صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 26
کد خبر: ۳۹۵۴۹۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۹ - ۰۵ دی ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۴ نظر

سازمان مالیاتی: ما یک سوم دنیا مالیات می‌گیریم

رئیس کل سازمان امور مالیاتی می‌گوید: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در دنیا ۲۵ درصد است در حالی که در کشور ما مطابق آمار بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵.۷ درصد و در سال ۱۴۰۲ به حدود ۷.۷ رسیده است.

رویداد۲۴| رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در دنیا ۲۵ درصد است در حالی که در کشور ما مطابق آمار بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵.۷ درصد و در سال ۱۴۰۲ به حدود ۷.۷ رسیده است.

سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، در خصوص طرح نشاندار کردن مالیات مطابق تبصره ماده ۱۰۰، اظهار کرد: فلسفه نشان دار کردن مالیات این است که هم به جهت نظری و هم تجربی هزینه‌های جاری کشور باید از محل درآمد‌های مالیاتی تامین شود. به تأسی از تجارب اکثر کشور‌ها و متناسب با اسناد بالادستی طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها شروع شد تا به تامین منابع پایدار دولت کمک کند.

وی افزود: وقتی سهم مالیات در تامین منابع مالی دولت افزایش پیدا می‌کند، مردم بیش از پیش حق دارند بدانند و بتوانند محل مصرف مالیات خود را انتخاب کنند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه هوشمندسازی و مردمی سازی مالیاتی از اولویت‌های اصلی نظام مالیاتی است، خاطر نشان کرد: یکی از مهم‌ترین مصادیق مردمی سازی، هوشمندسازی است که به عدالت مالیاتی منجر می‌شود. سامانه مودیان از مظاهر اصلی در این عرصه است.

سبحانیان در خصوص اینکه ساماندهی معافیت‌های مالیاتی از ضروریات امروز در اقتصاد کشور است، تصریح کرد: رشد نسبت مالیات به GDP و مقابله با فرار مالیاتی در گرو این امر است. معافیت‌های مالیاتی هدفمند نبوده و از طرفی دیگر ذینفعان زیادی دارد.

وی با بیان اینکه هزینه‌های جاری کشور باید از محل درآمد‌های مالیاتی تامین شود، تاکیدکرد: مالیات یک ابزار درآمد صرف برای دولت نیست بلکه ابزار حمایتی دولت است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در رابطه با مزیت سیستمی شدن فرآیند‌های مالیاتی گفت: اجرای امر مزبور ضمن جلوگیری از برخورد‌های سلیقه‌ای به مالیات ستانی عادلانه و به حق کمک می‌کند.

سبحانیان در ادامه برنامه صف اول خاطرنشان کرد: موظف هستیم در راستای حل و فصل مسایل و مشکلات مالیاتی مودیان و فعالان اقتصادی بکوشیم. در همین راستا میز‌های خدمت را در اقصی نقاط کشور برگزار می‌کنیم.

وی در رابطه با مهم‌ترین برنامه نظام مالیاتی در راستای مبارزه با فرار مالیاتی گفت: هوشمندسازی مالیاتی یکی از ابزار‌ها و فرایند‌های سیستمی مقابله با فرار مالیاتی به حساب می‌آید چرا که این امر زمینه شناسایی مودیان جدید را فراهم می‌کند بطوریکه تعداد مودیان از ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ میلیون نفر رسیده است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: در سال گذشته ۱۱۰ همت در حوزه فرار مالیاتی وصول شده است که این خود از مظاهر عدالت مالیاتی است.

وی در ادامه بیان کرد: یکی از دغدغه‌های رئیس جمهور بحث اجرای کامل ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر هست که می‌تواند به شفافیت اقتصاد و مالیات ستانی عادلانه کمک موثری بکند.

تحقق عدالت مالیاتی با ساماندهی معافیت‌ها و مقابله با فرار مالیاتی

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص مشارکت مردم در طرح نشان دار کردن مالیات ها، گفت: فعلا یک درصد از کل درآمد‌های مالیاتی یعنی ۱۲ همت برای نشاندار کردن مالیات قابل انتخاب است. حدود ۲ هزار پروژه در این طرح تعیین شده است. اما پیشنهاد شده این یک درصد در سال آینده به دو درصد از کل مالیات برسد.

وی با بیان اینکه سامانه مودیان، مصداق بارز هوشمندسازی نظام مالیاتی و تحقق عدالت مالیاتی است، گفت: قانون پایانه‌های فروشگاهی به معنای سهولت کار مودی در صدور اظهارنامه و ارزش افزوده است.

با اجرای این قانون به صورت سیستمی، اظهارنامه پیشفرض برای مودی در سامانه به نمایش در می‌آید که پس از پذیرش آن، سازمان امور مالیاتی دیگر حق رسیدگی ندارد.

سبحانیان با اشاره به اینکه ساماندهی معافیت‌های مالیاتی از ضروریات امروز در اقتصاد کشور است و رشد نسبت مالیات به GDP و مقابله با فرار مالیاتی در گرو این امر بوده، بیان کرد: معافیت‌های مالیاتی هدفمند نبوده و ذینفعان زیادی دارد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: یکی از بند‌های مهم برنامه هفتم پیشرفت موضوع ساماندهی معافیت‌های مالیاتی است، اما تبصره‌هایی برای آن در نظر گرفته که مزیت این ماده قانونی را خنثی می‌کند.

نسبت مالیات به GDP در ۱۴۰۲ به ۷.۷ درصد شد

سبحانیان گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در دنیا ۲۵ درصد است در حالی که در کشور ما مطابق آمار بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵.۷ درصد و در سال ۱۴۰۲ به حدود ۷.۷ رسیده است.
وی ادامه داد: نسبت مالیات به هزینه‌های جاری در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰.۹ درصد بود در حالی که در سال گذشته به ۵۵.۷ درصد رسید. همچنین تامین هزینه‌های عمومی نیز در سال ۱۴۰۰ زیر ۳۰ درصد بود درحالی که اکنون به ۴۱.۴ درصد رسیده است.

سبحانیان در پایان با تاکید بر اینکه خود را موظف به پاسخگویی مردم و مودیان مالیاتی می‌دانیم گفت: مرکز ارتباط مردمی سازمان امور مالیاتی (۱۵۲۶) بصورت شبانه روزی آماده پاسخگویی و راهنمایی مردم و مودیان محترم مالیاتی است.

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۲۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
شما فقط 10 درصد مالیات ارزش افزوده از همه چیز می گیرید که از تولیدکننده شروع می شود و در آخر مصرف کننده بدبخت همه را باید پرداخت کند تازه مالیات های دیگر از خانه و خودرو و حقوق و ... هم هست آنوقت 7.7 از کجا آمده است.
ناشناس
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
شما یک صدم دنیا هم حقوق میدهید.
ناشناس
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
روی حقوق پونزده میلیون تمن، ۶ میلیون مالیات می گیرید طلا فروش با گردش حساب پنج میلیارد تمن صفر ریال مالیات گرفتین
ناشناس
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
من مادرمرده ، مالیات ارثی که بهم نرسیده را هم دارم می‌دهم
مردم سوئیس ۷۰ درصد درآمدشان مالیات است اما درمان و مسکن و اموزششان رایگان آسا اما در ایران ثروتمندان و آقازاده ها مالیات نمیدهند و مردم عادی مالیات می‌دهند و درمان و مسکن و آموزش رایگان هم ندارند و تمام مالیات به لبنان و فلسطین و عراق و ... میرود
نظرات شما