صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 23
کد خبر: ۳۹۴۸۲۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۳ - ۲۹ آذر ۱۴۰۳

لاریجانی: مکانیسم ماشه در برجام فاجعه است

محمدجواد لاریجانی با بیان اینکه امروزه غربی‌ها ما را از مکانیزم ماشه می ترسانند، گفت: آمریکا از توافق برجام خارج شد ولی دولت آقای روحانی گفت ما به این قرارداد تعهد داریم، حال آنکه ما بی‌دلیل خود را متعهد کردیم و سپس مکانیزم ماشه را نیز پذیرفتیم.

رویداد۲۴|محمدجواد لاریجانی امروز در همایش وحدت حوزه و دانشگاه با عنوان «علوم انسانی و راهبرد مقاومت» که در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم برگزار شد، گفت: فتنه ۸۸ عنصر کلیدی، چون «رای من کو» را دنبال می‌کرد. برخی می‌گویند که این مسأله به دلیل درگیری دو نامزد و حمایت مردم از دو نامزد بود. این مسأله یک نوع فهمی بود که تبلیغ شد ولی فهم آن دقت خاص می‌خواهد. تئوری این فتنه تئوری دقیقی بود و آن هم انقلاب رنگین بود که ۱۰ سال قبل‌تر از سوی افرادی، چون مک کین نهادینه شده بود. آقای مک کین که دوبار به ایران آمد بیان کرد که چرا به امثال آقای سروش اجازه تدریس در این دانشگاه‌ها نمی‌دهید؟ من به ایشان گفتم که چرا در دانشگاه خودتان به ایشان اجازه تدریس نمی‌دهید که گفت من برای شما گفتم نه برای خودمان.

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بیان کرد: فتنه ۱۴۰۱ با نکته کلیدی زن، زندگی، آزادی بود که قطعا یک شبه انجام نشد بلکه از پیش‌تر تئوریزه شده بود. ۷ سال پیش‌تر آثار نویسنده‌ای به نام ژیژک در کشور ما ترجمه می‌شد و این مطالب به شکل گسترده در دانشگاه‌های تبلیغ می‌شد. این تئوری که به انقلاب‌های بی سر معروف شد و از سوی بنیانگذاران رژیم صهیونیستی بنیانگذاری شد معتقد بودند اگر نتوانستیم یک حکومتی را ساقط کنیم قوانین کلیدی آن جامعه را از بین ببریم.

وی گفت: امروزه در قوانین کیفری ایتالیا اگر کسی زنای محصنه کند با رجم مواجه می‌شود، ولی این قانون اعمال نمی‌شود. تلاش آنها این است که این قوانین را در کشورهایی، چون ایران از بین ببرند که روی چند قانون زنا و شرب خمر و حجاب کار می‌کنند.

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی افزود: مسأله کشف حجاب در کشور ما بخشی از یک پروسه دقیق و حساب شده است و مقابله با این امر نیز روش‌های خاص خود را دارد. البته قانون عفاف و حجاب نیز یک خاکریز عقب نشینی دارد و حتی قوانین قبلی نیز در مقام اجرا نیز به خوبی عمل می‌کرد. اینکه بگویند شکم مردم را سیر کنید و بعد بگویید حجاب داشته باش، همان راهبردی است که غربی‌ها دنبال آن هستند.

لاریجانی اظهار کرد: یکی از راهبرد‌های آنها این است که به مردم القاء کنند که همه خسته هستند و نباید دیگر به مردم کاری داشت. در تحولات اخیر سوریه همه به این نتیجه رسیدند که این گروه سلفی دست پرورده خود اسرائیل است و هیچ واکنشی به حمله‌های اسرائیل نداشت و اردوغان نیز نقاب خود را به خوبی برداشت. یعنی مشخص شد که این انقلابی که انقلاب گران آن از کسانی که منابع آنها را غارت کردند، حمایت می‌کنند انقلاب نیست. پس همان امری است که مقام معظم رهبری فرمودند کاملا صادق است.

وی ادامه داد: دموکراسی و ولایت فقیه دارای استدلالات عقلی هستند و روش مشارکت عمومی بهترین روش اداره حکومت است.

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی افزود: حرکت دوم، مساله مقاومت است. امام راحل دکترین مقاومت را بر دو پایه استوار ساخت. تا زمانی که ملت‌ها خودشان را از سیطره کشور‌های مستکبر آزاد نکنند به جایی نمی‌رسند. رکن دوم ایشان آن بود که رفع این سیطره امکان پذیر است، زیرا کشور‌های مستکبر نان رعب و وحشت آفرینی خود را می‌خورند. مقاومت از اینجا ناشی می‌شود که تئوری استقلال داشته باشید و قطعا موفق خواهید شد. این مسأله در انقلاب ما نیز رخ داد.

لاریجانی گفت: ارتش رژیم صهیونیستی ضعیف‌ترین ارتش دنیاست، زیرا در این مدت در جایی حمله‌های گسترده هوایی انجام دادند ولی هنوز نتوانستند حماس را شکست دهند و دو شب پیش هم اعلام شد که ۴ هزار نیروی تازه نفس به حماس پیوستند. آنها در لبنان نیز در تجاوز زمینی هیچ توفیقی نداشتند و تنها تلاش می‌کنند با نیروی هوایی توفیقات خود را به دست بیاورند.

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با بیان اینکه امروزه غربی‌ها ما را از مکانیزم ماشه می‌ترسانند، گفت: آمریکا از توافق برجام خارج شد ولی دولت آقای روحانی گفت که ما به این قرارداد تعهد داریم. در آن شرایط باید این توافق را آویزان می‌کردیم، چون طرف اصلی از جایگاه غربی خارج شده بود، ولی ما بی دلیل خود را متعهد کردیم و سپس مکانیزم ماشه را نیز پذیرفتیم.

لاریجانی افزود: مکانیسم ماشه که در برجام آمده یک فاجعه است که این موضوع فقط علیه ایران می‌تواند فعال شود که اگر نوابغ دهر هم جمع می‌شدند این موضع را نمی‌پذیرفتند.

وی گفت: تئوری پردازی باید از مسائل امروز انجام شود. از جمله این تئوری‌ها می‌توان به مسأله جمعیت اشاره کرد. باید از این نظریات شروع کنیم تا به مبانی و مبادی برسیم.

نظرات شما