رویداد۲۴| روزنامه جوان با یک بلاگر مذهبی که او را جهادگر فضای مجازی مینامد، گفتگو کرده و از این گلایه دارد که بلاگرهای ساختارشکن حمایت میشوند مذهبیها نه!
روزنامه جوان نوشت: برخی جوانان در چند سال اخیر با اقدامات خودجوش و آتش به اختیار، وارد کارزار فرهنگی و سیاسی با ضدانقلاب شدهاند. صفحه حسین آقا در فضای مجازی از ابتکارات چند جوان بود که توانست در چند ماه فقط با نقد طنازانه عالیه سلطنتطلبان به تعداد بیش از صد کا دنبالکننده در اینستاگرام دست پیدا کند. به همین بهانه با مدیر و بازیگر این صفحه حسین جنتی گفتگو کردیم:
شما در قالب طنز کار میکنید، فکر میکنید طنز چه اندازه میتواند در فضای مجازی تأثیرگذار باشد؟
بله الحمدلله رشد صفحه خوب بودهاست، طی چند ماه تقریباً چهار کا (چهارهزار) دنبالکننده فعال به آن اضافه شد. حرف خود را با زبان شوخی و طنز میزنیم تا تأثیر و ماندگاری بیشتری داشتهباشد، جالب این است که صدای مخالفان را درآوردهاست، چون جنس حرفها به گونهای است که طرف مخالف جواب میدهد و یک نوع بحث و تعامل ایجاد میشود، اینجا خود مخاطب از روی حرفها متوجه درستی و غلطبودن صحبتها میشود، هدف این بود تا از این طریق یک بلوغ دینی برای خود و دیگران شکل بگیرد.
صفحه آتی سکولار ۳۱۳ متعلق به شماست؟
در ابتدا این صفحه متعلق به من بود و میخواستم مباحثی، چون نقد جدایی دین از سیاست را کار کنم؛ مسئلهای که ریشه تاریخی دارد و آسیب زاست تا در قالب طنز به آن بپردازم، بعداً اسمش را تغییر دادم، ولی چند سال بعد با همین اسم دوستان کار کردند.
شما اصالتاً مشهدی هستید. با بلاگرهای مشهد هم ارتباط دارید؟
من فقط مشهد به دنیا آمدم که برایم افتخار است، اما بزرگ شده تهران هستم. با دوستان مجازی در مشهد و سایر شهرها ارتباط دارم؛ چه بلاگرهای انقلابی و چه خاکستری فرقی ندارد، به نظرم اگر تعامل صورت بگیرد، کمک به رفع شبهات میکند. در همین راستا چند همایش هم با کمک دوستان در قم و مشهد برگزار کردم تا با دوستان مجازی در فضای حقیقی هم تعامل و آشنایی داشتهباشیم و برای رشد هم کمک کنیم.
منابع اطلاعاتی خود را چگونه تأمین میکنید؟
یکسری مطالعه از قبل داشتم، یکسری هم باید حین کار داشتهباشم و، چون بدون شناخت و مطالعه نمیتوان کار کرد، با استادان و کارشناسانی هم ارتباط میگیرم؛ یکسری سوژه را هم به صورت شبهه پیاده میکنم تا درباره آن اطلاعاتی ارائه شود و یکسری هم اتفاقات روز و تاریخی هستند که در قالب طنز کار میکنم.
از طرف جبهه انقلاب حمایت هم میشوید؟
حقیقتاً جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی آن طوری که باید در عمل وجود خارجی ندارد. متأسفانه افراد سیاسی مختلف فضا را حزبی کردهاند برای همین من سعی میکنم با همه رفیق باشم. به نظرم اگر جبهه انقلاب بتوانند این اختلافات را مدیریت کنند، هم خوب است تا همه در این شرایط فضای مجازی با هم باشند.
تا به حال در فضای مجازی تهدیدی هم شدهاید؟
خیلی زیاد؛ البته اینها لاتهای مجازی هستند که در واقعیت جرئت جسارت ندارند. در طول شبانهروز صدها بار تهدید شدم، چه در اکانتها و چه در دایرکتها، اما اهمیتی نمیدهم و افتخار میکنم که باعث شدهام صدای آنها دربیاید، اینها همانهایی هستند که اگر دستشان برسد، از هیچ چیز ابایی ندارند، ولی من آرزویم شهادت است؛ هر چند بچه دارم و وابسته به دنیا هستم، اما دوست دارم در این مسیر مبارزاتی پیش بروم و در راه انقلاب اسلامی و امام زمانم شهید بشوم. نمیدانم شاید اولین شهید فضای مجازی شوم.
