صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 07
کد خبر: ۳۹۶۸۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۲۰ دی ۱۳۹۵
تعداد نظرات: ۴ نظر

علت خشم تندروها نسبت به هاشمی

کمتر شخصیت انقلابی را می‌توان سراغ گرفت که به سرنوشت دوگانه آقای هاشمی رفسنجانی دچار شده باشد.

رویداد۲۴-کمتر شخصیت انقلابی را می‌توان سراغ گرفت که به سرنوشت دوگانه آقای هاشمی رفسنجانی دچار شده باشد.

انا لله و انا الیه راجعون
فوت مرحوم آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی را به ملت ایران، خانواده بزرگوار آن مرحوم و جریانات میانه‌رو و طرفدار اصلاحات تسلیت می‌گویم. کمتر شخصیت انقلابی را می‌توان سراغ گرفت که به سرنوشت دوگانه آقای هاشمی رفسنجانی دچار شده باشد. او بیشترین تلاش‌ها را در مبارزه با رژیم شاه نمود، سال‌ها زندان، تبعید، شکنجه و مخفیانه زندگی کردن قبل از انقلاب و بعد از انقلاب هم بیشترین تلاش‌ها و خدمات را برای نظام انجام داد. یکی از بالاترین خدمات وی به ایران پایان بخشیدن به جنگ با عراق بود. مع‌ذلک کسی که آن کارنامه درخشان را در خدمت به نظام داشت، در دو دهه پایانی حیاتش مورد بی‌حرمتی‌ها، انواع توهین‌ها، بی‌مهری‌ها و جفاهای باورنکردنی قرار گرفت؛ اتهام و جسارتی نبود که تندروها به وی نسبت ندادند. علت خشم و غضب تندروها نسبت به وی مشخص بود. هاشمی رفسنجانی در دو دهه پایانی‌اش به‌تدریج دریافت که تندروی همچون موریانه‌ای انقلاب را از درون جویده و آن را از بین می‌برد. انتقادات زیادی می‌توان به وی وارد کرد که چرا در دورانی که از قدرت و نفوذ برخوردار بود برای آزادی، نبود زندانی سیاسی در کشور، انتخابات آزاد، حاکمیت قانون و سایر اهداف و آرمان‌هایی که انقلاب برای آن‌ها صورت گرفته بود، محکم نایستاد. درعین‌حال این را هم می‌بایستی گفت که از زمانی که ارزش‌های دمکراتیک برای وی پررنگ شدند مردانه همه فشارها، بی‌مهری‌ها، همه تیغ و تیشه‌ها و همه بی‌وفایی‌های تندروها را تحمل نمود اما حاضر نشد تسلیم آنان شده و دست از اعتدال و میانه‌روی و دست از حمایت از اصلاحات و اصلاح‌طلبان بردارد. همین ایستادگی استوارش در حمایت از اعتدال و فاصله گرفتن هرچه بیشتر از تندروها منظما بر آتش غیظ و غضب آنان نسبت به آن مرحوم می‌افزود. آن تیغ و تیشه‌های کین درعین‌حال سبب شدند تا او محبوبیت زیادی نزد مردم ایران بالأخص در میان جوانان و اقشار و لایه‌های تحصیل‌کرده‌تر جامعه پیدا کند. رأی بالایی که او در آخرین انتخابت زندگی‌اش در اسفند۹۴ کسب نمود حکایت از جایگاه رفیعی می‌کرد که او توانسته بود سرانجام در پایان حیات سیاسی‌اش میان مردم ایران به دست آورد. جایگاه او در کنار بزرگانی همچون میرزا تقی‌خان امیرکبیر، دکتر محمد مصدق، مهندس مهدی بازرگان و آیت‌الله منتظری قرار خواهد گرفت.
صادق زیباکلام
نوزدهم دی‌ماه یک هزار و سیصد و نودوپنج


*جماران

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مقدم
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۲
اقای ناشناس زمان اوایل جنگ هاشمی رفسنجانی بو خب هم کار میکرد اما از اون روزی که ایشان بدون اجازه امام رحمت الله با مک فارلین ملاقات کرد صد درجه تغییر کرد و شروع به نوشتن نامه های به امام کردن که دیگه نمیتونیم بجنگیم مردم جبهه نمیرن و اما وقتی قطنامه 598 رو میخواست امضا کنه گفت من این قطنامه 598 رو امضا میکنم اما انگار یک لیوان زهر دارن به من میدن مینو.شم این لیوان زهر رو دشمنان خارجی ندادن همونها که نامه ها نوشتن دادن ووقتی قطنامه رو امضا کرد و منافقین عملیات مرصاد رو شروع کرد ایران بیشترین نبرو رو تو جبهه داشت چون همه اگثرا جبهه رفتن در صورتی اینها تو نامه به امام ره نوشتن کسی به جبهه نمیرور و امام برحمت خدا رفت سال دیگه فوت امام هم حالا بماند رفسنجونی شد رئیس دولت و مجلس هم یک کاسه کرد و پایه ریزی تورم رو تو این مملکت شروع کرد مثلا گوشت قرمز کیلو 120 تومان بود در عرض یکسال شد 700 توماناجناس دیگه بماند امد دولت سازندگی درست کرد 5 میلیون ادم رو از شهرستان به تهران اورد تمام تپه های غرب و شرق تهران رو خونه سازی کرد شهرک غرب یک فاز بود الان شده 7 فاز یعنی 7 تا شهرستان رو اورد تهرانالان الودگی تهران از همین ساخت سازهاست جلو ورودی و خروجی هوا تهران رو برج ساختن و ساستش هم سال 88 متوجه شدید که تو فتنه 88 اون نامه ای که به رهبر نوشت وفرزندانش باعث اغتشاشات خیابانی شده پسرش مهدی به انگلیس فرار کرد تا ملت نگشنش و خوابها که میدی که امام گفته ایران با امریکا رابطه برقرار کنه
ناشناس
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۱
چرا جایگاه ایشان در کنار مصدق و بازرگانی که هیچ ربطی به هم ندارند قرار بگیردولی در کنار کسانی چون بهشتی و مطهری و مفتح قرار نگیرد؟ مشخص است غرض و مرضی در کار دارید جناب دکتر!

سوال: چرا مرحوم هاشمی تا زمانی که فرمانده جنگ بود و در خطبه های نماز جمعه تمام جوانان مردم را تشویق به حضور در جنگ می کرد از بد بودن نیروی نظامی نمی گفت اما در این سال ها که دست اش از قدرت و اعماتل نفوذ در نیرو های مسلح کوتاه شده بود در مذمت اصل و ذات نیروی نظامی سخن می گفت و با وجود قرار گرفتن ایران در نقطه پر آشوبی مثل خاورمیانه خواستار برچیده شدن نیروی نظامی و خلع سلاح به روش کشور های شکست خورده آلمان و ژاپن بود؟
مقدم
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۰
نباید مرده پرست باشیم فتنه 88 یادمنه و دیدیم یار مقام معظم رهبری رو
پاسخ ها
ناشناس
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۱
مقدم جان اصل فتنه گر تو وامثال تو واونای؟؟؟؟ دیگند
نظرات شما