رویداد۲۴| سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز یکشنبه اعلام کرد که دولت برای ابلاغ قانون عفاف و حجاب راه جایگزین درنظر گرفته، یعنی ارائه لایحه جدید.
به گزارش خبرآنلاین، این موضوع را پیشتر نیز برخی دیگر از دولتمردان مطرح کرده بودند، اما از نگاه موافقان قانون عفاف و حجاب، این قانون باید ابلاغ و اجرا شود و در صورت اصلاح دولت لایحه بدهد. علی رغم این نگاه تا اینجای کار شورایعالی امنیت ملی ابلاغ و اجرای این قانون را متوقف کرده است و قالیباف نیز تن به این تصمیم داده است. همین امر هم تندروها را مقابل رئیس مجلس و رئیس دولت قرار داده است. اما آیا ارائه لایحه جدید مورد قبول نمایندگان مجلس است؟
مهرداد لاهوتی، عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی در واکنش به اینکه وزیر فرهنگ خبر داده که دولت در مورد حجاب لایحه جدیدی به مجلس میدهد، اما عدهای در مجلس باز هم تاکید دارند که قانون عفاف و حجاب ابلاغ شود، گفت: قانون فعلی عفاف و حجاب در مجلس قبلی تصویب شده بود، دوستان فعلی داخل مجلس ایراداتی دارند و هم اینکه این قانون بیشتر به جریمههای مالی پرداخته است و به نوعی به دنبال ایجاد درآمد است یعنی هر کسی این کار را انجام نداد جریمه و پول بدهد و اگر نداد از حسابش کسر شود.
وی افزود: یکی دیگر از ایرادات قانون عفاف و حجاب این است که مردم را مقابل مردم قرار میدهد برای مثال اگر فردی داخل یک نفر دیگر نشست و حجابش را رعایت نکرد، صاحب ماشین باید جریمه را پرداخت کند و یا اینکه فردی به مغازهای میرود، اگر حجابش را رعایت نکرد، صاحب آن مغازه مقصر میشود.
وی افزود: من کاری به اصل قانون عفاف و حجاب و اینکه به صلاح است یا خیر، کاری ندارم، این سر جای خودش چراکه بحث کارشناسی متفاوتی دارد، اما این قانون ایراد دارد، به عبارت دیگر ایراد داشته که شورای عالی امنیت ملی آن را متوقف کرده است؛ بنابراین راه جایگرین همان پیشنهاد دولت است که به نظر من خیلی پیشنهاد خوبی است چراکه با هدف رفع آن ایرادها دولت لایحهای تهیه کند و یک بار دیگر در مجلس مورد بازنگری قرار بگیرد و ایرادات رفع شوند.
لاهوتی در پاسخ به اینکه بنابراین نظر شما این است که مجلس در مورد قانون عفاف و حجاب منتظر لایحه دولت در این زمینه بماند، تصریح کرد: در حال حاضر که امکان ابلاغ وجود ندارد، از آن طرف بهترین راه این است که فعلاً متوقف بماند تا دولت لایحه جدیدی بیاورد. چه اشکالی دارد؟ همه متفق القول هستند که این قانون ایراد دارد، چه اشکالی دارد لایحهای تنظیم کنند و همه ایرادات آن را برطرف کنند.
وی در واکنش به فشارها علیه قالیباف برای ابلاغ قانون عفاف و حجاب گفت: بالاخره راهها مشخص است به این ترتیب که میگویند اگر دولت قانونی را ابلاغ نکرد، رئیس مجلس ابلاغ کند، اما رئیس مجلس هم شفاف گفت شورای عالی امنیت ملی مانع ابلاغ شده است. آقایان حرف زور میزنند ترکیب اعضای شورای عالی امنیت ملی مشخص است، جالبتر این است که براساس قانون اساسی مصوبات شورای عالی امنیت ملی باید به تایید رهبری برسد، همانطور که وقتی مجلس تصویب میکند باید به تایید شورای نگهبان برسد.
لاهوتی خاطرنشان کرد: بنابراین وقتی میگوییم شورای عالی امنیت ملی یعنی همه. در حال حاضر هم همه به صلاح کشور نمیبینند که این قانون فعلاً ابلاغ شود. چرا عدهای کاسه داغتر از آش شدند. حرف بنده این است که شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفته که فعلاً این قانون ابلاغ نشود، در این شورا فقط رئیس جمهور که حضور ندارد بلکه رئیس مجلس، قوه قضائیه، سپاه و ارتش و ... هم حضور دارند، به عبارتی همه هستند. وقتی همه میگویند باید به این منوال بگذرد بعد فرد دیگری بیاید یک چیز فراتری بگوید.
این عضو فراکسیون مستقلین مجلس در واکنش به اینکه افرادی که علیه قالیباف صحبت میکنند حتماً مواردی که شما در مورد شورای عالی امنیت ملی گفتید را میدانند، اما به نظر شما هدف آنها از بهانه قرار دادن این قضیه برای حمله به قالیباف چیست، یادآور شد: من چهارمین دوره است که در مجلس حضور دارم. تعدادی با همین حرکات زنده هستند. ما هیچ مشکل دیگری در جامعه نداریم؟ یعنی الان همه مشکل همین قانونی شده که شورای عالی امنیت ملی به صلاح ندانسته ولی آقایان نقطه مقابل ایستادند؟ اینها تعداد کمی هستند که معمولاً خلاف جهت آب شنا میکنند، به این معنی که مسیر کشور هر کجا که باشد اینها برخلاف آن شنا میکنند.
سید علی یزدی خواه، نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در مورد اینکه خبر دولتیها مبنی بر تهیه لایحه جدید برای حجاب، گفت: از سوی دولت و یا سایر مراکز و مراجع هنوز هیچ رایزنی با مجلس و کمیسیون صورت نگرفته است. نکته مهم این است که قانون فعلی در شرف ابلاغ است و باید اجرا شود و کمیسیون فرهنگی از هر گونه پیشنهاد دولت برای قانون تعالی خانواده استقبال میکند. منتها هنوز نه طرحی در دست قرار دارد، نه پیشنهادی وجود دارد و نه لایحهای داده شده است.
وی افزود: لذا معلوم نیست چه تاریخی و زمانی قرار است لایحه به مجلس ارائه شود چراکه این نیاز به کار علمی و پژوهشی دارد، دولت لایحه بدهد ما استقبال میکنیم ولی این روند ابلاغ و اجرای قانون فعلی را متوقف نمیکند و سر جای خود است. این قانون مصوب است و لایحه منجر به مسکوت ماندن آن نمیشود. قانون تعالی خانواده و عفاف و حجاب قانون موقت است که دوره آزمایشی آن ۳ سال است. به این ترتیب که در این ۳ سال اشکلاتش طرح و برطرف میشوند.
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: قانون حجاب، قانون مصوب است باید اجرا شود.