در میان تولیدات مجازی که داشتهاید کدام مؤثرتر و پربازدیدتر بوده است؟
اگر بخواهیم براساس تعامل حساب کنیم؛ کلیپهایی که باعث شدند دل ضدانقلاب خالی بشود و نگران گردند مؤثرتر بودهاست. پیرو صحبتی که حضرت آقا داشتند، اینکه هر کس پمپاژ ناامیدی در جامعه تزریق کند، خواسته و ناخواسته در زمین دشمن بازی میکند، من هم میخواهم در زمین دشمن باعث ناامیدی او بشوم و از آن بهره ببرم. مثل پستی که داشتم با این مضمون؛ طرف ضدانقلاب است و پوستر زن، زندگی، آزادی را در دست گرفته یک مرتبه برمیگردد و میگوید مأمورا... خوب اینها باعث میشود در نگاه کاربران که عمدتاً نوجوان و جوان هم هستند، ضعیف و حقیر دیده بشوند و من این گونه تزریقهای ناامیدکننده برای دشمن را مؤثر میدانم.
جالبترین بازخوردی که در این مدت داشتید، چه بودهاست؟
کارهای من طنز معکوس است تا مخاطب در ابهام بماند که با چه کسی هستم. یکبار پستی ساختم که خدا را شکر ۵/۵ میلیون بازدید داشت، به این صورت که یک روز در نمایشگاه کتاب پهپاد شاهد را گذاشتهبودند و من فیلمبرداری کردم و گفتم ببینید شاه چه ساخته کل دنیا از آن میترسند. بازدید زیادی داشت و توانست در فضای مجازی تأثیرگذار باشد. در واقع طنز ظرافتهایی دارد که میتواند مخاطب را به خود جذب کند و ارتباط بگیرد.
توصیه شما برای کسانی که میخواهند وارد این فضا بشوند و تولید محتوا کنند، چیست؟
حتماً مطالعه کنند و به روز باشند و روشهای نوین کار رسانهای را بدانند تا اثرگذار باشند، چون فضای مجازی فضای آموزش نیست، فرد میآید، میچرخد و گذرا میبیند تا سرگرم بشود برای همین در همان چند ثانیه اول باید گل را بزنید تا طرف محتوا را دنبال کند. این کمی سخت است، ولی میتوان کار کرد. کامنتها را با دقت بخوانید و جواب بدهید، چون مخاطب دنبال میکند و نباید اعتمادش را از دست داد.
کدام بلاگرها را موفق میدانید؟
دوستان زیادی در فضای مجازی دارم، هر کدام در بخشهایی مدلهایی را به کار بستهاند که موفق بودهاست. مانند برادران امید و مجید یا حاج آقا روحبخش که مسائل را تبیین میکند. هر کس در مدل خود خلاقیتهایی دارد و موفق هم بودهاست.
چرا بلاگرهای مذهبی کمتر حمایت میشوند؟
معمولاً بلاگرهای مذهبی نمیتوانند اسپانسر پیدا کنند، برعکس بلاگرهایی که رفتارهای ساختارشکنانه دارند، از سوی شرکتها و مؤسسات به شدت حمایت میشوند، چون تصور میکنند از طریق پیجهای مذهبی نمیتوانند سودی کسب کنند و با نگاه محدودی که دارند، آن را سودده نمیدانند در صورتی که در میان بچههای مذهبی و انقلابی افراد حرفهای و کاربلدی هستند که خیلی خوب تولید محتوا میکنند و با مخاطبان ارتباط خوبی هم دارند و موفق هستند.
شما تبلیغاتی هم داشتهاید؟
تبلیغاتی از بعضی فروشگاهها داشتهام، حتی فروشگاهی بود که تبلیغش را به من داد و گفت این را به شما میدهیم تا پول به جیب شما برود، نه بازیگران و بلاگرهای نامتعارف. این حرفش جالب بود.