صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 18
کد خبر: ۳۹۴۷۱۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۵ - ۲۸ آذر ۱۴۰۳

کاهش یک میلیون تنی تولید فولاد در ۸ ماهه ۱۴۰۳

بر اساس گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در هشت ماهه نخست سال 1403 نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش یک میلیون تنی مواجه شده است.

رویداد ۲۴- به گزارش آهن آنلاین- گزارش اخیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تصویری روشن از چالش‌های پیش روی صنعت فولاد کشور در سال ۱۴۰۳ ارائه می‌دهد. محدودیت‌های گسترده برق و گاز در کنار سایر عوامل، به‌شدت بر تولید فولاد و زنجیره تامین آن تأثیر گذاشته و منجر به کاهش تولید در بخش‌های مختلف شده است.

اصلی‌ترین عامل کاهش تولید فولاد در ۸ ماهه گذشته، محدودیت‌های برق و گاز بوده است که به‌ویژه در بخش تولید شمش فولادی تأثیر قابل‌توجهی داشته است. افت تولید مقاطع طویل نشان از کاهش تقاضا در بازارهای داخلی و وجود مازاد تولید دارد. افزایش صادرات گندله سنگ آهن درحالی صورت گرفته است که تولید آن کاهش یافته است. این امر می‌تواند نگرانی‌هایی را درخصوص تامین مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان آهن اسفنجی ایجاد کند.

بیشترین کاهش تولید در بخش ورق سرد مشاهده شده است که همزمان با افزایش واردات این محصول و خالی ماندن ظرفیت‌های تولید داخلی بوده است. افزایش تولید آهن اسفنجی تا حدودی توانسته است تعادل بازار فولاد و آهن آلات را در زمان محدودیت‌های گازی حفظ کند. کاهش تولید مقاطع طویل نشان از رکود در بازارهای مصرفی فولاد دارد.

تدابیر اتخاذ شده و چشم‌ انداز آینده

تعیین نرخ توافقی برای ارز صادراتی یکی از تدابیر اندیشیده شده است، تصویب این مصوبه می‌تواند انگیزه صادرات فولاد را افزایش دهد. توقف ارز نیمایی نیز می‌تواند بر افزایش صادرات فولاد مؤثر باشد. پیش‌بینی می‌شود با ادامه محدودیت‌های انرژی در زمستان، تولید فولاد همچنان با چالش مواجه شود.

 

گزارش حاضر نشان می‌دهد که صنعت فولاد کشور با چالش‌های جدی مواجه است. برای بهبود وضعیت تولید و صادرات فولاد، رفع مشکل کمبود برق و گاز در صنایع فولادی ضروری است.

با حمایت از تولیدکنندگان داخلی و کاهش وابستگی به واردات، می‌توان به بهبود وضعیت تولید و اشتغال در این صنعت کمک کرد. همچنین با ایجاد تعادل بین عرضه‌وتقاضا در بازار داخلی، می‌توان از افت قیمت‌ها و کاهش سود تولیدکنندگان جلوگیری کرد و باتوجه‌به محدودیت‌های داخلی، توسعه صادرات می‌تواند به حفظ تولید و اشتغال در این صنعت کمک کند.

برگرفته از آهن آنلاین:

https://ahanonline.com

 

نظرات شما