رویداد۲۴| روزنامه هممیهن در سرمقاله امروز مروری بر مسائل و بحرانهای موجود کرده تا بگوید که این وضعیت یک باره ایجاد نشده و محصول یک فرایند و سیاستگذاریهای اشتباه طی سالیان است.
این روزنامه با طرح این سوال که «چرا جامعه ما پرمسئله است؟» نوشته: «همه این مسائل از دو دهه پیش بهطور مکرر از طرف کارشناسان تذکر داده شده است ولی ساختار مدیریتی و سیاسی ایران هیچگاه نتوانسته است، به حدی از وفاق و هماهنگی برسد که حل آن مسائل را در دستور کار خود قرار دهد و اجازه ندهد که به نقطه خطرناک برسند.»
هم میهن به تحریم، وضعیت انرژی، قیمت دلار، مسائل زنان و ... اشاره کرده و نوشته: «سیاست دیم نداریم که به امید تحولات مثبت و بارش قدرت و تغییر موازنه قوا به سود ما بنشینیم و منتظر بمانیم. سیاست محل بروز عقلانیت برای تامین خیر عمومی است.»
این روزنامه اصلاحطلب افزوده است: «سیاست محلی برای به روز کردن مواضع در برابر تغییرات گوناگون است. نشست شورای امنیت درباره فعالیت هستهای ایران و بحث بلاموضوع کردن برجام نیز گام جدیدی است که دیر یا زود برداشته میشد ولی هنوز هیچ سیاست روشنی در مواجهه با این اقدام غربیها اعلام نشده است.
شاید هم امکان اعلام عمومی آن نباشد ولی بر حسب تجربه باید بگوییم که کمتر امیدی به کوشش برای حل آن وجود دارد. نه اینکه کسی نخواهد حل کند بلکه به این علت که تفاهم و وفاق لازم در سطح قدرت وجود ندارد که بخواهند یا اگر خواستند، بتوانند این را حل کنند.»
همین میهن در پایان نوشته: «بدون تردید بخشی از رقبای دولت نهتنها نگاه ملی با هدف تامین خیر عمومی و منافع ملی ندارند بلکه دنبال بدتر شدن شرایط هستند، زیرا بهخوبی میدانند که حل مسائل در گرو حذف نگاههای ضدتوسعهای آنان است.
آنان از یک سو ایراد میگیرند که چرا دولت به مسئله زنان و فیلترینگ و سیاست خارجی میپردازد؟ باید برود کمبود برق و قیمت دلار را حل کند ولی همزمان خودشان جز به این موضوعات آن هم به شکل ویرانگر به مسئله دیگری نمیپردازند.
در این دو دهه با همه مسائل همینگونه برخورد شده است. زلزله، آب، آلودگی هوا، حاملهای انرژی، نشست زمین، مسائل اجتماعی، حتی هنگامی هم که به مسئله جمعیت پرداختند بهجای سرمه کشیدن به چشمش دارند بدترش میکنند.»