رویداد۲۴| محمدباقر قالیباف روز چهارشنبه و در صحن علنی مجلس تاکید کرد که انتصاب ظریف غیرقانونی است. او در نشست رسانهای اخیرش نیز به ظریف توصیه کرد که کنارهگیری کند! این رویکرد او با حواشی و انتقادات بسیاری همراه بود.
انتظار میرفت حالا که حرف از وفاق است و دولت پزشکیان همه تلاش خود را برای تحقق این مهم به کار گرفته - به قول برخی اصلاحطلبان دولت را تبدیل به گوشت قربانی کرده و به هر گروه و طیف مخالفی سهم داده است - از سوی مجلس نیز رویکرد مشابهی ببیند؛ لذا وقتی قالیباف گفت اگر «جای ظریف بودم با ظرافت کنار میرفتم»، این سخن وی با واکنشها و عمدتا انتقاداتی همراه شد. به خصوص که پیشتر هم مجلس دوازدهم با مخالفت با فوریت لایحه انتصاب افراد در مشاغل حساس در مسیر دولت و مشخصا ظریف سنگ اندازی کرده بود.
در همین راستا، روزنامه اصلاحطلب «هممیهن» تیتر زده بود «عبور از وفاق». «کیهان»، اما از واکنشها و انتقادها اصلا خوشش نیامد و امروز تحت عنوان «فحاشی به رئیس مجلس فقط به خاطر یادآوری قانون!» حسابی به منتقدان قالیباف و مشخصا «هممیهن» تاخته است.
در این بین روزنامه اصولگرای «فرهیختگان» سعی کرده تحلیل جدیتری از رفتار سیاسی قالیباف ارائه دهد. این روزنامه نوشته: «قالیباف تلاش میکند سرنوشتی مانند لاریجانی پیدا نکند که عملاً شریک سیاسی روحانی شد، او ضمن حمایت از دولت با پزشکیان مرزبندی میکند».
«فرهیختگان» هم مثل کیهان از انتقاد به قالیباف دلخور است و این انتقادات را «تسویهحساب سیاسی» گذاشته است. نوشته: «نکته مهمی که در همه ادوار مختلف مجلس مورد توجه قرار دارد این است که مجلس میبایست روی خط باریکی حرکت کند که هم استقلال خود را حفظ کند و وظیفه نظارتی خود را اجرا کند، هم به دولت کمک کند تا برای حل مشکلات کشور گام بردارد. قرار گرفتن میان این دو مسیر که نه مجلس را تبدیل به وکیلالدوله کند، نه منجر به این امر شود که برای دولت مانعتراشی کند، کار سادهای نیست. در نگاه به آنچه این روزها میان مجلس و دولت میگذرد، اما به نظر میرسد قالیباف تلاش دارد تا در میانه این خط باریک حرکت کند.»
این روزنامه اصولگرا لاریجانی و نوع مواجهه او با دولت روحانی را مثال زده و نوشته: «نمونه روشن افتادن مجلس در دام حمایت تمامقد از دولت را میتوان در مجلس دهم و در ماجرای تصویب برجام بهوضوح مشاهده کرد. خروجی آن نتیجتا منجر شد تا در کنار نارضایتی که جامعه از دولت نسبت به نتیجه نرسیدن برجام و گره زدن معیشت به سیاست خارجی داشت، مجلس هم بهعنوان یکی از مقصران وضع موجود شناخته شود و رئیس وقت مجلس که برای همراهی دولت گام برداشت نیز در کنار دولت به عنوان عامل وضع موجود شناخته شود. این تجربه روشن حالا مقابل چشم بهارستان قرار دارد. به نظر میرسد قالیباف تلاش دارد تا در عین اینکه به دنبال همراهی با دولت برای پیشبرد امور است در مسیری که علی لاریجانی حرکت کرد، نرود و بهعنوان عامل وضع موجود شناخته شود.»
این روزنامه در ادامه اصلاحطلبان به اختلاف افکنی بین دو قوه متهم کرده و نوشته: «بهتر آن است اصلاحطلبان در مواجهه با بهارستان به این موضوع توجه کنند که مجلس یک قوه مستقل است که برمبنای قانون میتواند در مواردی نظری برخلاف دولت داشته باشد. در این چهارچوب محکوم کردن مجلس به پشت کردن به وفاق، صرفا بهعنوان تلاش برای اعمال فشار به مجلس برای حرکت در مسیر خواست دولت تلقی میشود. نکته دیگر آنکه انتقادات تند برخی رسانههای اصلاحطلب به مجلس نیز درست در نقطه مقابل وفاق قرار میگیرد، اینکه مجلسیها تنها بهخاطر رای منفی به یک فوریت لایحه مورد انتقاد قرار میگیرند، جدای از اعمال فشار باب اختلافافکنی و تقابل میان دو قوه را باز میکند، آن هم در شرایطی که در واقعیت ممکن است تقابل مهمی وجود نداشته باشد و موضوعات مهمتری وجود دارد که دولت و مجلس میبایست با همراهی آن را جلو ببرند.»