاری اظهارات فضائلی و نقل قول او از رهبر انقلاب را تایید کرد حمید رسایی از اصلیترین چهرههای پیگیر برای کنار رفتن ظریف از دولت از قالیباف و فضائلی انتقاد و تلویحا گفت که فضائلی سخنگوی دفتر رهبری نیست.
این مناقشه البته سابقه دار است. این نخستین بار نیست که مهدی فضائلی به عنوان عضو دفتر نشر و حفظ آثار رهبری انقلاب در کسوت «سخنگوی غیررسمی نظام» ظاهر و با راستگرایان اصولگرا وارد تنش لفظی شده است.
اردیبهشت ماه سال جاری وقتی اجرای طرح نور در خیابانها در شمایل بازگشت گشتهای ارشاد با واکنشهای مختلفی رو به رو شده بود، مهدی فضائلی در مطلبی که در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، به نقل از آیت الله خامنهای نوشت: «کشف حجاب، هم حرام شرعی است هم حرام سیاسی است…منتها…دشمن با نقشه و برنامه وارد این کار شده، ما هم باید با برنامه و نقشه وارد شویم. کارهای بیقاعده و بدون برنامه نباید انجام بگیرد»
در این متن تاکید شده بود که «به تازگی برخی مسوولان بهدلیل کارهای بیقاعده در حوزه حجاب تذکر دریافت کردهاند».
این توئیت کافی بود تا مدافعان طرح نور از کیهان تا نیروهای نزدیک به سعید جلیلی و جبهه پایداری با ظرفیت رسانههای مکتوب و فضای مجازی و شبکههای اجتماعی داخلی علیه فضائلی بشورند.
این حجم از هجمه علیه فضائلی در حالی بود که حساب رسمی دفتر رهبر انقلاب با عنوان «رسانهنگار» نیز توییت فضائلی را بازنشر کرده بود با این وجود کانالهای ایتا که از توییت فضائلی فریاد وامصیبتا سر داده بودند بدون توجه به پیام این بازنشر به نقدهای تند خود ادامه دادند.
با بالا گرفتن انتقادات از فضائلی، توییتی قدیمی از او بازنشر شد که شائبه عقبنشینی او از ادعای «تذکر» را ایجاد کرد. فضائلی، اما ساعتی بعد در همین زمینه تاکید کرد: «ساعاتی است توییت زیر به عنوان توییت جدید بنده و به عنوان عقبنشینی از توییت قبل در حال بازنشر است؛ ضمن تایید محتوای این توییت که مربوط به حدود ۱.۵ سال پیش است تاکید میکنم توییت دیروز به قوت خود باقی است.»
بعد از نشر توییت مهدی فضائلی حسین شریعتمداری، دریادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: «رهبری سخنگو ندارد؛ شما از چه موضعی توییت کردهاید؟»
در یادداشت مدیرمسوول کیهان آمده بود که بیت رهبری «سخنگو» ندارد و چنانچه تذکری ضرورت داشته باشد، مستقیماً و با ذکر ماخذ «توسط آقایان گلپایگانی و حجازی» به اطلاع مخاطبان آن، اعم از مسوولان یا مردم میرسد. شریعتمداری تاکید کرده که «بیت رهبری» حتی از به کارگیری واژه «یک مقام آگاه» نیز بهشدت پرهیز میکند.
شریعتمداری همچنین خطاب به مهدی فضائلی نوشت که نظری که به رهبری «نسبت دادهاید، خارج از روال یاد شده و از جانب شما، دور از انتظار بوده است».
مقاله تند شریعتمداری علیه فضائلی، اما نقطه پایان کار نبود. روز گذشته مهدی فضائلی با انتشار شعری با دستخط رهبری که سروده خود ایشان بود و تاکید بر اینکه بخشی از این شعر در جلسات تصمیمگیری درباره عملیات وعده صادق قرائت شد، پیام روشنی برای شریعتمداری و منتقدان سرسخت خود در ایتا و خارج از ایتا فرستاد. پیامی که تلویحا میگوید «چه کسی» در «چه جایگاهی» قرار دارد.
مهدی فضائلی پیش از عضویت در دفتر حفظ و نشر آثار رهبری به مدت ۵ سال مدیرعامل خبرگزاری فارس بود. مواضع او در تمامی این سالها یک تصور و مختضات روشن را ارائه میدهد؛ اصولگرای خالص. مروز اظهارات فضائلی در دو دهه گذشته به اندازهای کلید واژه و موضعگیری در اختیار همه قرار میدهد که فضائلی را اصولگرایی محکم و پابرجا بدانیم؛ از موضع گیریها در برابر رخدادهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ که فضائلی با عنوان «فتنه ۸۸» از آن یاد میکند تا ارزیابی و تایید و ایدئولوژینویسی برای «۹ دی» در ساختار سیاسی نظام.
