صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 18
کد خبر: ۳۹۴۳۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۷ - ۲۶ آذر ۱۴۰۳

کنایه سنگین روزنامه اصلاح‌طلب به مجلس: خفتن نیمروز آن ظالم از بیداری‌اش بهتر است

هم میهن نوشت: بحران مشروعیت و میزان نمایندگی مجلس، طبیعتاً بر کارکرد و خروجی آن نیز تاثیر می‌گذارد و آن را به‌جای نهاد نمایندگی مردم، گاه به نهادی ضدمردم تبدیل می‌کند. در واقع، اینجا ما با یک شوخی فلسفی مواجهیم که فلسفه پارلمانتاریسم را به چالش می‌کشد.

رویداد۲۴| رفتار‌های پرحاشیه نمایندگان مجلس در روز‌های اخیر انتقادات بسیاری را روانه خانه ملت کرده است. رسانه‌های مختلف اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا نیست به جایگاه مجلس، شان نمایندگی، وظایف مهم این نهاد، پول و وقتی که هدر می‌رود و ... تذکر داده و خواستار تغییر رویه نمایندگان مجلس هستند. برخی نیز درباره چرایی بروز این وضعیت و جای خالی بزرگان در بهارستان سخن می‌گویند. 
روزنامه اصلاح‌طلب هم میهن، اما در شماره امروز خود به حواشی اخیر واکنش نشان داده و با اشاره به اینکه خروجی چنین مجلسی از اعتبار خواهد افتاد، نوشته: «بدیهی است که مجلس متشکل از چنین نمایندگانی، نه از سوی رای‌دهندگان جدی انگاشته می‌شود و نه در مناسبات قدرت، فراتر از یک شوخی و محل بازی تلقی می‌شود و حداکثر وسیله‌ای است برای امتیازستانی از فلان وزیر یا استاندار یا مقام دولتی.
بحران مشروعیت و میزان نمایندگی مجلس، طبیعتاً بر کارکرد و خروجی آن نیز تاثیر می‌گذارد و آن را به‌جای نهاد نمایندگی مردم، گاه به نهادی ضدمردم تبدیل می‌کند. در واقع، اینجا ما با یک شوخی فلسفی مواجهیم که فلسفه پارلمانتاریسم را به چالش می‌کشد. دو طرح جنجالی مجلس یازدهم («مصونیت» با هدف سلب هرچه بیشتر حق آزادی انتشار و انتقال اطلاعات شهروندان و «حجاب» با هدف سلب هرچه بیشتر حق آزادی پوشش و سبک زندگی شهروندان) نماد‌های بارز این شوخی فلسفی با مجلس است.»
سردبیر هم‌میهن نوشته: «شوخی اخیر البته همچون برخی کاریکاتور‌ها نه خنده‌آور و تمسخرآمیز که مصداق «طنز سیاه» است؛ طنزی که در آن، نهاد مدعی نمایندگی مردم چنان کژکارکرد و وارونه می‌شود که مردمان از ترس خروجی‌های آن، به نهاد‌هایی پناه می‌برند که به محدودسازی و امنیتی کردن معروف و مشهورند.
در واقع، شوخی رعب‌آور با مجلس آن است که برای جلوگیری از ابلاغ و اجرای قوانین آن، باید به شورای‌عالی امنیت‌ملی پناه برد؛ نه چند نماینده تازه‌کاری که سر شوخی و بازی بر سر رای یکدیگر را باز می‌کنند.»
وی در پایان نوشته: «مجلسی که فلسفه‌اش به شوخی گرفتار است، بیشتر به همین بازی‌های کودکانه مشغول باشد، ضررش کمتر است. چنان‌که سعدی علیه‌الرحمه، خفتن نیمروز آن ظالم را به از بیداری‌اش می‌دانست...»

نظرات شما