رویداد۲۴- عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تاکید کرد: هاشمی یک مبارز نام آشنا، آرمانخواه و واقعنگر بود. هرکسی که در کنار او مینشست و به سخنانش گوش میداد، حقایق زندگی را درک میکرد و متوجه میشد که بین آرمان و واقعیات توازن ایجاد میکند.
محمد صادق جوادی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، در گفتوگو با
رویداد۲۴ در خصوص پیامدهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی که در نتیجه فقدان آیت الله هاشمی رفسنجانی پیش خواهد آمد، گفت: آقای هاشمی به عنوان یک مرجع مراودات سیاسی تکیهگاه و آرامش بخش جامعه مخاطب خود بود و به طور طبیعی تاثیراتی که در نتیجه فقدان او بر حوزه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وارد خواهد آمد را نمیتوان نادیده گرفت.
وی در این رابطه افزود: هاشمی بارها در مراودات سیاسی – فرهنگی کشور حضور داشته است و تقریبا فصل کاملی از حوادث سیاسی، فرهنگی و نظامی ایران متاثر ازشخص او است، بنابراین نقشش همانطور که در مرور زمان شکل گرفت، ندید آنها هم سالهای طولانی زمان میبرد، اما با تمام اینها نمیتوان تصور کرد که آقای هاشمی زمانی دیده نشود، زیرا او همیشه زنده خواهد بود.
این عضوشورای مرکزی حزب اعتماد ملی تاکید کرد: فصل فصل تاریخ سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور در بعد از انقلاب با هاشمی رقم خورده، بنابراین سنجش تاثیر آن کار سختی است. اثرگذاری هاشمی را باید از نوع برخوردی که در سیاست داخل و خارجی مشاهده میشد، رصد کرد. هر جا حضور داشت، سیاستورزی آن تاثیرگذار بود.
جوادی حصار در ادامه یادآور شد: رفتن آقای هاشمی چنان رخنهای در جامعه اسلامی به وجود میآورد که هیچ شخصیتی در جمهوری اسلامی ایران ابعاد گسترده سیاسی و فرهنگی آن را نخواهد داشت، زیرا در هیچ حوزهای بیتاثیر نبود و برگ درخشانی از هویت انقلابی و اسلامی مردم ما است.
وی تصریح کرد: هاشمی یک مبارز نام آشنا، آرمانخواه و واقعنگر بود. هرکسی که در کنار او مینشست و به سخنانش گوش میداد، حقایق زندگی را درک میکرد و متوجه میشد که بین آرمان و واقعیات توازن ایجاد میکند.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی افزود: هیچ وقت نمیتوانیم اصل سیاست ایران را خالی از حوزه نفوذ هاشمی تصور کنیم، حتی در خفا و انزوا بیشتر از روزهایی که در عرصه نقشآفرینی میکرد تاثیرگذار بود. مرگ او تمام مناسبات بینالمللی را تحت تاثیر قرار داده و این بدین معنا است که فصل بعد از هاشمی با فصل حضور او باید متفاوت خواهد بود.
جوادی حصار یادآور شد: نمیتوان تصور کرد عرصه سیاست ایران مانند روزگاری که در آن نقش داشت، خواهد بود. قطعا مجمع تشخیص مصلحت نظام بعد از هاشمی به مانند زمان او نخواهد بود، کما اینکه ریاستجمهوری و ریاست مجلس شورای اسلامی نیز بعد از او به مانند زمان حضورش نبود.
وی در ادامه اضافه کرد: انتقادپذیری و تحمل مخالف به ویژه در این دوران اخیر و تیز هوشی در کشف مطالبات مردم و حرکت به سمت آن از عنصری مانند هاشمی بر میآید که وارسته بود و دلبستگی به دنیا نداشت. آقای هاشمی مصداق خلوص در جامعه محسوب میشد.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی اظهار داشت: سخن هاشمی از مصادیق حکمت عرفانی و اسلامی ایران بود او عارف و اصیل بود و خودش را هر لحظه در محضر خدا میدید و سعی میکرد به امام خمینی اقتدا کند. البته انسانها جایز الخطا هستند و سستیهایی در رفتارشان وجود دارد، ولی با تمام اینها هاشمی که در این سالها زیر ذرهبین منتقدین زندگی میکرد کوچکترین لغزشی را نداشت.
جوادی حصار درباره تاثیر رحلت هاشمی بر آینده اصلاحطلبان، توضیح داد: قطعا نبود آقای هاشمی در کل کشور اثرخواهد داشت، اما اصلاحطلبان یکی از حامیان بزرگ خود را به عنوان یک عنصر مهم و مدافع حریت مومنین از دست دادند. حمایت هاشمی از جریان اصلاحطلبی بسیار مهم بود.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی درباره تاثیر رحلت آیتالله هاشمی بر آینده ریاستجمهوری حسن روحانی نیز گفت: بی تاثیر نیست، همانگونه که آقای هاشمی با رد صلاحیت خود در کنار دیگر اصلاحطلبان و عدالتخواهان توانست رای مردم را متوجه روحانی سازد، به نظر میرسد با رحلتش هم انسجامی از جهت عاطفی به وجود میآورد و توجه مردم به دولت مورد حمایت او جلب خواهد شد.
جوادیحصار در این رابطه یادآورشد: با تکیه بر پتانسیل مردم شاید بتوان از این وضعیت، البته با تفکر، تامل و دقت در مبانی نظری آقای روحانی مبارزه انتخاباتی صحیحی را رقم زد که آن درحرکت به سمت تحکیم و تقویت جمهوریت نظام و حضور و مشارکت گسترده مردم در انتخابات پیش رو را شاهد باشیم.