رویداد۲۴| روزنامه اعتماد در گفتگو با علی شکوریراد به بررسی دورنمای مذاکره با غرب پرداخته و نوشته: «اگر رابطه ایران با امریکا به صورت مستقیم ایجاد شود چه بسا بتوان نتانیاهو را هم دور زد و از این رفتار گستاخانه باز داشت».
شکوری راد در این مصاحبه میگوید: «رخدادهایی مانند دیدار ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل، سفر نخست وزیر ژاپن به ایران، سفر دیروز وزیر امور خارجه عمان به تهران و... در واقع سیگنالهایی است که از سوی امریکا به سمت ایران ارسال میشود. نباید مانند گذشته با این پیامها برخورد کرد. خاطره تلخ سفر نخست وزیر سابق ژاپن به ایران و بیحاصل گذاشتن آن، باعث بروز مشکلات جدی برای ایران شد. فکر میکنم نباید اینگونه پیامها را بیپاسخ گذاشت یا پاسخهای حساب نشده و سلبی به این سیگنالها داد. باید راه مذاکره و گفتگو را باز گذاشت و پروا از گفتوگوی مستقیم هم نداشت. رفتارها و سیاستهایی در گذشته اعمال شده که نتایج آن را امروز مردم با پوست و استخوانشان حس میکنند. تکرار و ادامه این سیاستها نمیتواند به نفع ایران باشد. از جمله این موارد، پرهیز از مذاکره مستقیم با امریکاست.»
او همچنین معتقد است که «ایران برای برونرفت از بحرانهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... چارهای ندارد جز اینکه در حوزه سیاست خارجی، افقگشایی کند. به خصوص با آمدن ترامپ، ایران باید بتواند تهدید ترامپ را به یک فرصت بدل کند. ترامپ در عین اینکه یک تهدید جدی است، فرصتهایی را نیز پیش روی ایران میگذارد. ایران باید از این فرصتها نهایت استفاده را بکند.»
شکوری راد میگوید: «نباید راه مذاکره را به روی ترامپ بست. گفتوگوی مستقیم با ترامپ، امکان ایجاد حسن رابطه را برای ایران بیشتر فراهم میکند. باید مذاکره کنیم و امیدواریم باشیم از خلال این مذاکرات منافع ملیمان نیز تامین شود.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب میگوید: «اسراییل و نتانیاهو قطعا دوست ندارند که ایران و ترامپ مذاکره مستقیم داشته باشند. وقتی گزارهای خواسته نتانیاهو نباشد قطعا برای ایران سودمند است. بر این اساس اگر رابطه ایران با امریکا به صورت مستقیم ایجاد شود، چه بسا بتوان نتانیاهو را هم دور زد و از این رفتار گستاخانه باز داشت. در کنار اسراییل و نتانیاهو، تندروها و رادیکالهای داخلی و سوداگران تحریم هم مایل به ایجاد رابطه شفاف میان ایران و امریکا نیستند.»
وی در بخش دیگری از این مصاحبه به نقش طیف تندرو در سیاست داخلی و خارجی کشور پرداخته و میگوید: «پزشکیان با شعار وفاق، رسما میگوید که اصولگرایان را یکپارچه نمیبیند! معتقد است از برخی اصولگرایان میتوان استفاده کرد، ضمن اینکه تاکید دارد به برخی اصولگرایان هم نباید میدان داد. دولت چهاردهم این الگو را اجرایی کرده و نتیجه مناسبی هم گرفته. روشن است اجرای پروژههای بزرگ به وفاق همگانی نیاز دارد. بدون وفاق هیچ پروژه سنگینی اجرا نمیشود. پزشکیان از طریق اقناع، گفتگو و به خصوص از طریق اقناع مخالفان حول محور کار کارشناسی در حال اجرای این هدف است.»
او میگوید: «پزشکیان به جای اینکه به اصولگرایان بگوید که بیایید اصلاحطلب شوید، میگوید؛ تابع کار کارشناسی شوید! اصولگرایانی که اجماع نخبگانی را پذیرفته و تابع کار کارشناسی شوند، خود به خود اصلاحطلب شدهاند، حتی اگر در ظاهر این عنوان را قبول نداشته باشند. این تحول هماینک در حال انجام است و معتقدم نهایتا به موفقیت میرسد.»