حتی وقتی محمد گلپایگانی، رئیس دفتر رهبری در مراسم آیتالله حسن صانعی پس از سالها در کنار سید محمد خاتمی قرار گرفت، فضائلی با یادآوری موضوعات مربوط به سال ۸۸ نوشت: «خسارتهای سنگین مادی و معنوی فتنه ۸۸ فراموش نمیشود و افراطیون یک جریان نمیتوانند با خلق یک صحنه یا بهره برداری از یک صحنه تصادفی و ناخواسته نقش عوامل موثر در آن فتنه را کمرنگ یا محو نمایند.»
با این وجود فضائلی در یک دهه گذشته چندین بار در مقابل طیف خاصی از اصولگرایان قدعلم کرده و با نقل قولهایی باعث موضع گیری آنها علیه خود شده است.
وقتی احمد علم الهدی امام جمعه مشهد گفته بود که «اینهایی هم که روسری از سر برمیدارند و برای رضایت آمریکا کشف حجاب میکنند، بدانند که آمریکا به آنان به چشم همان روسپیهای کودتای ۲۸ مرداد نگاه میکند»، فضائلی خطاب به علم الهدی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اینکه دولتمردان منحط آمریکا به زنان ما ولو متاسفانه بی حجاب چگونه نگاه میکنند مهم نیست، مهم نگاه امثال جنابعالی است. یادآور میشوم که مقام معظم رهبری به ائمه جمعه رفتار پدرانه با "همه" را توصیه و چند بار تکرار فرمودند.»
وقتی معصومه منصوری اصل عضو شورای مرکزی شریان و از چهرههایی که از نظر فکری به علی اکبر رائفی پور نزدیک است، در صداوسیما جمله کذایی «مملکت مالی حزب اللهی هاست» را گفت فضائلی سکوت نکرد و در توئیتی نوشت: «این انقلاب یک انقلاب الهی است و پایه اصلی آن مردمند… این انقلاب متعلق به مردم است … هیچ کسی، هیچ قشری، نمیتواند و نباید ادعای مالکیت این انقلاب را بکند. خود را مالک بداند دیگران را مستاجر… صاحب این انقلاب مردمند.»
مهدی فضائلی حضور پررنگی در توئیتر در بیان مواضع و نکات مبهم مطرح شده در رسانهها درباره دفتر آیت الله خامنهای دارد. وقتی فضائلی درباره رای رهبری، موضوع عملیات وعده صادق و یا مواردی از قبیل «دستوران رهبری برای عفو» و «برنامههای سخنرانی رهبری» توئیت زده و توضیحاتی ارائه میدهد هرگز هیچ چهره یا طیفی از اصولگرایان در این انتساب و صحت نقل قول و توضیح تشکیک نمیکنند، اما وقتی پای مواردی از قبیل حجاب و محمدجواد ظریف به میان بیاید به یکباره بخشی از اصولگرایان؛ از حسین شریعتمداری و کیهان تا رسایی و رجانیوز و جلیلیون علیه فضائلی میشورند و در میزان ارتباط و نسبت او با دفتر آیت الله خامنهای مدعی تشکیک میشوند.
فارغ از این که شریعتمداری در کیهان یا رسایی در مجلس یا بازماندگان دولت قبل و نیروهای پایداری در رجانیوز از این مساله خوششان بیاید یا خیر، اما به نظر میرسد فضائلی به عنوان سخنگوی غیررسمی نظام تلقی میشود. حال اگر راستگاران اصولگرا دایره شان را به اندازهای تنگ کرده و دلسوزان نظام را به حدی خالص کرده اند که «مهدی فضائلی» هم از آن بیرون بیافتد، داستان دیگری است. داستانی که چند سالی از آغاز آن میگذرد و الگوریتم جدیدی در اردوگاه اصولگرایی و حلقه سخت حاکمیت را ترسیم میکند.
همه اینهایی که در مقاله بالا اسم برده شده تشنگان قدرت اند . جاییکه اقتضاء میکند با هم همراهی میکنند ولی در نهایت به حذف یکدیگر اقدام میکنند . صدها و هزارها نمونه در همین نیم قرن اخیر در ایران هست که دوستان و همراهان 50 ساله چگونه باعث حذف هم از قدرت و صحنه روزگار شدند ! شریعتمداری سخنگویی نظام ! را پشت قباله خود میداند و تا الان در اختیار خود میدانست . فضائلی را رقیبی بالقوه می بیند . این است که هر جاییکه امثال رسایی شلوغ میکنند ایشان وارد میشود تا فضائلی را بی اعتبار کند . غافل از اینکه کیهان هر چه بگوید ؛ جامعه عکس آنرا عمل میکند ! رسایی و امثال او را سیاست مدار بحساب نیاورید . اینها کاریکاتور شعبان جعفری هستند !!!!